X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
הסודות מאחורי המדפים

"פרדוקס התוקף הארוך"

ניתן לזהות גם בעין מוצרים אשר יכולים להיות בעיתיים קופסאות שימורים נפוחות, קטניות שיש בהן "חוטים" שדומים לקורי עכביש, ועוף קפוא אשר חייב להיות קפוא בעת הקנייה
▪  ▪  ▪
לא לקחת סיכונים [צילום: אסתר רוביניאן/פלאש 90]

בעבר נהגו לשמר מוצרים באמצעים כמו מלח, חומץ, עישון ויבוש. במאה וחמישים השנים האחרונות, חלה מהפכה גם בכל הקשור להארכת חיי המוצר. קיימים תהליכים המאפשרים למזון להישאר למשך תקופות זמן ממושכות ואף שנים.
האם כדאי לקנות מוצרים עם חיי מדף ארוכים?
איזה מוצרים נוטים לאבד את תכונותיהם לאורך זמן?
איך אנחנו יכולים לזהות בעיות בתחום?
על כל מוצר מזון אשר מיוצר, קיים סימון עד מתי הוא בתוקף.
טבעי הדבר שנעדיף לקנות מוצרים עם תוקף ארוך ככל שניתן, אולם מה מסתתר מאחורי זה?
ככל שתוקף המוצר ארוך יותר, משמע שכמות החומרים המשמרים גבוהה יותר. לדוגמה, מתחום המיצים, ישנם מוצרים סחוטים, שמאוחסנים בקירור, שתוקף החיים שלהם קצר יותר מאלה המונחים על גבי המדפים הרגילים.
בחנו באיזה מהמוצרים ישנם חומרים משמרים... אכן פרדוקס!
רווח גבוה
מנגד מה קורה שהיצרנים ואו היבואנים, נתקעים עם מלאי מוצרים שהתוקף שלהם עומד לפוג? האם הם משמידים את הסחורה?
התשובה היא שבדרך כלל, "ההשמדה", נעשית במגרש השווקים הפתוחים, בחלק מרשתות המוזלות אשר "אינן ממוסדות" ובקרב הפיצוציות. בשווקים אלה, הלקוחות מחפשים מציאות ואכן הם מוצאים לפעמים את "אותם המוצרים", בהנחות משמעותיות.
מגרש סליקה זה משרת גם את שורת הרווח של בעלי החנויות והפיצוציות, שכן שיעורי הרווח שלהם על המוצרים האלה גבוה באופן משמעותי.
ניתן לזהות גם בעין מוצרים אשר יכולים להיות בעיתיים. קופסאות שימורים נפוחות, קטניות שיש בהן "חוטים" שדומים לקורי עכביש, ועוף קפוא אשר חייב להיות קפוא בעת הקנייה.
אם בתוך האריזה יש גבישי קרח וורודים, סימן שהוא הופשר וקפא בשנית. תהליך זה של הפשרה והקפאה מחדש, זה מתכון בטוח לחיידקים ועל כן יש להימנע מקנייתו.
הידעתם?
1) שמן זית - שמן זית ובמיוחד שמן זית בתולי (Virgin) עשיר בנוגדי חמצון, היעילים גם במניעת מחלות לב. מחקר שהתפרסם ב-Journal of Food Science מגלה שלאחר 6 חודשי אחסון פחתה היכולת האנטי חמצונית בכ-40% ולכן המלצתם היא לקנות אריזות קטנות ולאחסן אותם במקום חשוך.
2) ברשתות הגדולות והממוסדות, לא נקלטים פריטי מכולת יבשים מיצרנים ואו מיבואנים בעלי תוקף פחות מ-5 חודשים.
3) תה ירוק - מוצר זה ידוע בהשפעתו המטיבה עם תחלואים שונים. התועלת הבריאותית של תה ירוק ידועה במזרח מזה אלפי שנים. קיים פתגם סיני עתיק האומר: "עדיף לשתות תה אחד ליום מאשר לא לאכול במשך 3 ימים".
יכולות אלה באות בגלל נוגדי חמצון המכונים קטכינים, אשר נלחמים במחלות ובפולשים רבים.
שקיות התה נשמרות זמן ממושך, אולם הקטכינים המצויים בתה הירוק, אינם יציבים באחסנה ממושכת. גם כאן הראה המחקר שלאחר 6 חודשי אחסון בתנאים אופטימאליים, חל שינוי במבנה הקטכינים, דבר העלול להשפיע לרעה על ההשפעות המטיבות המיוחסות לתה הירוק.
4) בבואכם לקנות ביצים יש להקפיד על התאריך. מיום הטלת הביצה ועד התאריך האחרון לשיווק ישנם 16 ימים ובין המועד האחרון לשיווק עד המועד האחרון לאחסנה במקרר ולשימוש ישנו חודש שלם.
על אף האמור רצוי לקנות ביצים שהתאריך המוטבע עליהם, הוא לפחות שבועיים קדימה מיום הקנייה ולא לקחת סיכונים. כמובן שיש להקפיד על קניית ביצים חתומות.

יובל לובנשטיין, משמש כיועץ לחברות בתחום מוצרי הצריכה. ממלא מגוון תפקידי ניהול בכירים ברשתות מובילות, ממקימי שופרסל דיל.
תאריך:  09/03/2016   |   עודכן:  09/03/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"פרדוקס התוקף הארוך"
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
פרדוקס תוקף ארוך
dedi  |  12/03/16 08:10
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דבורה צרויה
מטבח הוא ללא ספק הלב הפועם של הבית ובתור שכזה הוא מאגד בתוכו שלל תפקידים ומשימות    אחסון מצרכים, כלים ומכשירי חשמל שונים, הכנה, בישול, אפייה וחימום    לצד המטבח או בתוכו יהיה משולב גם אזור האכילה
חיים נוי
הרומן הנודע לראשונה על הבמה - מהפנט ומרגש - בית צבי    הבמאי גמא פריד אפיין את המחזה בשזירת חלומות ופרקים מן העבר
אלי אלון
באתר השימור תחנת רכבת עפולה ההיסטורית מתוכנן לקום מרכז תיירות ובילוי. קיים חשש שהמבנים שיוקמו במתחם התחנה יפגעו בצביונה ורוחה המקורי של התחנה ובשימור המקום
שולמית קיסרי
אדם הוא אדם, המוצג בימים אלה בתיאטרון החאן בירושלים, הוא אחד המחזות הראשונים שכתב ברטולד ברכט. למחזה אלמנטים הברכטיים הטיפוסיים: מחזה על צבא, על גורלו של האדם הנקלע לארגון רב כוח בו היחיד הוא רק מספר, ממלא פקודות ומנסה להתחמק ממשימות. בזבוז הזמן של האזרח המחויב למדינתו, בזבוז הכסף, בזבוז החיים ובזבוז ערכם, זהו המסר של ברכט, שהופך אותו לקלסי נצחי ואקטואלי בעולם העכשווי
רון שור
עשר שנים עברו מאז שונה ייעודו של מלון כרמל המיתולוגי בנתניה. ממלון תיירותי הוסב שמו לבניין מגורים שבמרבית מדירותיו מתגוררים תושבי חוץ. מה עלה בגורלו של מלון כרמל המיתולוגי? ולמי יש סיכוי להתגורר בבניין?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il