X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
טראמפ בעצרת ביום ה-100 לכהונתו [צילום: אלכס ברנדון, AP]
שפל חסר תקדים בתמיכה בטראמפ ב-100 הימים הראשונים לכהונתו
התמיכה עומדת על כ-40% - השיעור הנמוך ביותר אי-פעם; השיא השלילי הקודם היה שייך לטראמפ לפני שמונה שנים התשואה בוול סטריט גם היא השלילית ביותר בנקודת זמן זו
נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, הגיע (29.4.25) לקו 100 הימים להשבעתו עם שיעור התמיכה הנמוך ביותר של נשיא כלשהו בנקודת זמן זו. השיא השלילי הקודם היה שייך לטראמפ עצמו לפני שמונה שנים. בסקרים שהתפרסמו השבוע מביעים רוב האמריקנים התנגדות למהלכיו המרכזיים, כולל בתחומים שהעניקו לו את הניצחון לפני חמישה חודשים בלבד - הכלכלה וההגירה.
מדד סטנדרד אנד פור'ס 500, המדד העיקרי של הבורסה בניו-יורק, רשם מאז 20 בינואר את התשואה הגרועה ביותר ב-100 הימים הראשונים של נשיא כלשהו: ירידה של 8.6%, בעיקר בשל הטלטלות סביב המכסים. בקדנציה הראשונה של טראמפ הוא עלה ב-4.9%, וב-100 הימים הראשונים של ביידן - ב-8.5%. בשתי הקדנציות של ג'ורג' בוש הבן נרשמו (בהתאמה) ירידות של 6.9% ו-1.5%; ואילו בשתי הקדנציות של אובמה נרשמו עליות של 8.3% ו-6%.
בסקר של וושינגטון פוסט, קיבל טראמפ תמיכה של 39% בלבד, בעוד 55% מתנגדים למהלכיו, לעומת 42% לפני שמונה שנים; ג'ו ביידן קיבל 52% באותה נקודת זמן. ככלל, נשיאים מתחילים קדנציה שנייה בשיעור תמיכה נמוך יותר מאשר הראשונה, אם כי אצל טראמפ היו כזכור ארבע שנים בין הקדנציות. לברק אובמה היו 69% בקדנציה הראשונה ן-50% בשנייה; בוש קיבל 63% מול 47%. את התמיכה הגדולה ביותר קיבלו הארי טרומן בקדנציה הראשונה (87%, אחרי מותו של פרנקלין רוזוולט) וג'ון קנדי (83%).
באותו סקר העניקו 45% מהנשאלים לטראמפ את הציון "בלתי מספיק" על ביצועיו ב-100 הימים הראשונים. זאת, לעומת 32% בקדנציה הראשונה שלו, 26% לביידן ו-11% לאובמה בקדנציה הראשונה שלו. התמיכה בטראמפ (כמו גם בביידן) היה בסביבות 40% לאורך הקדנציה הקודמת שלו, אך כאמור - שיעור כה נמוך לא נרשם מעולם ביום ה-100 מאז החלה מדידה זו לפני בדיוק 80 שנה.
בסקר של ניו-יורק טיימס, קיבל טראמפ תמיכה של 42% בעוד 54% מתנגדים לו. בממוצע הסקרים שמפרסם העיתון מצבו מעט טוב יותר: תמיכה של 44% מול התנגדות של 52%. בממוצעים אלו, טראמפ של הקדנציה הראשונה היה במצב גרוע יותר עם התנגדות בפער של 12 נקודות. לשם השוואה: ביידן היה ביום ה-100 של נשיאותו עם תמיכה בפער של 14 נקודות, בוש ואובמה היו בקדנציות הראשונות שלהם בפער חיובי (בהתאמה) של 29 ו-33 נקודות.
הרוב מתנגד גם למדיניות ההגירה והכלכלה
כאמור, הציבור האמריקני מתנגד ברובו - ולעיתים ברובו המכריע - למהלכים מרכזיים של טראמפ. טיפולו במסתננים זוכה לתמיכה של 46% ו-47% בשני הסקרים (כאן ולהלן - נתוני סקר הפוסט הם הראשונים), לעומת התנגדות של 53% ו-54%. להטלת המכסים מתנגדים 64% ו-53%, בעוד רק 34% ו-42% תומכים. הפוסט מציין, כי 70% מהמצביעים העצמאיים מתנגדים למכסים. הטיימס בדק גם את ניהול הכלכלה: טראמפ מקבל תמיכה של 43% בלבד, לעומת התנגדות של 55%.
עוד מנתוני הפוסט: 76% מתנגדים לרצונו של טראמפ להשתלט על גרינלנד ו-86% לרצונו להפוך את קנדה למדינה ה-51 של ארה"ב; 80% מתנגדים לכך שינסה להתמודד (לכאורה תוך הפרת החוקה) לקדנציה שלישית. ואילו בסקר של הטיימס, 54% מתנגדים לדרך בה טראמפ מטפל בסכסוכים בינלאומיים בכלל ו-56% לטיפולו במלחמת רוסיה-אוקראינה; שיעור התומכים (בהתאמה) הוא 40% ו-35%.
הטיימס בירר גם האם האמריקנים סבורים שמותר לטראמפ לפעול בצורה בה הוא פועל בנושאים מרכזיים. 61% מתנגדים להטלת מכסים ללא אישור הקונגרס (28% תומכים), 54% מתנגדים לביטול הוצאות שאישר הקונגרס (21% תומכים), 63% מתנגדים לגירוש מהגרים חוקיים אשר מחו נגד ישראל (17% תומכים) ו-76% אומרים שאין הוא רשאי להתעלם מפסיקת בית המשפט העליון (רק 6% סבורים שמותר לו). ליתר הנשאלים לא הייתה דעה ברורה בנושאים אלו.
נתון מעניין נוסף הוא הירידה בכניסות תיירים לארה"ב מאז השבעתו של טראמפ, ובמיוחד בחודש מארס - בניגוד למגמה העקבית מאז סיום הקורונה. בין הירידות הבולטות: 28% מגרמניה, 25% מספרד, 15% מקוריאה הדרומית, 14% מבריטניה, 8% מצרפת, 7% מאוסטרליה, 6% מברזיל, 4% מהודו ויפן ורק 1% מסין.
Author
כתב משפטי | News1 | דוא"ל
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך:  01/05/2025   |   עודכן:  01/05/2025
+טראמפ מינה את רוביו ליועץ לביטחון לאומי בפועל – וימנה את מייק וולץ לשגריר ארה"ב באו"ם 21:53 01/05/25  |  יואב יצחק   |   לרשימה המלאה
נשיא ארה"ב: "וולץ פעל למען האינטרס הלאומי – והוא ימשיך בכך בתפקידו החדש"  ▪  רוביו יכהן זמנית בשני תפקידים  ▪  התקשורת מדווחת על טלטלה נוספת במועצה לביטחון לאומי
מייק וולץ, משמאל, מרקו רוביו. חילופי תפקידים [צילום: Saul Loeb/AP]
+קבוצת טראמפ תקים מועדון גולף בקטר בשיתוף פעולה עם הממשלה 10:01 01/05/25  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה
ההודעה על העסקה - שבועיים לפני ביקורו של טראמפ בנסיכות  ▪  הקבוצה גם מקימה מלון ומועדון גולף באיחוד האמירויות  ▪  טראמפ ממשיך להחזיק במישרין בבעלות בקבוצה
אריק טראמפ. מנהל את הפעילות [צילום: אלכס ברנדון, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שפל חסר תקדים בתמיכה בטראמפ ב-100 הימים הראשונים לכהונתו
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ממשל טראמפ 2.0
איתמר לוין
מאות מדענים הכינו מדי חמש שנים את הדוח על השפעות שינויי האקלים - משבר שטראמפ כופר בקיומו    מאות עורכי דין עוזבים את מחלקת זכויות האזרח במשרד המשפטים
יואב יצחק
כטב"מים בשווי מאות מיליוני דולרים הופלו במסגרת המבצע האמריקני נגד החות'ים בתימן    מטוס קרב מדגם F/A-18E התרסק לים סוף באירוע נוסף, בו נפצע מלח אמריקני
מירב ארד
מדד "קול העם היהודי" מגלה ירידה חדה בביטחון של יהודי ארה"ב בטראמפ, לרבות בקרב מצביעיו    כמחצית מהנסקרים סבורים שאין להם כלל ביטחון בנשיא האמריקני בהתמודדות עם סוגיית הגרעין האירני
איתמר לוין
שופטת מחוזית במילווקי מואשמת בשיבוש הליכים, לאחר שהוציאה מאולמה בדלת צדדית מסתנן ממקסיקו שאנשי רשות ההגירה ביקשו לעצור במהלך דיון
יואב יצחק
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הבהיר כי הוא מחויב לפסיקות בית המשפט העליון ולבתי המשפט הפדרליים גם לנוכח הביקורת המשפטית החריפה נגד ממשלו  טראמפ הדגיש כי אינו מעורב ישירות בהתנהלות המשפטית סביב גירוש אזרח אל-סלוודור שהפר את הוראות בית המשפט
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il