X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
אני שמחה לבשר לכל אוהבי בשר הבקר, כי בקר יכול ואפילו כדאי שייכלל בתפריט היומי פעם או פעמיים בשבוע, גם בדיאטת הרזייה השם שיצא לבשר אדום נובע מהעובדה שלרוב יוצא לנו לאכול בשר שמן, כגון קבבים והמבורגרים, ופחות את חלקי הבשר הרזים
▪  ▪  ▪
לבקר יתרונות לא מעטים [צילום: יח"צ]

לאלה המתכננים לארוחת החג הכנת מנות בקר, יש לנו בשורה טובה - הינה כמה מיתוסים שניתן לנתץ באשר לשם שיש לבשר בקר - מסתבר שלבקר יש יתרונות לא מעטים.
אנשים שבתפריט שלהם אני משלבת בקר אומרים: "שמענו שבשר בקר לא בריא - יש בו כולסטרול ושומן, והבנו שאסור לאכול בקר במיוחד בדיאטה. אם גם אתם סבורים כך, להלן הסבר קצר באשר לבשר בקר:
אני שמחה לבשר לכל אוהבי בשר הבקר, כי בקר יכול ואפילו כדאי שייכלל בתפריט היומי פעם או פעמיים בשבוע, גם בדיאטת הרזייה. השם שיצא לבשר אדום נובע מהעובדה שלרוב יוצא לנו לאכול בשר שמן, כגון קבבים והמבורגרים, ופחות את חלקי הבשר הרזים שעליהם אני ממליצה.
היתרונות שיש בבשר בקר טרי:
  • בנתחים הרזים אחוז השומן נמוך יותר מעוף. כמעט מחצית מהשומן הוא מסוג חד-בלתי-רווי, שהוא שומן בריא;
  • כולסטרול נמוך בנתחים הרזים;
  • מקור טוב לחלבון מלא;
  • מכיל הרבה ויטמין B12 אשר מקורו (לא כתוסף מזון) במזונות מן החי: בשר, דגים, ביצים וגבינות;
  • מכיל ברזל, אשר נספג טוב יותר מאשר ברזל מהצומח;
  • מכיל אבץ, אשר חיוני לייצור חלבונים וחומצות גרעין (החומר הגנטי של התאים), מעורב בתפקודו של ההורמון אינסולין בניצול פחמימות, דרוש לוויסות קצב תקין של צמיחה, להתפתחות איברי הרבייה ולריפוי פצעים וכוויות;
  • הנתחים האחוריים, כמו סינטה, צ'אך, כתף, פילה, ויסבראטן ושייטל הם החלקים הרזים של הבשר ואף מכילים פחות שומן מאשר בעוף (לאחר הסרת השומן הנראה לעין - אותן חתיכות שומן לבנות);
לסיכום, ניתן לראות שבשר בקר הוא לא נורא כפי שחשבנו.
להלן מספר המלצות:
  • ההמלצה כיום היא לצרוך פעם-פעמיים בשבוע מנת בשר בקר רזה;
  • כשאתם אוכלים בשר-בקר, הקפידו לבחור בחלקים הרזים יותר ולהסיר את השומן הנראה לעין;
  • היזהרו עם התוספות שליד הבשר: הימנעו מאכילת תוספות משמינות והשתדלו לאכול ירקות ופחמימות מורכבות לצד הבשר.
אני מקווה שעכשיו, יהיו לכם פחות רגשות אשם תזונתיים ותיהנו מהיתרונות הרבים שיש לבשר בקר להציע לנו כחלק מתזונה נכונה.

מתכון לחג: שפיץ צ'אך ביין אדום ופטריות צלויות
מאת השפית אילה ארוך, עבור חינאוי בוצ'ר שופ
▪  ▪  ▪

המצרכים
  • 2 ק"ג שפיץ צ'אך (נתח שלם);
  • 2 כפיות חרדל דיז'ון חלק;
  • 2 בצלים קצוצים;
  • 2 גבעולי סלרי אמריקני;
  • גזר חתוך גס;
  • כרישה קצוצה;
  • 2 כוסות יין אדום;
  • חבילת פטריות שמפיניון, נקיות שלמות ללא הגבעול (את הגבעולים יש לקצוץ ולשמור);
  • חבילת פטריות פורטובלו, נקיות שלמות ללא הגבעול (את הגבעולים יש לקצוץ ולשמור);
  • 3 פטריות פורצ'יני שהושרו במים חמים עד לריכוך וסוננו, קצוצות;
  • שמן קנולה / תירס לטיגון;
  • 3 גבעולי תימין האשה(קצוצים);
  • גבעול תימין שלם;
  • קורט אגוז מוסקט;
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מוציאים את נתח הבשר לפחות שעה לפני הבישול מהמקרר. יוצקים את היין לקלחת, מוסיפים גבעול תימין ואת גבעולי הפטריות הקצוצים, ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה, ממשיכים לבשל על להבה גבוהה עד שהיין מצטמצם לחצי הכמות. מסננים ושומרים את הנוזל. מערבבים בקערה חרדל, מלח ופלפל, ומעסים את נתחי הבשר בתערובת התבלינים. מחממים בסיר רחב שמן קנולה / תירס על להבה גבוהה וצורבים את הפטריות עד שהן מזהיבות. מניחים בצד. מוסיפים לסיר מעט שמן תירס וצורבים את נתח הבשר מעל להבה גבוהה עד שמשחים מכל צדדיו. בסיום הטיגון מוציאים את נתח הבשר ומניחים בצד. מטגנים את הבצל באותו הסיר עד שמזהיב. מוסיפים תימין, גזר, כרישה ומטגנים עוד דקה. מוסיפים את היין האדום המסונן ומצמצמים את הנוזל ב-3/4. מחזירים את נתח הבשר לסיר. מוסיפים סלרי, קורט אגוז מוסקט ורבע כוס מים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה למינימום, מכסים ומבשלים 4 שעות עד שהבשר מתרכך. חצי שעה לפני תום הבישול, מוסיפים את הפטריות. בתום הבישול מוציאים את הגזר וגבעולי הסלרי. מצננים את הבשר. לפני ההגשה פורסים את הנתח ומחממים את הפרוסות ברוטב.

הכתבה נכתבה באדיבות רשת חינאוי בוצ'ר שופ
הכותבת היא דיאטנית קלינית ושפית
תאריך:  26/09/2011   |   עודכן:  27/09/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תרומתו של בשר הבקר לבריאות
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
לא להאמין לשקר שהקצבית הזו ל"ת
מוכרת לנו  |  26/09/11 13:52
 
- חבל שאת/ה לא מנמק/ת
מיכאל ב  |  26/09/11 14:35
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חגית בן-שחר
ארוחת החג מעמתת רבים מאיתנו עם נושאים שביום-יום אנחנו מחליקים    לכבודה עולים מחדש סכסוכים וחשבונות מהעבר, לצד געגועים למה שהיה ואיננו עוד    מה עושים? ואיך עוברים את ארוחת החג בשלום?
ש. שטרן-קטיעי, נ. פילוסוף
ראש השנה עומד בפתח ועימו ארוחת ערב ראש השנה    ארוחה זו מכילה מאכלים מסורתיים קבועים שלהם משמעותית סמלית לתקווה לשנה טובה, אבל גם ערכים קלוריים ותזונתיים    מהו הערך התזונתי של אותם מאכלים ומדוע לא כדאי להגביל את צריכתם רק לראש השנה
מירית פורת
יוצאים לחופשה בחו"ל? מהם הפריטים שמומלץ לקחת בתיק עזרה ראשונה לפי יעדי החופשה, כדי שתוכלו למנוע או לטפל בבעיות ולהמשיך ליהנות מהחופשה
לילית רומם
תפוח עץ אחד ושתי כפיות דבש, הן קינוח מומלץ גם לעושי הדיאטה    התרחקו מהפיצוחים והפירות היבשים המוגשים בסוף הארוחה    הכינו מנות קטנות כדי שאפשר יהיה לטעום מכמה מנות מבלי לחוש מפוצץ
ד"ר אולגה רז
חגים מביאים שמחה וחופש, וגם אוכל טעים, בכמויות    מה הסיכונים בארוחות החג? אלו חולים צריכים להיזהר במיוחד? וגם מתכונים טעימים לארוחת חג בריאה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il