להלן דוגמאות לארוחות בסוכה
|
|
הן בעבור המבוגרים והן בעבור הילדים
▪ ▪ ▪
|
- רצוי ותמיד שבכל ארוחה יהיו סלטי ירקות: סלט ישראלי, סלט חסה, סלט כרוב, סלט עגבניות, סלט פלפלים וכדומה. תכולת הקלוריות בסלטים נמוכה יחסית, וכך הישיבה הממושכת ליד השולחן תעזור לנו בחסכון הקלורי;
- במידה והארוחה בשרית, אז כמובן בשרים בתנור, בבישול או גם על הגריל, הם פתרון נהדר;
- לחלופין מנת דג יכולה גם כן לשרת את תאבוננו, להיות מקור למזון בריא ודל קלוריות יחסית;
- להתמקד בתוספת פחמימתית אחת בלבד: אורז / קוסקוס / פירה / תפוחי אדמה;
- במידה והארוחה חלבית, הרי שסלטים, גבינות עד 5%, ביצים, טונה או פשטידת ירקות, מהווים פתרון מושלם. כמזון משלים ניתן להיעזר בפרוסת לחם אחת, אך בהחלט אין הכרח;
- לקינוח ניתן להגיש צלחת פירות / סלט פירות יפה ומרשימה שמגרה את העיניים.
העיקרון המנחה הוא להתבסס על מספר מזונות מצומצם בכל ארוחה ולא לנסות לאכול את כל מה שהגשנו על השולחן.
|
- בחירה של ביצה קשה או חביתה היא מצויינת;
- לחם מלא או לחמניות מלאות בצורת טוסט גבינה או עם גבינות בכלל;
- תפוח אדמה מוקרם לילדים, קלחי תירס, פיצות מבצק ביתי או בורקסים מבצק פילו, מהווים "מאכלי אצבעות" נוחים וטעימים בסוכה, מפתים בעבור ילדים ובאופן יחסי אינם עתירי קלוריות;
- מומלץ מגש ירקות חתוכים בשלל צבעים ותמיד איתו להוסיף פירות פרוסים.
|
|