מוקדם יותר היום, כלי טיס חיסל באופן ממוקד את מחמד אבו חסנה, מחבל חמאס במחלקת המבצעים של מרחב רפיח. התקיפה בוצעה בעקבות מידע מודיעיני מדויק של אמ״ן ושב״כ.
חסנה תכלל פעילות נרחבת של יחידות חמאס השונות, היה בקשר עם פעילי השטח של חמאס והפעיל אותם. חסנה היה אחראי על חמ״ל מודיעיני שתכליתו לתת דיווחים על כוחות צה"ל לקראת תקיפות נגדם.
אבו חסנה מוכר כפעיל במערך הסיוע הקרבי של הזרוע הצבאית בחמאס, היה מעורב בהשתלטות על ציוד הסיוע ההומניטרי ובחלוקתו לפעילי חמאס. בצבא ובשב"כ אומרים שחיסולו פוגע משמעותית בתפקוד של יחידות שונות של חמאס ברפיח.
בכיר בממשלה, שצוטט בכאן חדשות, אמר כי הביקורת מצד תא"ל דן גולדפוס הגיעה ברקע רצונו להתקדם במלחמה ולהיכנס לרפיח. לדבריו, יש לו ביקורת על הדרג המדיני על כך שמעכב את הפעולה בשל שיקולים אחרים.
האקים ג'פריס, מנהיג המיעוט הדמוקרטי בבית הנבחרים בארה"ב, נשאל על "הקו האדום" שהציב ביידן בנוגע למבצע צבאי ברפיח, ואמר כי "מה שעלינו לעשות זה להבטיח שחמאס יובס לחלוטין, מדובר בארגון טרור אלים".