10 מנות, כל מנה כ-100 קק"ל. תבנית 26 ס"מ
▪ ▪ ▪
|
חומרים: 2 גביעי קוטג' 3% שומן 1 גביע יוגורט ביו 0% שומן 150 גרם (קצת יותר מחצי קוביה) גבינה בולגרית 5% שומן מגורדת. 3 כפות קמח 3 ביצים כוס וחצי ירק קצוץ (אפשרויות: פטריות / קישוא / דלעת / ברוקולי / כרובית / בצל ירוק / תרד - אפשר גם לשלב מספר סוגים) מלח פלפל שחור אופן ההכנה: בקערה מערבבים את הגבינות והיוגורט, מוסיפים את הקמח, הביצים והירק, מתבלים. יוצקים את העיסה לתבנית מרוססת בתרסיס שמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-35 דקות, עד מבחן הקיסם.
|
4 מנות, כל מנה כ-50 קק"ל
▪ ▪ ▪
|
חומרים: 1 כרובית גדולה מופרדת לפרחים 2 כוסות מים 1 כפית מלח 1כף חמאה קלה 1 כף קמח 1 כוס חלב 1% 2 ביצים גביע לבן 2 כפות בצל קצוץ ¼ כפית מלח ופלפל הכנה: מבשלים את הכרובית במים ומלח כ-10 דקות עד שתתרכך ומסננים. מרתיחים בסיר ¾ כוס חלב ומוסיפים את הקמח. מוסיפים את תערובת החלב לכרובית ובוחשים היטב. מאדים את הבצלים, טורפים את הביצים עם הבצל המאודה, וגביע הלבן ומערבבים עם הכרובית. אופים כ-45 דקות.
|
10 מנות, כל מנה כ-285 קק"ל
▪ ▪ ▪
|
חומרים: חבילה (500 גרם) פסטה בצורת פפיונים 2 קוטג' 3% שומן 2 ביצים פטרוזיליה מלח פלפל שחור גרוס לרוטב: תרסיס שמן / בצל קצוץ 2 שיני שום כתושות 2 כפות רסק עגבניות 1 קופסא עגבניות מרוסקות גדולה (800 גרם) מים מלח, פלפל גרוס, פפריקה מתוקה, כף אורגנו חצי כוס גבינה צהובה מגורדת 9% שומן. אופן ההכנה: מערבבים את הקוטג' עם הביצים והתבלינים. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. משמנים תבנית פיירקס גדולה עם תרסיס שמן. מניחים בתבנית כמחצית מכמות הפסטה, עליה שופכם מחצית מכמות הגבינות ומעל מחצית מכמות הרוטב, ממשיכים כך לשכבה נוספת. מעל הכל מפזרים את הגבינה צהובה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 40 דקות.
|
12 מנות, כל מנה כ-70 קק"ל
▪ ▪ ▪
|
12 פלפלי שושקה גדולים למלית: 100 גרם גבינה בולגרית 5% שומן מגורדת 100 גרם (2 כפות) גבינה לבנה 3% 50 גרם (כף) גבינה לבנה 1/2 % שומן 3 שיני שום כתושות 1 ביצה מלח, פלפל, פפריקה מתוקה חופן עלי בזיליקום טרי קצוץ לרוטב: בצל גדול 4 שיני שום פרוסות קופסה של 400 גרם עגבניות מרוסקות מלח, פלפל מעט פפריקה חריפה אורגנו שקית ממתיק מלאכותי כוס מים תרסיס שמן לקישוט: 2 כפות פטרוזיליה קצוצה אופן ההכנה: מרססים סיר טפלון בתרסיס שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את שיני השום ואת העגבניות המרוסקות. מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, אורגנו ומוספים את הממתיק המלאכותי. מוסיפים כוס מים, טועמים ומתקנים תיבול. מביאים לרתיחה ומכבים את האש. קוטמים את ראשי הפלפלים ומרוקנים מגרעינים. מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה, ממלאים את הפלפלים בתערובת ומניחים בתבנית. מוזגים על הפלפלים את הרוטב, מפזרים את הפטרוזיליה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-40-35 דקות.
|
2 מנות, כל מנה כ-120 קק"ל
▪ ▪ ▪
|
חומרים לבצק: 1 ביצה 2.5 כפות קמח ¼ כפית מלח ½ כפית תמצית וניל ½ כוס חלב 1% ½ כפית סוכר חומרים למילוי: 2 כפות גדושות גבינה לבנה 1/2% שומן 2 כפות אשל ¾ כוס תותים חתוכים 1 כף מרגרינה דלת קלוריות 1 כף סוכר 1 כף ליקר הכנה: מערבבים היטב את כל חומרי הבצק עד שנוצרת עיסה חלקה ונוזלית. יוצקים רבע מהכמות למחבת טפלון מחוממת בקוטר של 15 ס"מ ומבשלים משני הצדדים. בוחשים את הגבינה עם האשל ומכינים רוטב תותים: מבשלים את התותים בכף מרגרינה וכף סוכר ומועכים את התותים תוך כדי הבישול שנמשך שלוש דקות. מוסיפים את הליקר. ממלאים את החביתיות בתערובת הגבינה, מגלגלים אותן ויוצקים מעליהן את רוטב התותים.
|
|