X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות / מבזקים
עצורים במחנה שדה תימן
מצ"ח: חשד להתעללות באיש חמאס במחנה שדה תימן
חוקרי מצ"ח פשטו על מתקן הכליאה שליד באר שבע ועיכבו תשעה חיילי מילואים, בחשד להתעללות מינית בעצור נוח'בה - אשר פונה לבית החולים מפגינים ובהם חברי כנסת פרצו בכוח לבסיס
בעקבות חשד להתעללות חמורה בעצור מאנשי חמאס אשר הוחזק במתקן הכליאה בשדה תימן, נפתחה בהוראת הפרקליטות הצבאית חקירה של המשטרה הצבאית - מסר (29.7.24) דובר צה"ל. החקירה מתמקדת באנשי מילואים אשר שירתו במתקן, אותו אמור צה"ל לסגור בשל התנאים הקשים השוררים בו. החקירה עוררה סערה פוליטית, מפגינים ובהם חברי כנסת הגיעו לבסיס וחלקם פרצו אליו בכוח.
אנשי מצ"ח פשטו על המחנה ועיכבו לחקירה תשעה חיילי מילואים, החשודים בהתעללות מינית קשה במחבל נוח'בה העצור בבסיס. במקום התפתחו עימותים פיזיים בין השוטרים הצבאיים לחיילי המילואים. המחבל פונה לבית החולים סורוקה בבאר שבע כאשר הוא סובל מחבלות באחוריו. דובר צה"ל הדגיש, כי איש לא נעצר וכי חוקרי מצ"ח כבר עזבו את הבסיס. קודם לכן פרצה במקום מהומה, כאשר כמה מן החיילים ניסו פיזית למנוע מהחוקרים להגיע אל החשודים.
השר לביטחון לאומי, איתמר בן-גביר, הגיב: "המחזה של שוטרי משטרה צבאית מגיעים לעצור את מיטב גיבורינו בשדה תימן, הוא לא פחות ממביש. ממליץ לשר הביטחון, לרמטכ"ל ולרשויות הצבא לגבות את הלוחמים וללמוד משירות בתי הסוהר - נגמרו הקייטנות והסבלנות נגד המחבלים. לוחמים צריכים לקבל גב על מלא". השר עמיחי אליהו, ח"כ אלמוג כהן, ח"כ צבי סוכות וח"כ לימור סון הר-מלך התייצבו גם הם לצד החשודים.
יו"ר ועדת החוץ והביטחון, יולי אדלשטיין (הליכוד), הודיע שיכנס מחר דיון דחוף בנושא "מעצר הלוחמים והתנהלות הפצ"רית [אלוף יפעת תומר-ירושלמי] והמשטרה הצבאית". הוא אמר כי זימן לדיון את תומר-ירושלמי. לעומתם אמר ח"כ גלעד קריב (העבודה), הזהיר: "ניסיון להתערב בהחלטות פיקודיות ומשפטיות בתוך הצבא יוביל לפירוק הצבא ולפגיעה ביטחונית חמורה".
מעצר ממושך במקום זמני
מחנה שדה תימן הוא בסיס רב-יחידתי של פיקוד הדרום הממוקם סמוך למנחת שדה תימן, 5 ק"מ צפונית-מערבית לבאר שבע ו-5 ק"מ צפונית לחצרים. בבסיס שוכנים מפקדת חטיבת גבעתי, יחידות של המשטרה הצבאית, יחידה פיקודית של חיל ההנדסה, מרכז הספקה מטכ"לי, מפקדת חטיבה 16 ויחידות נוספות. הוא שימש לכליאת מחבלים במבצעי עופרת יצוקה וצוק איתן, ושב למלא תפקיד זה עם פרוץ מלחמת חרבות ברזל.
באופן מקורי, הכוונה הייתה שהחשודים שנמצאו ראיות לכאורה נגדם יועברו למתקנים של שירות בתי הסוהר, ואילו מי שינוקו מחשד ישוחררו לרצועת עזה. אולם, לאחר שלאורך המלחמה נעצרו אלפים רבים של מחבלים וחשודים והתפוסה במתקני השב"ס היא פי 1.5 מן התקן המירבי - התארכה תקופת השהות של העצורים בשדה תימן.
בתחילת חודש יוני פרסמה רשת CNN תחקיר על המתרחש במתקן וטענה להתעללות נרחבת, יום-יומית ואף ממסדית בעצורים. בעקבות התחקירו הגישו ארגוני זכויות אדם עתירה לבג"ץ נגד התנאים במחנה, והיא תלויה ועומדת. היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, התריעה לפני שבועיים בפני ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי "אם מתקן הכליאה לא ישוב לייעודו בטווח הזמן המיידי, הדבר עלול להיות בעל השלכות משמעותיות רחבות". נתניהו הורה בעקבות זאת לסגור את המתקן, אך ההוראה טרם בוצעה.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  29/07/2024   |   עודכן:  29/07/2024
+מיארה על אירועי שדה תימן: גיבוי מלא לפצ"רית 17:24 29/07/24  |  
היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, הגיבה על האירועים בשדה תימן: ״כשם שיש לאפשר לצה״ל מרחב פעולה מלא ללחימה, יש להקפיד על התנהלות על פי דין. אני נותנת גיבוי מלא לפרקליטה הצבאית הראשית ולרשויות אכיפת החוק בצה״ל ובמשטרת ישראל, הפועלים באופן מקצועי והגון לשם קיום החוק. על רשויות אכיפת החוק חלה חובה לברר חשדות לביצוע עבירות ולאכוף את הדין על פי העובדות והדין החל עליהן״.
+ח"כ סוכות פרץ לשדה תימן: "לא חוקרים את החיילים עד שחוקרים את המחדלים" 17:12 29/07/24  |  עידן יוסף
ח"כ צבי סוכות תועד נכנס דרך פרצה בשער בסיס שדה תימן: "לא חוקרים את החיילים עד שחוקרים את המחדלים. אנחנו בעיצומה של מלחמה, אלו אנשים שעזבו את הבית, ועזבו את המשפחה כדי להילחם בשבילנו. אסור בתכלית האיסור להתייחס אליהם כמו מחבלים, כמו אויבים, ולבוא רעולי פנים לעצור אותם בבסיס. כשיחקרו את המחדלים יהיה אפשר לחקור את החיילים".

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מצ"ח: חשד להתעללות באיש חמאס במחנה שדה תימן
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
כתבה מלאה שקר ואי-דיוקים ל"ת
תתבייש איתמר  |  29/07/24 17:18
2
נוחבה
המושך בגזר  |  29/07/24 19:08
3
אובדן דרך
א  |  29/07/24 22:53
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יפעת גדות
צופה אל עבר נופי הערבה וירדן    הקמת המצפה החלה בשנת 2021 כחלק מחגיגות ה-40 למושב צופר ונמשכה לאורך שלוש שנים
איתמר לוין
ישראכרט טוענת: השותף לפעילות דרדר את שוויה מ-140 מיליון שקל ב-2018 ל-3.5 מיליון שקל אשתקד, גזל הזדמנויות עסקיות וביצע רישום כוזב בספריה
איתמר לוין
המסתנן נכנס ארצה ב-2008, הורשע ונדון למאסר, הפר צווים שהורו לו לצאת מהארץ - וכעת נמצא בזוגיות עם ישראלית ולהם שני ילדים ישראלים    ברק-ארז: רשות האוכלוסין צריכה להביא בחשבון את טובת הילדים
איתמר לוין
בית המשפט העליון: עמותת בית אגודת ישראל לא תקבל פטור מהיטל השבחה על תוכנית שאפשרה לה להרוס בניינים ישנים בהם פעלה ישיבה ולבנות במקומם 18 דירות
עידן יוסף
קול ישראל ותחנות גלי צה"ל שומרות על מיקומן הבכיר עם ירידות קלות    תחנות האזוריות המשווקות ע"י רדיו שפ"א רשמו את הירידה הגדולה ביותר בחשיפה    העיתונים מציגים ירידות קלות ויציבות בשיעורי הקריאה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il