נתניהו שב והכחיש מכל וכל את דבריו של
שלמה פילבר בנוגע לפגישת ההנחיה: "לא היה ולא נברא, זה פשוט המצאה אחת מוחלטת". אסייג: "ויש סיבה שפילבר ימציא דבר כזה?". נתניהו: "יש אלף סיבות. משום שהוא מאבד את חרותו, תפסו אותו על משהו, יש לו שתי משפחות שהוא צריך לפרנס, יש לו עורך דין [דרור ארד-איילון] שהוא אח של [יועץ התקשורת] אייל ארד ששם לי את הרגל, אני יודע מה השיקולים שלו?". נתניהו ציין, כי פילבר אמר את ההפך הגמור בנוגע לעסקת בזק-yes בדבריו בכנסת ובתשובה לפניית רשות ניירות ערך.
החוקרים ביקשו את התייחסותו של נתניהו לדברים של בנו,
יאיר נתניהו, בנוגע להשפעה שיש לאביו על וואלה ולכך שאלוביץ חב לו רבות. נתניהו אמר כי לעיתים הוא מקשיב לעצותיו של יאיר, למשל בנוגע לחשיבותו של פייסבוק; הוא הנחה את יועצי התקשורת שלו לבדוק עימו פניות של יאיר אליהם, הוסיף. דבריו של יאיר כאילו סייע לאלוביץ, המשיך, "זה מעיד על מידת הבנתו שהיא אפס... הוא ניזון מהתקשורת, ובתקשורת זה קיים... הוא לא יודע כלום, כלום... הוא לא מבין מה זה בזק, הוא לא מבין מה זה Yes, הוא לא מבין מה זה; אני בקושי מבין מה זה... אז הוא מדבר, אז הוא ניזון מתקשורת; ביג דיל. על זה אתם רוצים לבנות קייס?".
יריב עמיעד מרשות ניירות ערך טען, כי בידי החוקרים ראיות לאין-ספור התערבויות של
שאול אלוביץ ו
איריס אלוביץ בתכני וואלה לטובת משפחת נתניהו. הוא השיב: "האתר הזה היה אנטי בצורה בלתי רגילה, לא השתנה כלום... ואם היו להם התערבויות, הן כנראה היו חסרות משמעות, בוודאי לא באוריינטציה הכללית וגם לא הפרטנית של האתר הזה. חסר חשיבות".
עמיעד אמר כי בינואר 2017 אמרו שרה ויאיר נתניהו לראש הממשלה שעליו להפסיק לסייע לוואלה משום שאינו נותן תמורה. נתניהו השיב: "אני מוכן, איך אומרים, לחתוך את הוורידים שלי. לא היה דבר כזה". אם חפץ ופילבר העידו על כך הוסיף, "זה לא מקרין עלי, זה לא משפיע על המשפחה שלי". יואב תלם: "ואם זה נכון וכן היה דבר כזה, מה המשמעות?". נתניהו: "שום דבר. שהם לא יודעים כלום".
בדרך אגב סיפר נתניהו, כי הוא עמד מאחורי מינויו של
אבי וייס למנכ"ל חברת החדשות של ערוץ 2 בשנת 2008: "באבן-גבירול פינת מרמורק יש שם בית קפה, ופגשתי את מוזי ורטהיים [שהיה מבעלי השליטה בערוץ] והוא עמד למנות את נסים משעל. ואני אמרתי לו: מוזי, אתה הולך לעשות טעות גדולה מאוד. יש לך עוד מועמד, נכון? הוא אמר לי: כן, אבי וייס. לא הכרתי אותו. אמרתי: אל תקח את זה [משעל], כי [זה] לתת לנוני [מוזס] את ערוץ החדשות, קח את אבי וייס".