X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
פעילי שמאל מפגינים נגד הממשלה בכיכר הבימה [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
"אתם של ישראל?": בג"ץ החליט לאשר הפגנות בת"א תוך חילול השבת
שופטי בג"ץ בראשות הנשיא עמית קבעו בשבת כי ניתן לקיים הפגנות של עד 600 איש בכיכר הבימה ועד 150 במוקדים נוספים ההחלטה התקבלה בזמן שהכותל, הר-הבית ומקומות קדושים נוספים סגורים למתפללים במערכת הפוליטית נרשמו תגובות חריפות
בג"ץ אישר במהלך השבת (4.4.26) לקיים הפגנות נגד הממשלה והמלחמה באירן בהיקף רחב יותר מזה שהתבקש תחילה, וקבע כי בכיכר הבימה בתל אביב ניתן יהיה לקיים מחאה של עד 600 בני אדם, ובמוקדים נוספים עד 150 משתתפים.
ההחלטה התקבלה בשעה שהכותל המערבי, הר-הבית ויתר המקומות הקדושים נותרו סגורים למתפללים בשל הנחיות פיקוד העורף, עובדה שהגבירה את הביקורת הפוליטית והציבורית על עצם מתן ההכרעה בעיצומה של שבת.
בן-גביר תוקף: "אתם של ישראל?"
השר לביטחון לאומי איתמר בן-גביר תקף בחריפות את ההחלטה וטען כי היא "מסכנת את המפגינים, השוטרים והלוחמים". לדבריו: "אפילו בהר-הבית, בכותל ובשאר המקומות הקדושים פיקוד העורף לא מאפשר למתפללים להגיע - אבל בג"ץ בשבת מנפק עוד החלטה שפוגעת בביטחון השוטרים והאזרחים".
בן-גביר הוסיף: "לאפשר למפגינים לצפצף על החוק רק בגלל שהם מפגינים נגד מדינת ישראל? לתת החלטה הדורשת מפיקוד העורף והמשטרה להגיב בשבת בתוך שעה אחת?" ובהמשך תהה: "אתם של ישראל?".
גם בתנועת שס תקפו את ההחלטה וטענו כי מדובר ב"רמיסת קדושת השבת וחוק שעות עבודה ומנוחה", תוך הדגשה כי ההכרעה התקבלה בזמן שמוקדי תפילה מרכזיים סגורים לציבור. בתנועה הודיעו כי בכוונתם לפעול לאחר החג להגשת קובלנה נגד הרכב השופטים לנציב תלונות הציבור על שופטים, השופט בדימוס מנחם קולה.
יו"ר ועדת החוקה, ח"כ שמחה רוטמן הציונות הדתית כתב: "‏כל מה שצריך לדעת על בג"ץ. כשאנשים שביקשו להתפלל הציגו בפני שופטי בג"ץ ב-2020 הבדלים באכיפה על מגבלות הקורונה בהפגנות לעומת תפילות, הם פיהקו... כשהוצגו עכשיו לשופטי בג"ץ ההבדלים באכיפה של מגבלות פיקוד העורף בין ההפגנות לבין התקהלויות אחרות הם דרשו בהיסטריה תשובות, תוך כדי שבת".
סגן שר התקשורת, ישראל אייכלר (אגודת ישראל), מסר: "שופטי בג"ץ הוכיחו היום שגם מהתהום אפשר עוד לרדת לשאול תחתיות. הפקודה שלהם למדינה להגיב בעיצומה של שבת קודש רח"ל [רחמנא ליצלן, ע"י] היא הכרזת מלחמה נגד קדושת השבת ונגד מסורת העם היהודי. השופטים עושים זאת בכוונה בעיצומה של שבת כי השבת היא הסמל לייחודו של העם היהודי, והם רוצים להפוך את ישראל לגוי ככל הגויים.
"דווקא בתקופה זו שאנו זקוקים בתוקף לסגולת שמירת השבת, בחרו השופטים המנותקים הללו לכפות חילול שבת בפרהסיה במדינת היהודים, ללא שום צורך של פיקוח נפש אלא אך ורק כדי להמשיך לסכסך את האזרחים זה בזה בהפגנות נגד מלחמת ההגנה מפני אויבי ישראל. השבת תתבע את עלבונה, ושלטון הדיקטטורה ייזכר לדראון עולם".
מפלגת הליכוד לא פרסמה גינוי, אולם שר התקשורת ח"כ שלמה קרעי כתב: "בג"ץ הוכיח היום שהוא לא רק מעל החוק, אלא גם חי במציאות אחרת לגמרי מזו שלנו. בשעה שאזרחי ישראל מתבקשים לשמור על הנחיות פיקוד העורף, כשאירועים מתבטלים והכותל דומם, שופטי בג"ץ פותחים את כיכר הבימה להפגנות, ועוד דורשים מהמדינה לחלל את קדושת השבת בשביל זה ומשוטרי ישראל לסכן את חייהם למען חבורת אנרכיסטים.
"זה לא רק ניתוק, זו יהירות מסוכנת. מי שמצפה מהציבור למשמעת, לא יכול להרשות אנרכיה עטופה בגלימה משפטית. הגיע הזמן לשים להם גבולות. כשבג"ץ פועל בניגוד לחוק או בניגוד להנחיות גורמי הביטחון ומסכן חיים, אומרים לו פשוט: לא!".
ח"כ מאיר פרוש (אגודת ישראל): "אין גבול לניתוק של שופטי בג"ץ מכל בדל של מסורת ישראל. אחרי שרודפים את לומדי התורה, פוסקים פעם אחר פעם נגד תורת ישראל, כעת הם גם רומסים את השבת. ייתכן שהם יכולים להיות שופטים במערכת המשפט באנגליה, בארץ ישראל מתאים שיהיו שופטים עם זיק יהודי".
יו"ר מפלגת נעם, ח"כ אבי מעוז: "בעיצומה של השבת, בזמן מלחמה, ה'עליונים' המנותקים דוחפים לאפשר מחאות בניגוד להנחיות פיקוד העורף, תוך רמיסת השבת ובניגוד לחוק. יצחק עמית וחבר מרעיו, כבר מזמן לא ישראל, לא של המדינה היהודית ולא של השבת. מושחתים ומנותקים נמאסתם!".
קריב: "זלזול בערכי יסוד דמוקרטיים"
מנגד, ח"כ גלעד קריב (העבודה) מתח ביקורת על התנהלות פיקוד העורף וטען כי היא "משקפת זלזול עמוק בערכי יסוד דמוקרטיים". קריב קרא להמשך המחאה הציבורית נגד הממשלה במתכונת מבוזרת והציע לקיים הפגנות קטנות בצמתים ברחבי הארץ. לדבריו, לא ניתן לקבל מצב של אכיפה שאינה אחידה, שבו פעילויות אחרות מתקיימות, בעוד המחאה מוגבלת.
Author
עורך חדשות | News1 | דוא"ל
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך:  04/04/2026   |   עודכן:  04/04/2026
+גרסת הרשות השופטת נסדקת: המשטרה - עמדתנו הוגשה לפני שבת 00:44 05/04/26  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
המשטרה יוצאת נגד הודעת הרשות השופטת וטוענת כי הציגה את עמדתה לבג"ץ עוד לפני כניסת השבת  ▪  מבהירה: החלטת בג"ץ גרמה סיכון חיים למאות שוטרים ואילצה אותם לחלל שבת
מעצר של אחד ממפרי הסדר בכיכר הבימה [צילום: פלאש 90]
+רב הכותל: לאפשר תפילות כמו שמאפשרים הפגנות 00:31 05/04/26  |  עידן יוסף
רב הכותל המערבי והמקומות הקדושים, שמואל רבינוביץ, פנה למפקד פיקוד העורף, אלוף שי קלפר, בבקשה לבחון מחדש את ההנחיות המגבילות את כניסת המתפללים לרחבת הכותל. במכתבו ציין כי אינו מבין מדוע מתאפשרות התכנסויות המוניות לצורך מחאות, בעוד ההגבלות על תפילה נותרו בעינן, וכתב: "אינני מצליח להבין מדוע זכות המחאה נתפסת כחשובה או דחופה יותר מזכות התפילה". לדבריו, אם המציאות הביטחונית מאפשרת התקהלות בכיכרות, יש לאפשר גם תפילה בכותל, במיוחד בתקופה שבה הציבור מבקש להתפלל לשלום החיילים והמדינה.
[צילום: לע"מ]
+הרשות השופטת: בג"ץ לא חילל שבת, ההכרעה נדרשה מטעמי "פיקוח נפש" 22:10 04/04/26  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה
הרשות השופטת מפרסמת הבהרה בעקבות הביקורת הציבורית על בג"ץ  ▪  העתירה הוגשה לפני החג והדיון הוקדם לשישי בניסיון למנוע הכרעה בשבת  ▪  פיקוד העורף והמשטרה מסרו עמדה רק במהלך השבת  ▪  השופטים מדגישים: מדובר בסוגיה ביטחונית המחייבת מענה מיידי
עמית. פרשנות תכליתית למושג "פיקוח נפש" [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+מפגין בהבימה קרס לאחר כניסה המונית לחניון בעקבות התרעה 21:58 04/04/26  |  עידן יוסף
מפגין איבד דופק בכיכר הבימה בתל אביב, לאחר שהקהל מיהר להיכנס לחניון סמוך בעקבות התרעה של פיקוד העורף. על פי עדויות מהמקום, נוצר דוחק כבד מאוד במהלך הירידה לחניון. הצוותים הרפואיים שהוזעקו למקום החלו בפעולות החייאה, ובשלב זה נמשכים המאמצים להציל את חייו. כזכור, בג"ץ החליט בשבת לאפשר הגדלה של מספר המפגינים בניגוד להוראות פיקוד העורף.
+הרב הראשי דוד יוסף תוקף את בג"ץ: "הפקרות ורמיסת המסורת" 21:39 04/04/26  |  עידן יוסף
הראשון לציון הרב דוד יוסף תקף בחריפות את שופטי בג"ץ על החלטתם לדון בשבת בהגבלת מספר המשתתפים בהפגנות בתל אביב, ואמר בשיעורו השבועי כי מדובר ב"מעשה בלתי חוקי במדינת היהודים". לדבריו, "השופטים האלו יושבים בשבת ורומסים את החוק ומחייבים את המדינה להשיב בניגוד לחוק". הרב יוסף החריף את הביקורת וטען כי מדובר בגישה חד-צדדית, ואף כינה את השופטים "אויבי היהדות": "אין היום יהודי דתי אחד שנותן אמון בחבורה החצופה הזו של בג"ץ. הם מופקרים ורומסים את התורה הקדושה שלנו. אנחנו נילחם בכל כוחנו על זהותה של המדינה, ובסופו של דבר - היהדות תנצח".

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"אתם של ישראל?": בג"ץ החליט לאשר הפגנות בת"א תוך חילול השבת
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
מי משופטי הבג״ץ שותף להחלטה ? ל"ת
אפשר לדעת   |  4/04/26 21:48
2
הרס פנימי
המגיב  |  4/04/26 22:26
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות אקטיביזם שיפוטי
יואב יצחק
בית המשפט דחה את טענות השר לביטחון לאומי וקבע כי עליו לבצע את פסק הדין ללא דיחוי    אם לא יחתום על המינוי, הקידום ישתכלל מאליו מכוח ההחלטה השיפוטית
איתמר לוין
ההנהלה מטילה מגבלות חסרות תקדים על התקשורת - בלא להידבר איתה - ואוסרת לצלם גם שלא במהלך דיון, וזאת תוך ניצול האיסור שמטיל מעתה החוק על צילום חשודים בבתי המשפט
פרופ' דורון מנשה, רו"ח יצחק חדד
החזרת הפורמליזם, במובנו המתון והמודע לעצמו, אינה נסיגה מן הצדק, אלא תנאי ללגיטימציה דמוקרטית, לוודאות משפטית ולשמירה על גבולות הסמכות בין הרשויות
עידן יוסף
בוועידת מכון צומת ומקור ראשון דיבר המשנה לנשיא העליון על גבולות השפיטה בסוגיות דת ומדינה    שב ואישר את עמדתו המתנגדת למסחר בשבת גם ברמה העירונית    מתח ביקורת על פסק הדין בתל אביב: "היה צריך להתרכז במנוחה ולא בעקרונות"    התייחס גם לביקורת הציבורית על בתי המשפט
עידן יוסף
חשיפת i24News: נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית התעמת בצעקות עם השופט דוד מינץ סביב קביעת הרכב השופטים לדיון נוסף בפרשת מינוי נציב שירות המדינה    השופט מינץ ניסה להבטיח את השתתפות השופט השמרן אלרון לפני פרישתו, אך עמית טרפד זאת    מאבקי סמכויות ופוליטיקה פנימית בעיצומו של משבר חוקתי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il