בין תבשילי העדות השונות מסתמן באחרונה ביקוש מרשים במיוחד לאוכל הבוכרי. ייחודו של האוכל הזה, ללא צל של ספק, נעוץ בהצלחתו המרשימה להפיק מהמצרכים הבסיסיים ביותר טעמים שהם יוצאי-דופן בפיקנטיות שלהם.
למסעדות הבוכריות הרבות, הצצות במרחבי הארץ כפטריות אחר הגשם, מתווספת בימים אלה מסעדת "קניאל בשרים" החדשה, הממוקמת בדרך בן צבי 106, סמוך לבית פנורמה, על גבול יפו-תל אביב. הדברים אמורים במסעדה משפחתית כשרה, המציעה לבאיה תבשילים ביתיים מסורתיים, שכבר הספיקו לקנות להם אחיזה גם בקרב רבים שאינם נמנים עם בני העדה הבוכרית.
הסבנו אליה בשניים, לעת צהריים, כשבאפינו עלים ניחוחות של תבשילים משכרי-חושים. משני סוגי התפריטים שהוצעו לנו - שרות עצמי ושרות א-לה-קארד - נפל הפור על זה האחרון, בהיותנו חסידי ההגשה לשולחן.
תאווה קולינרית
מנות הפתיחה הגיעו בזו אחר זו. היו אלה סלטים טריים של גזר, סלק, חצילים, פלפלים, ואפילו ולדורף גזעי. והייתה גם צלחת של חומוס הבית, עם פיתות עירקיות חמימות ונימוחות. בעקבותיהם נחת על השולחן מרק דושפרה בוכרי עשיר של כיסוני-בשר, מלוא הצלחת, עטופים בבצק, ובצידם שפע של גרגרי-חומוס טרי. את צימאוננו דאג להרוות בקבוק גדול של סודה צוננת.
המנות העיקריות סיפקו לנו תאווה קולינרית של ממש. היו אלה גושגנדה ומנטו - שני מאפים בוכריים מסורתיים, ממולאים בבשר ובצל, כשהאחד אפוי בתנור והשני מאודה, נוסח של דים-סאם.
אף שהמטבח הבוכרי אינו ידוע בקינוחים - לא יכולנו שלא להתלהב מטעמם המשובח של המלבי המעודן ושל קרם המנגו, על מצע של מרנג אגוזי-לוז. שניהם הוגשו בצנצנות קטנטנות ואסתטיות, ולצידם הוגש קפה טורקי מהביל וניחוח, שהיה בהחלט ישר לעניין.
החשבון לשניים הסתכם ב-156 שקל - זול וטעים לארוחה שאינה מכבידה על הבטן - והוספנו תשר של 20% לשרות מעולה של מלצרית חביבה. את "קניאל בשרים" זיכינו ב-9 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו.