X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
נוסעים בנתב"ג [צילום: אריה לייב אברמס/פלאש 90]
צביטה בכיס: מקצצים בצריכה אבל לא בנסיעות לחו"ל
הכלכלה העולמית מאטה, עם אינפלציה גבוהה ועליית ריבית מכבידה על הצמיחה סקירת בנק הפועלים: ניתן להעריך ששער החליפין מושפע יותר מבעבר מהמצב הפוליטי, כשברקע גם שינוי בגורמים הבסיסיים שלא תומכים במגמת הייסוף לאורך זמן של השקל. השכר הממוצע עולה בקצב שאינו תואם את יעד האינפלציה. אנו מותירים את תחזית האינפלציה לשנה הקרובה על שיעור של 3.3%

המשק הישראלי מתמודד עם אתגרים כמו ירידה בצריכה הפרטית, תנודות ביצוא, פיחות בשקל ועלייה באינפלציה. בעוד שהשוק העולמי חווה מגמות חיוביות בשווקי המניות בארה"ב, נתוני תעסוקה מעורבים, תנודות בשוק הדיור, ותנאים כלכליים משתנים בגוש האירו ובסין.
סקירה כלכלית שמפרסמת החטיבה הפיננסית של בנק הפועלים מצביעה על כך, שהצריכה הפרטית בארץ הייתה עדה לירידה, כאשר הרכישות בכרטיסי האשראי נותרו ללא שינוי באפריל לאחר ירידה של 1.5% בחודש מרס. הפדיון של רשתות השיווק ירד בחודשים מרס-אפריל בשיעור מצטבר של 2.8%.
שחיקת כוח הקנייה של משקי הבית, ואזילה של החיסכון מתקופת הקורונה פועלים עתה למיתון הגידול בצריכה, וכנראה שברבעונים הקרובים נראה ירידה ברמת הצריכה לנפש. באופן מפתיע מעט, דווקא נסיעות הישראלים לחו"ל ממשיכות לעלות כל חודש, והמספרים גבוהים עתה מאלו שלפני המגפה, אף שהנסיעות לחו"ל התייקרו.
יצוא שירותי הטכנולוגיה העילית חווה ירידה בחודש מרס, אך המגמה הכללית נותרה חיובית ותורמת משמעותית לצמיחה הכלכלית. עם זאת, ביצוא הסחורות במגזר ההייטק נרשמה ירידה של כ-8% בארבעת החודשים הראשונים לעומת ארבעת החודשים הקודמים.
השקל המשיך לרדת בערכו והגיע לשער של 3.745 שקל מול הדולר. המתאם (קורלציה) של שער החליפין עם שוקי המניות ירד, בעוד סטיית התקן המשתמעת של שער החליפין נותרה גבוהה. המצב הפוליטי וגורמים יסודיים משתנים השפיעו לאורך זמן על מגמת הייסוף של השקל.
השכר הממוצע גדל בשיעור שאינו תואם את יעד האינפלציה. בחודש מרס הראה השכר הנומינלי עלייה של 7.2% בהשוואה לשנה, בהשפעת מגזרים כלכליים מסוימים. עם זאת, נתונים זמניים לחודש אפריל מצביעים על התמתנות בקצב הצמיחה לכ-5%. שוק העבודה ההדוק ועליות השכר תורמים לעליית עלות הייצור וללחצים אינפלציוניים פוטנציאליים.
תחזית האינפלציה לשנה הקרובה עומדת על 3.3%. צפויה אינפלציה גבוהה יותר בחודשים הקרובים, מונעת בעיקר מהתאמות מחירי המזון לעליית מחירי התשומות העולמית והפיחות בשקל. האטה בפעילות הכלכלית לקראת סוף השנה צפויה למתן את העלייה במחירי השירותים והשכר דירה.
המדיניות המוניטרית בישראל מושפעת משער החליפין. האינפלציה המשתמעת לטווח של שנה היא בסביבות 2.9%, בירידה הדרגתית לטווחים ארוכים יותר. אם הפיחות של השקל לא יימשך, בנק ישראל עשוי לשמור על הריבית הנוכחית ולעקוב אחר השפעת מדיניותו על האינפלציה.

מגמות כלכליות גלובליות

עוד מצויין בסקירה של בנק הפועלים, כי בארצות הברית, הסנאט חתם על הסכם להגדלת תקרת החוב, תוך הפחתת הסיכון לשיתוק ממשלתי וחדלות פירעון באג"ח. דוח התעסוקה למאי מצביע על כך שהפדרל ריזרב עשוי שלא להעלות את הריבית בפגישתו הקרובה. התפתחויות אלו חיזקו את שוקי המניות בארה"ב, כאשר מדדי נאסד"ק ו-S&P500 הגיעו לרמות הגבוהות ביותר מזה למעלה משנה. שוקי המניות באירופה הציגו ביצועים מעורבים, שהושפעו מגורמים שונים במדינות שונות.
בארה"ב, מדד מנהלי הרכש למגזר התעשייתי מצביע על התכווצות בפעילות בשבעת החודשים האחרונים. עם זאת, אמון הצרכנים עלה בניגוד לציפיות, ותרם לתחזית חיובית. נתוני התעסוקה הציגו תוצאות מעורבות, מה שהפך את זה למאתגר עבור הפדרל ריזרב לקבוע את החלטת הריבית הבאה.
שוק הדיור בארה"ב היה עד לעלייה במחירים בחודש מרס, אך הצביע על ירידה בשנה האחרונה. מדד קייס שילר הראה ירידה מצטברת של כ-4.2% מאז השיא ביוני 2022. ירידות המחירים בלטו יותר בערים כמו סיאטל וסן פרנסיסקו. שוק האג"ח חווה ירידה בתשואות, בעיקר בטווח הבינוני והארוך, עקב צמצום הסיכונים ונתוני התעסוקה.
בגוש האירו ירדה האינפלציה, אך הריבית צפויה לעלות עקב שיעורי אינפלציה גבוהים מתמשכים. מדד המחירים לצרכן נותר ללא שינוי בחודש מאי, עם שיעור שנתי של 6.1%, מתחת לצפי. למרות האטה בפעילות הכלכלית, שיעור האבטלה בגוש האירו ירד ל-6.5%, כאשר גרמניה מתהדרת בשיעור הנמוך ביותר שעומד על 2.9%.
המגזר התעשייתי בסין היה עד להתכווצות בפעילות, כאשר מדד מנהלי הרכש הגיע לרמתו הנמוכה ביותר מאז דצמבר 2022. עם זאת, ענפים אחרים המשיכו להתרחב. רווחי החברות התעשייתיות בסין ירדו בכ-21% בארבעת החודשים הראשונים של השנה בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2022.
התפתחויות ואינדיקטורים אלו יעצבו מדיניות מוניטרית והחלטות השקעה, וישפיעו על התוצאות הכלכליות העתידיות הן בישראל והן בשוק העולמי.

תאריך:  04/06/2023   |   עודכן:  04/06/2023
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
צביטה בכיס: מקצצים בצריכה אבל לא בנסיעות לחו"ל
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יצחק דנון
21 רוכשי דירות ישראלים תובעים 8.3 מיליון שקל, בטענה לתרמית בשני מתחמים באטלנטה, אותה הוביל לדבריהם המנכ"ל יובל זיו
יצחק דנון
יצחק דנון
מירב ארד
ועדת העבודה והרווחה החלה לדון הצע"ח לעיגון זכויותיהם של נכי צה"ל בתחום הרכב והדיור    יו"ר ארגון נכי צה"ל ביקש מהוועדה להוסיף להצעת חוק בנושא דיור ורכב התייחסות לצרכיהם של פגועי פוסט טראומה
עידן יוסף
טוען כי המפגינים שליוו אותו בניו-יורק צעקו באוזניו ובאוזני מאבטחיו ואשתו באמצעות מגפון, ורק לאחר שהוזהרו נחטף המגפון כהתגוננות כדי למנוע פגיעה בעור התוף    לדבריו, המפגינים ברחו כאשר המשפטה הגיעה משום שידעו שהדבר אסור לפי חוקי מדינת ניו-יורק    חנה רוטמן: "זו הייתה תקיפה. התחרשה לי האוזן ל-20 דקות"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il