ראשית, יש לבחון איזה טיפוס אכילה משרדי מאפיין אותנו - האם אתם נשנשנים שחייבים לתדלק כל פעם קצת כדי לשמור על ערנות, רעננות וריכוז? או, לחלופין, עובדים הכי טוב ללא דלק או אוכל, כשהסטרס מניע אתכם? הבנה זו חשובה לתכנון התקציב התזונתי המשרדי שלי.
מחקרים מצביעים על כך, שפחמימות מפוזרות לאורך היום, תורמות יותר לתפקוד שלנו בזמן העבודה. אם כך, נקציב כחצי עד שלושת רבעי מהתפריט שלנו עבור נשנושים עם ערך מוסף הנמצאים במשרד. נתחיל ביוגורט עם פרי מיובש או עם שקית קוואקר או גרנולה שיכולים לתרום למערכת העיכול שלנו שהופכת לעצלה, כתוצאה מהישיבה המרובה בכיסא. נמשיך בשלוש ארוחות קטנות נוספות, כמו כריך מלחם קל או מלא עם גבינות שונות. וכמובן, נצטייד בירקות צבעוניים לאורך כל היום, שאפשר להכין בתורנות משרד או לקנות בדרך לעבודה במגשים מוכנים, בליווי גבינה או ממרח אחר.
בחורף, אפשר להחליף במרק מוכן או מנה חמה. קצת יותר קלוריות ומלח, אך ברירת מחדל במקום נשנושי הפגישות במשרד (עוגיות וכדומה).
מי שמתפנה לצאת לארוחת צהריים, נתקל אף הוא בהתלבטות קשה בין שניצל שמנוני לשווארמה בפיתה. תכנון ארוחת צהריים חכמה יכולה להיות אסטרטגיה עסקית מנצחת. ידוע ממחקרים, שלאחר ארוחה כבדה במיוחד, כזו עם בשר או עוף (חלבון), ישנה ירידה משמעותית בכושר הריכוז ובערנות, ומי שצריך להמשיך רענן לפגישה עסקית, צריך לחשוב על-כך מראש. עדיף לעיתים שלא לבחור את המנה העסקית המציעה אוכל רב, אלא לבחור ארוחה קלה על בסיס כריך עם ירקות או פסטה, ולהרוויח פחות בעסקית, אך יותר בעסקים.
כמו בכל קבוצה, גם בענייני תזונה חשוב הגיבוש הקבוצתי. אם המשרד יחליט לקנות יותר פירות, מעדני חלב קלים, גבינות רזות וממרחים בריאים, ירקות ומים במקום וופלים, בורקסים וחטיפים, הרי שהמקרר המשרדי יהפוך למרכז בריאות ודיאטה.
לסיכום, אם העבודה אינה מייגעת אותנו, רצוי להקפיד שגם התזונה בעבודה לא תעשה זאת.