X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
נתניהו היום בבית המשפט [צילום: הדס פרוש, פול]
נתניהו: החוקרים לא חיפשו את האמת אלא את האדם, ולכן זרקו ראיות מזכות
אומר ביום השני לעדותו, שניסה לשכנע את אלוביץ לשנות את הקו של וואלה - כשם שדיבר עם כל איש תקשורת אחר, ולא הייתה שום הבנה ביניהם טוען שאלוביץ לא עשה דבר משום שהיה מבוהל - כמו אנשי ימין אחרים שיכלו להשפיע בתקשורת
"החוקרים לא חיפשו את האמת אלא את האדם. אם היו מחפשים את האמת, היו בודקים את הפניות שלי לוואלה ואת הפרסומים בוואלה. זו הייתה חקירה מכוונת, סימנו מראש את המטרה, ולכן כל ראיה מזכה לא חקרו אותה או זרקו אותה הצידה". כך אומר (11.12.24) ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ביום השני לעדותו במשפטו.
הסניגור, עמית חדד, החל בנושא ארוחת הערב של בני הזוג נתניהו ובני הזוג אלוביץ במעון ראש הממשלה בדצמבר 2012, בה לטענת התביעה נוצר הקשר השוחדי בין הצדדים. נתניהו אמר: "זו הייתה שיחת היכרות, דיברנו על הרקע האישי והמשפחה, ואותי מאוד עניינו עסקיו ביפן ושאלתי אותו רבות על כך. בארוחה הזאת ובשום מפגש אחר לא דובר על עסקי בזק. שום דבר. אף מילה ולא הרמת גבה.
"כמו בכל פגישה עם אנשי תקשורת, העליתי את הטענה שהשוק לא מאוזן. מאחר שהכרתי את השקפת העולם הימנית שלו, אמרתי לו: אתה ירשת אתר של [עמוס] שוקן שבנה אותו בדמותו; תבנה אותו בדמותך. אמרתי לו שיש בזה גם הזדמנות כלכלית, וזה הוכח כיום: יש שני שלישים בארץ בעלי דעות ימניות, ואם תתן עוד כלי תקשורת של שמאל - מה חדש. כאשר מדובר היה באתרים אחרים, אמרתי: תגוונו. זה לא היה שיח נדיר; אין מישהו שלא דיברתי איתו על זה, גם בחו"ל. לא הייתה בינינו שום הבנה.
"פגשתי את מוזי ורטהיים בבית קפה בתל אביב, והוא אמר לי שהוא עומד למנות את נסים משעל לעורך הראשי של ערוץ 2. אמרתי לו: משעל הוא איש של נוני מוזס, אתה הופך את הערוץ לשלוחה של ידיעות אחרונות ו-ynet. הוא אמר שיש עוד מועמד: אבי וייס. אמרתי לו שאותו אני לא מכיר. לא הייתה לי שום הבנה איתו, כשם שלא הייתה לי עם אלוביץ ועם אלי עזור, שאמרתי לו בדיוק את אותם הדברים. אמרתי לשלדון אדלסון: תבנה או תקנה; הוא החליט לבנות את ישראל היום.
"זה עלה בקנה אחד עם השקפות העולם שלי. במקרה של אלוביץ, זה התאים גם להשקפה הפוליטית שלו. וואלה היה אתר זניח וזו הייתה יכולה להיות הזדמנות כלכלית. למרבה הצער הוא לא מימש אותה והמצב רק הורע. הדוגמה המובהקת היא רופרט מרדוק בארה"ב, שזיהה שהתקשורת היא שמאלה מהמרכז והקים את פוקס ניוז.
"שאול הוא איש ערכי שבאמת מאמין בדברים, זה לא שהוא התחזה. אבל כשפניתי אליו, בפנייה הזאת שבעיני הייתה מאוד טבעית וברורה, הוא אמר לי: אתה צודק, אבל זה לא כל כך פשוט, כי יש שם אנשים. אז אמרתי: תחליף את האנשים. היו שואלים אותי: את מי אתה מציע? הייתי אומר: תמצאו אותם לבד. לפעמים היו סוחטים ממני איזה שם.
"הוא אמר לי: אתה יכול לפנות אלי. כולם אמרו את זה, ואני לא הייתי פונה אליו. הוא היה תופעה שזיהיתי באותן שנים אצל אנשי ימין שיכלו להיות בעמדות מושפעות בתקשורת: הם היו מבוהלים, מין אנוסי ספרד כאלה. 'תפנה אלי' - זו הדרך של אנשי תקשורת לפתור את זה.
"זה גם עצבן אותי"
אלוביץ. "לא במוחי ולא במוחו" [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
"לאחר ארוחת הערב האתר הפך להיות יותר שמאל, כי הוא החליף את ינון מגל שהיו לו עמדות ימניות, באבי אלקלעי שהיה איש שמאל מובהק. אלוביץ כנראה חשש מההתקפות שיקבל מהתקשורת אם ישנה את האנשים. זו לא הייתה הכתבה או פקודה; זו הייתה בקשה של דמוקרט, שאדם שמאמין מגיל צעיר מאוד שצריכה להיות תקשורת מגוונת. הייתי אומר את זה גם אם היה עולם הפוך, רק ימין ימין ימין. אתה לא יכול לבסס דמוקרטיה בלי הגיוון הזה, כי זה מביא לתסכול אצל חלק עצום באוכלוסייה ומביא להחלטות שגויות.
"זה גם עצבן אותי. יש לך כלי ביד, אתה יכול לשקף את האמונה שלך, אז לעזאזל תעשה את זה. תחטוף ביקורת; גם אני חטפתי ביקורת וכמעט סילקו אותי מהפוליטיקה או שאמרו לי שאני מחסל את הקריירה שלי. הוא איש ערכי, אז כן, זה עצבן אותי.
"לא עלה שום שיח של תמורות במוחי ולא במוחו, כמו שלא חשבתי שיש שיח של תמורות עם אף אחד אחר. גם לשוקן פניתי; אז הייתה לי הבנה עם שוקן? זו היה הכי טבעי שיכול להיות. לא היה שום דבר, לא במילים ולא בטלפתיה. זה אבסורד. אני לא צריך סיכום עם אף אחד כדי שאוכל לפנות אליו. אני לא פניתי לאיריס אלוביץ; ידעתי שהיה איזשהו קשר בין שרה לבין אלוביץ ולא מעבר לזה. פניתי אליו בפעם הבאה לאחר חצי שנה, וזה בתקופת בחירות. זה מפריך לחלוטין את התזה שלהם".
לדברי נתניהו, יועצו ניר חפץ העלה באוזניו עניין הנוגע לחברת בזק, "ואני דפקתי על השולחן ואמרתי: אל תביא לי אף חברה ספציפית! אני פה בשביל כלכלת ישראל! והוא כזה החוויר. אם אלוביץ היה מעלה את זה, הוא היה מקבל את אותה תשובה. הוא לא ניסה, הוא לא רמז והוא לא אמר. אנחנו עוד נראה מה עשיתי לבזק. אומרים שלא טוב להיות חבר של ביבי. עשיתי מה שאני מאמין בו". עוד אמר כי הוא לא חשב לרגע שבני הזוג אלוביץ מצפים שיקדם את עסקי בזק, וכי לא ביקש מאלוביץ שינויים נקודתיים אלא לשנות את אופי האתר.
"לא חשבתי אז שאני זוכה להיענות חריגה. הייתה כאן אי-היענות חריגה, אפילו ביחס לאתרים אחרים. מאשימים אותי בהיענות חריגה ו[החוקרים] לא מראים לי את זה. באיזו מדינה אנחנו חיים? למה לא הראו לי את זה בחקירות? כי ברגע שנוגעים בזה, זה מתפורר לאבק", הוסיף נתניהו.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  11/12/2024   |   עודכן:  11/12/2024
+המטרה: לקעקע את יסודות תיק 4000 19:47 11/12/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
הפרסומים שהיו בוואלה והפעולות הרגולטוריות מול בזק אחרי ארוחת הערב של נתניהו-אלוביץ - אלו מוכיחים לטענת ההגנה שלא הייתה הסכמה שוחדית  ▪  מה גרם לנתניהו למתוח ביקורת על גוטליב  ▪  השופטים ממשיכים לתת להגנה חבל ארוך
נתניהו היום בבית המשפט [צילום: הדס פרוש, פול]
+נתניהו: המהלכים שלי שפגעו בקבוצת בזק מקריסים את כתב האישום 18:13 11/12/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
אומר ביום השני לעדותו שקידם את רפורמת השוק הסיטונאי שפגעה קשות בבזק ונתן לארדן גיבוי מלא ליישם אותה  ▪  חיפש משקיע שירכוש את וואלה, "בהתאם להשקפה שלי להשקיע בישראל ולגוון את התקשורת לכיוון ימין"  ▪  ההתקפות על שרה נתניהו "כואבות מאוד אבל היא גיבורה גדולה"
נתניהו היום בבית המשפט [צילום: הדס פרוש, פול]
+בדיקת News1: שופטי נתניהו יכלו לנקוט צעדים נגד גוטליב שהפריעה לדיון 14:27 11/12/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
חברת הכנסת התפרצה שוב ושוב במהלך הדיון הראשון בעדותו של נתניהו וטענה שהחסינות מונעת את הוצאתה מהאולם  ▪  ניתוח החוק והפסיקה מעלה: השופטים יכלו לפעול נגדה, שכן החסינות איננה "עיר מקלט"
גוטליב אתמול במשפט נתניהו [צילום: חיים גולדברג, פלאש 90]
+תיקוב הפרקליטות את ההר ואת השכל הישר
09:59 11/12/24  |  רון בריימן   |   לרשימה המלאה
בשם האינטרס הציבורי כביכול, וכאשר היא מגובה על-ידי תקשורת מגמתית וחד-צדדית, כופה הפרקליטות על ישראל מעשים הנוגדים את השכל הישר  ▪  רק הפרקליטות ורק הקיצוניים מבין הרל"ביסטים חושבים שניהול המשפט בחודשים אלה תואם את האינטרס הציבורי
נתניהו. רב-יכולות [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+מסר לראש הממשלה
08:56 11/12/24  |  ארי בוסל   |   לרשימה המלאה
בישראל השנאה כלפי ראש הממשלה המכהן גדולה כמעט כמו שנאת הדמוקרטים לטראמפ  ▪  הפיכת המערכת המשפטית לכלי נשק נגדו ונגד כל הסובבים אותו היא לא דבר של מה בכך
נתניהו. אלוהים שומר עליו [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+עדות נתניהו - היום הראשון
08:40 11/12/24  |  סמדר הילה שמואלי   |   לרשימה המלאה
אומנם נתניהו ידוע כאינטלקטואל, ג'נטלמן, חלקלק וצ'ארמר, אבל כשעולים לו על העצבים הוא גם שועל וקילר ובעדות נתניהו הולך לתת לציבור נאמבר שלא ישכח
נתניהו. נכס מדיני ופוליטי [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+גיצים
08:23 11/12/24  |  דן מרגלית   |   לרשימה המלאה
למרות הכשל הנורא ב-7 באוקטובר בראשות בנימין נתניהו, שצמרת צה"ל והשב"כ שותפתו, צבא של ירקנים ומהנדסים ועורכי דין וחקלאים ומורים ונהגים וטבחים שינה תוך 14 חודשים את פני המזרח התיכון כפי שלא שיערנו בטוב שבחלומנו
שינינו את פני המזרח התיכון [צילום: איל מרגולין/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
נתניהו: החוקרים לא חיפשו את האמת אלא את האדם, ולכן זרקו ראיות מזכות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משפט נתניהו
איתמר לוין
חברת הכנסת התפרצה שוב ושוב במהלך הדיון הראשון בעדותו של נתניהו וטענה שהחסינות מונעת את הוצאתה מהאולם    ניתוח החוק והפסיקה מעלה: השופטים יכלו לפעול נגדה, שכן החסינות איננה "עיר מקלט"
רון בריימן
בשם האינטרס הציבורי כביכול, וכאשר היא מגובה על-ידי תקשורת מגמתית וחד-צדדית, כופה הפרקליטות על ישראל מעשים הנוגדים את השכל הישר    רק הפרקליטות ורק הקיצוניים מבין הרל"ביסטים חושבים שניהול המשפט בחודשים אלה תואם את האינטרס הציבורי
ארי בוסל
בישראל השנאה כלפי ראש הממשלה המכהן גדולה כמעט כמו שנאת הדמוקרטים לטראמפ    הפיכת המערכת המשפטית לכלי נשק נגדו ונגד כל הסובבים אותו היא לא דבר של מה בכך
סמדר הילה שמואלי
אומנם נתניהו ידוע כאינטלקטואל, ג'נטלמן, חלקלק וצ'ארמר, אבל כשעולים לו על העצבים הוא גם שועל וקילר ובעדות נתניהו הולך לתת לציבור נאמבר שלא ישכח
דן מרגלית
למרות הכשל הנורא ב-7 באוקטובר בראשות בנימין נתניהו, שצמרת צה"ל והשב"כ שותפתו, צבא של ירקנים ומהנדסים ועורכי דין וחקלאים ומורים ונהגים וטבחים שינה תוך 14 חודשים את פני המזרח התיכון כפי שלא שיערנו בטוב שבחלומנו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il