X
יומן ראשי
חדשותתחקירים
כתבותדעות
סיפורים חמיםסקופים
מושגיםספרים
ערוצים
אקטואליהכלכלה ועסקים
משפטסדום ועמורה
משמר המשפטתיירות
בריאותפנאי
תקשורתעיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורהלכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונתמיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עתוידאו News1
פורמיםמשובים
שערים יציגיםלוח אירועים
מינויים חדשיםמוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טוריםבלוגרים נוספים
רשימת כותביםהנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישיםפירמות
מוסדותמפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורתאירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומייםאירועים כלכליים
אירועים מדינייםאירועים משפטיים
אירועים פוליטייםאירועים פליליים
אסונות / פגעי טבעבחירות / מפלגות
יומנים אישייםכינוסים / ועדות
מבקר המדינהכל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
הדיון בוועדה [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
ממחקר ועד פרישה: זכויות פנסיה לעובדי ציבור
ועדת העבודה והרווחה דנה בסעיפי פרק ח' לחוק ההסדרים: מניעת עידכון גמלה כפול לגמלאי קבע בדירוג המחקר ומתן גמישות בהכללת רכיבי שכר במשכורת הקובעת לזכאי פנסיה תקציבית

ועדת העבודה והרווחה דנה (יום א', 7.5.23) בפרק ח' להצעת חוק ההתייעלות הכלכלית, שמטרתם לתקן את חוק שירות הקבע ולהבהיר כי קצבתם של משרתי הקבע בדירוג המחקר לא תעודכן פעמיים ביחס לתקופה שבין 2009 ל־2012 וכי הם יהיו זכאים לעידכון אחד בלבד.
יועמ"ש משרד האוצר אסי מסינג הציג את התיקון והסביר: "בתיקונים קודמים בחקיקה נקבע שינוי של שיטת חישוב הגמלה, לפיו מי שפרש החל ב-2012 ואילך גמלתו תעודכן על-ידי הצמדה למדד אחת לשנה ולא לפי תוספת שכר צפויה. בגין תקופת המעבר 2012-2009 ניתנו תוספות ועידכונים שונים והרעיון בתיקון הנוכחי הוא להבהיר שבגין אותה תקופה לא יהיה עידכון כפול של הקצבה. הגמלאי יקבל את הגבוה מבין השניים - או תוספת בגין השכר או תוספת בגין המדד, אבל לא את שניהם".
[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

יו"ר הוועדה ח"כ ישראל אייכלר ביקש להבין כיצד מלכתחילה נוצר מצב של עידכון כפול בחוק, ומדוע הטיפול במצב נמשך זמן כה רב, דבר שעיכב את התשלום לגמלאים שנים רבות. כמו-כן ביקש לדעת מה תהיה המשמעות הכלכלית לתקציב המדינה, אם התיקון לא יאושר כעת במסגרת חוק ההסדרים.
ברוך שטרנברג, רע"ן תקציבי אכ"א ושכר במשרד הביטחון, אמר: "משמעות עידכון כפול היא עלות של 170 מיליון ש"ח בפריסה ל-10 שנים אחורה. ככל שהדבר לא יתוקן, המשמעות העתידית היא כ-15 מיליון שקל בכל שנה".
מספר גורמים בדיון, בהם חברי הכנסת, התנגדו לרצון להחיל את שינוי החקיקה למפרע על גמלאים שכבר פרשו וציינו כי הנושא נידון מספר שנים בערכאות שונות בבית המשפט, אשר קבעו כולן כי יש לשלם לגמלאים את הגמלה על-פי המצב החוקי הקיים. בנוסף, הביעו חלק ממשתתפי הדיון התנגדות לקידום התיקון במסגרת חוק ההסדרים.
ח"כ דבי ביטון: "מדובר בפנסיה שהיא זכות קניינית ואתם מנסים לעשות מחטף רטרואקטיבי. יש פסיקה והחלטה של בית המשפט לפיה יש לשלם לגמלאים. אם תרצו אתם יכולים לתקן בחקיקה, אבל לא ראוי לעשות זאת בחוק ההסדרים, חייב להיות פיצול". ח"כ נעמה לזימי: "לא לעמוד בפסיקת בית המשפט כלפי גמלאי צה"ל ולצפות שאנחנו נכשיר את זה דרך חוק ההסדרים המזורז זו חרפה. אסור לתת לזה יד. אם אתם מאמינים בצדקת הדרך - תביאו את זה לדיון רציני וממושך".

[צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

ח"כ טלי גוטליב ביקשה גם היא להבין איך קורה שהכספים, שהיו אמורים להיות משולמים לגמלאים לפני עשר שנים, עדיין לא שולמו ואמרה כי אם רוצים לתקן, יש לעשות זאת מכאן ואילך, ולא למפרע, כפי שקובעת ההצעה היום.
אמיר שורצמן, מנכ"ל ארגון צוות: "אנחנו מייצגים 42 אלף גמלאי צה"ל, מתוכם כ-1,500 גמלאי דירוג המחקר. מדובר בנושא שנבדק ונבחן בשלוש ערכאות שונות ובכל אחת קבעו שיש לשלם לגמלאים. זה לא קרה וזה עיוות דין. מישהו מנסה להכשיר כאן משהו בניגוד לקביעת ביהמ"ש". עו"ד הדס שגיא, שייצגה את הגמלאים בהליך המשפטי הוסיפה: "הצבא כבר פרס את כל טענותיו בערכאות המשפטיות. הן נדחו בנימוקים מפורטים ונקבע כי המדינה תשלם את כלל הגמלאות עד חודש מרס 23' - וזה לא קרה. האם המדינה מנהלת הליכים משפטיים לאורך 10 שנים ומוכנה לקבל את ההכרעות רק אם היא זוכה? יש כאן משהו מאוד חריג וצורם".
שלמה פסי, גמלאי מחקר ביטחוני: "אנחנו היינו חוד החנית הטכנולוגי של הצבא ומה שהוביל אותנו זה לתת את האמצעים הטובים ביותר ללוחמי צה"ל. עבדנו מסביב לשעון, את הילדים לא ראינו אבל זכינו לגיבוי המלא מהצבא והציבור. גם שהתחילו להתפתח תעשיות ביטחוניות החזקנו בשיניים את האנשים למרות הפיתויים שעמדו לנגד עינינו. תמיד סמכנו על מפקדינו והפיקוד הצבאי שידאג לזכויותינו וגם ב-12 השנה האחרונות, לאורך כל ההליך המשפטי - שתקנו. אני נדהם לראות מה שקורה כאן ומתבייש בטיעונים שעולים. אני הייתה לצדכם, תהיו גם אתם לצדי".
כמענה לטענות, השיב יועמ"ש משרד האוצר אסי מסינג: "מדובר בתיקון משלים שמשתלב עם כל הוראות החוק. לא הייתה בשום שלב כוונה לתת במודע תוספת כפולה וכל מה שמבוקש לעשות כעת זה להבהיר את זה". בהתייחס לטענה כי ההצעה אינה צריכה להיכלל בחוק ההסדרים אמר: "יש כאן קשר ישיר והשלכה מהותית על התקציב ולכן יש מקום לקדם ולהעביר את התיקון כבר עכשיו, במסגרת החוק הזה". עו"ד שי סומך, משרד המשפטים הוסיף: "יש כאן קבוצה מסוימת שרק בגלל תקלה זכאית לתוספת שאין אותה בשום מקום אחר. זה מצב אבסורדי שיש לתקן אותו. אנחנו מכבדים את פסה"ד שניתן, וגם בו נאמר שהמחוקק יכול לתקן. יכולה להיות חקיקה רטרואקטיבית אם יש תכלית ראויה ובהתחשב בנסיבות וכאן זה המצב, כי יש כאן אפליה ברורה, אין כאן הסתמכות ואין כאן החזרה של כספים שכבר שולמו".
מאוחר יותר דנה הוועדה בסעיפים נוספים מפרק ח' בהצעת החוק, במסגרתם מוצע תיקון שיאפשר לצדדים להסכם קיבוצי להחריג רכיבי שכר חדשים מהמשכורת הקובעת, כך שלא ייכללו בבסיס לחישוב הגמלה של עובדים הזכאים לפנסיה תקציבית, שיפרשו לאחר התיקון המוצע ושערב פרישתם חל לגביהם ההסכם קיבוצי.
נציגי משרד האוצר הסבירו בדיון כי התיקון מקודם במטרה לאפשר גמישות לצדדים ליחסי עבודה בהסכם קיבוצי ובדרך זו לתקן עיוותים בשכר ולמנוע עידוד התנהגויות לא רצויות. בדיון הובהר כי רכיבי שכר יוחרגו מהמשכורת הקובעת אך ורק בהסכמה של ארגון יציג במסגרת הסכם קיבוצי. עוד הובהר כי עובדים שכבר פרשו לא יפגעו מהתיקון.
דוגמה שניתנה היא רכיב אחזקת רכב, המותנה כיום באחזקת רכב בפועל ובהצגת רישיון נהיגה תקף. לדברי נציגי משרד האוצר, הכנסת רכיב זה כרכיב קבוע בשכר יכולה למנוע מעובדים לרכוש רכב פרטי בכדי לקבל את ההטבה. עם זאת, היעדר גמישות בשאלת הכללת רכיבי שכר במשכורת הקובעת מעכבת כרגע קידום של מהלך כזה.

תאריך:  07/05/2023   |   עודכן:  07/05/2023
+תיקוני חקיקה חדשים יפחיתו את יוקר המחיה על מוצרי מזון מן החי
20:57 07/05/23  |  עידן יוסף

ועדת הבריאות אישרה תיקוני חקיקה חדשים שמטרתם להפחית את יוקר המחיה על-ידי הסרת חסמי יבוא על מוצרי מזון וצמצום התקנות על יבוא בשר וקביעת חיי מדף בידי היצרנים.
מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן-טוב, מדגיש את הצורך להתיישר עם התקנים האירופיים ולצעוד לעבר אכיפה מודרנית על בסיס קנסות מנהליים. "אנחנו צריכים להשלים את העבודה של תיאום הפעילות של משרדי הבריאות והחקלאות", אמר. "כיום המצב רחוק מלהיות אופטימלי והוא פוגע הן בחקלאים והן בציבור. השיחות שקיימנו בתקופה האחרונה מאפשרות לי להיות אופטימי. אנחנו מסתכלים על אירופה ומנסים להתיישר באופן מלא. נשמור על הסטטוס-קוו בנושא המזהמים הביולוגים כפי שהוא, ולא נכניס שינויים לפי שעה, נקבע לוח זמנים לשינויים בנושא זה בהמשך. החוק הזה הוא התשתית לאכיפה בכל תחום המזון במדינת ישראל".

+בקרוב: מס שבח מופחת על קרקע למגורים שנמצאת שנים ארוכות בידי בעליה
20:40 07/05/23  |  עידן יוסף

ועדת הכספים אישרה לקריאה שנייה ושלישית את סעיף 7 'שבח ריאלי', שבפרק ד' (מיסוי בשוק הדיור) בחוק ההסדרים. כדי לעודד מכירת קרקעות אשר נרכשו לפני 7 בנובמבר 2001, כלומר קרקעות שנמצאות במשך שנים רבות בידי בעליהן ונצמח עליהן שבח גבוה, מוצע לקבוע, כהוראת שעה, שבמכירת זכות במקרקעין המיועדים לבנייה למגורים, בידי יחיד, בתקופה שמיום התחילה של החוק עד 31 בדצמבר 2027 (המועד הוארך בחצי שנה לדרישת הוועדה לעומת הצעת החוק המקורית), יחול שיעור מופחת של מס שבח, על חלק מהשבח הריאלי שנצבר עד 7 בנובמבר 2001, לפי שיעור המס הקבוע היום - 25%. שיעור זה נמוך משמעותית משיעור המס המוטל על השבח שנצבר לפני 7 בנובמבר 2001, והיה נגבה במכירת המקרקעין לולא ההצעה שאושרה.
עוד לפי ההצעה, שיעור המס המופחת יינתן רק אם המכירה היא של קרקע שקיימת לגביה תוכנית בנייה, המתירה בנייה של לפחות 8 דירות מגורים על הקרקע על-מנת לתמרץ קרקעות עם פוטנציאל בנייה גבוה, (זאת לדרישת הוועדה, כאשר בהצעת החוק המקורית נקבע מספר של 15 דירות מגורים לפחות).
תנאי נוסף שהוצע הוא שבתוך תקופה קצובה הסתיימה בנייתן על הקרקע של כל הדירות המיועדות לשמש למגורים המותרות לבנייה לפי תוכנית הבנייה שחלה לגבי הזכות במקרקעין במועד סיום הבנייה. זאת כדי לתמרץ את רוכש הקרקע להוציא לפועל את בניית הדירות במהירות. במסגרת כך, האריכה הוועדה את תקופת הבנייה הנדרשת כדי לזכות בהטבה לעומת התקופה שנקבעה בהצעת החוק המקורית והעמידה אותה על 8 שנים, כאשר ככל שהרוכש יסיים את בניית דירות המגורים בתקופה קצרה, יהיה זכאי המוכר לשיעור המס המופחת על חלק גדול יותר מהשבח הריאלי עד יום התחילה. כך אם ישלים את הבנייה בתום 4 שנים יהיה זכאי ל-100% מההטבה, ובהמשך לכך יחולו מדרגות יורדות לגבי הזכאות להטבה, כאשר מדי שנה יורד אחוז הזכאות להטבה, עד לתום 8 השנים.
מאחר שההקלה ניתנת למוכר, התמריץ לרוכש יופעל באמצעות חוזה המכר, שיתייחס לתוצאות אי־עמידתו בתנאי סיום הבנייה.

+הספקים הגדולים יוגבלו במיזוגים ומתן הנחות אסורות
15:49 07/05/23  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

איסור המיזוג יחול על חברות שהן ספק גדול, עם מחזור של מעל כ-307 מיליון שקל נכון ל-2021. בנוסף המחזור המינימלי יעלה ל-30 מיליון שקל, כך שחברות גדולות לא יוכלו להתמזג עם חברות שמחזור המכירות שלהן מעל 30 מיליון שקל נכון ל-2021  ▪  האיסור נקבע כהוראת שעה לשנה וחצי, עד סוף שנת 2024

האיסור נקבע כהוראת שעה לשנה וחצי [צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]
+פקחי משרד התחבורה יוכלו לבצע אכיפה בנתיב רב תפוסה
15:42 07/05/23  |  עידן יוסף

ועדת הכלכלה אישרה לקריאה שנייה ושלישית את פרק י"ג העוסק בייעול השימוש בתשתיות תחבורה ציבורית. כדי להגביר את האכיפה בנתיבי התחבורה הציבורית נקבע כי סמכויות פקחי משרד התחבורה יורחבו והם יוסמכו להורות לנהג לעצור את רכבו, לדרוש ממנו פרטים ולמסור לו הודעת קנס. ההצעה אושרה ברוב של 6 תומכים וללא מתנגדים.

+החשב הכללי באוצר יוכל לייבא רכבים לשימוש ממשלתי
15:03 07/05/23  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

הוועדה החליטה כי התיקון יהיה הוראת שנה ל-4 שנים, כאשר שרת התחבורה תוכל, באישור ועדת הכלכלה, להאריך את התקופה בעד 4 שנים נוספות

[צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת]

מועדון VIPלהצטרפות הקלק כאן
 
תגיותמי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu  Bezalel אוהד טל אופיר כץ / Ofir  Katz אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai אושר שקלים / Osher  Shekalim אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir אליהו דלל / Eli Dallal אליהו רביבו / Revivo Eliyahu  אלמוג כהן / Almog  Cohen אסי מסינג / Asi Mesing ארז מלול / Erez  Malul אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri בועז ביסמוט / Boaz  Bismuth בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky בני גנץ / Benny  Gantz גד איזנקוט / Gadi  Eisenkot גילה גמליאל / Gila  Gamliel גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan גלעד קריב / Gilad Kariv דבורה ביטון / Dvora  Biton דוד  ביטן / David Bitan דן אילוז / DAN Iluz דני בן יוסף דנון / Dani Danon ואליד אל הושלה / Waleed  El Hawashla ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak זאב אלקין / Ze'ev Elkin חמד עמאר / Hamad Amar חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky טלי גוטליב / Tali  Gottlieb יאיר לפיד / Yair  Lapid יואב גלנט / Yoav Galant יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein יונתן משריקי / Yonatan Mishraki יוסף עטאונה / Youssef  Atauna יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano ינון אזולאי / Yinon  Azoulay יסמין פרידמן / Yasmin Fridman יעקב אשר / Yakov  Asher יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak  יצחק שמעון סרלאוף  ירון לוי / Yaron Levi ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler ישראל כץ / Israel  Katz לימור סון הר-מלך / Limor  Son Har-Melech מאי גולן / May  Golan מאיר כהן / Meir  Cohen מטי צרפתי הרכבי / Matti  Sarfati Harkavi מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari מירב כהן / Meirav  Cohen מנסור עבאס / Mansour Abbas משה אבוטבול / Moshe Abutbul משה ארבל / Moshe Arbel משה גפני / Moshe Gafni משה רוט / Moshe  Roth מתן כהנא / Matan  Kahana נאור שירי ניר ברקת / Nir  Barkat סימון  מושיאשוילי / Simon  Moshiashvili סימון דוידסון / Simon Davidson עודד פורר / Oded Forer עופר כסיף / Ofer  Cassif עמית הלוי / Amit  Halevi צבי ידידיה  סוכות / Tzvi Yedidia  Sukkot צביקה פוגל / Tzvika  Foghel צגה צנגש  מלקו / Tsega  Melaku קארין אלהרר / Karin  Elharar רון כץ / Ron Katz רם בן ברק / Ram  Ben Barak שלום דנינו / Shalom  Danino שלי טל מירון / Shelly Tal Meron שלמה קרעי / Shlomo  Karhi שרון ניר / Sharon Nir שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כלליחדשותרשימותנושאיםאישיםפירמותמוסדות
אקטואליהמדיני/פוליטיבריאותכלכלהמשפט
סדום ועמורהעיתונות
ממחקר ועד פרישה: זכויות פנסיה לעובדי ציבור
תגובות  [ 0 ]מוצגות  [ 0 ] כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספותכנסת 25
מירב ארד
איסור המיזוג יחול על חברות שהן ספק גדול, עם מחזור של מעל כ-307 מיליון שקל נכון ל-2021. בנוסף המחזור המינימלי יעלה ל-30 מיליון שקל, כך שחברות גדולות לא יוכלו להתמזג עם חברות שמחזור המכירות שלהן מעל 30 מיליון שקל נכון ל-2021    האיסור נקבע כהוראת שעה לשנה וחצי, עד סוף שנת 2024
מירב ארד
הוועדה החליטה כי התיקון יהיה הוראת שנה ל-4 שנים, כאשר שרת התחבורה תוכל, באישור ועדת הכלכלה, להאריך את התקופה בעד 4 שנים נוספות
עידן יוסף
ישראל היום: ראש הממשלה עורך בימים אלה סבב שיחות עם ח"כים ממפלגתו במטרה להימנע מהפתעות בהצבעות התקציב ולחדד מסרים בראיונות    בכיר בליכוד: "יש בלאגן, אנשים עדיין מדברים על הרפורמה"
איציק וולף
יו"ר ועדת הכספים הגיב על ביקורת שהשמיע יו"ר ישראל ביתנו על התוכנית לאישור פיילוט לפרויקט אגירת חשמל    "התוכנית מצוינת, מי שאומר אחרת פשוט לא מבין בנושא"
מירב ארד
הבהיר: "ראשי ערים רוצים לבנות עסקים ותעסוקה, ונזהרים לבנות למגורים, כך יש שפע של מבני עסקים אבל אין לנו דירות. אנחנו מנסים לאזן את התוצאה, ולאזן את הארנונה לעסקים והארנונה למגורים"    ציין: הקרן תיתן 2000 ש"ח על כל יחידת דיור, תוספת לארנונה קבוע. טען: "אנחנו, אנשי המקצוע מאמינים שפה אחד המפתחות הכי משמעות להגדלת היקפי הדיור דרמטית"    חיים ביבס: "זאת קרן להלאמת כספי התושבים, הלאמת הכספים הנועדים לטפל בהם"
רשימות נוספות
צוות בינמשרדי יבחן השלכות המיסוי על סיגריות אלקטרוניות  /  עידן יוסף
הקואליציה מקדמת חוק גירוש משפחות מחבלים  /  עידן יוסף
"על שר המשפטים לחתום על מינוי ראש ביה"ד למשמעת"  /  עידן יוסף
הליכוד עושה רעש ולא עושה כלום  /  גלעד שרון
כנסת בתחפושת  /  עידן יוסף
הקרב הוא על הנרטיב  /  שלמה פילבר
ראשייומניםבלוגריםערוציםסקופיםקישוריםעוד...
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il