מחקרים רבים מראים, שאלרגיות למזון הן גורם חשוב בהתפתחות התקפי אסתמה. מתוצאות מחקר חדש שפורסם בגיליון אוקטובר 2010 של ה-Journal of Allergy and Clinical Immunology, עולה כי נמצא קשר בין אלרגיה למזון ובין סיכון מוגבר להתקפי אסתמה.
החוקרים בדקו נתונים של 8.203 משתתפים בסקר אשר נעשה על-ידי National Health and Nutrition Examination Survey. מתוצאות המחקר עולה, כי השכיחות המוערכת של אלרגיה למזון בארה"ב הייתה 2.5%. המחקר מצא, כי אנשים בעלי אלרגיה למזון, נמצאים בסיכון גבוה לביקורים בחדר המיון בשל התקפי אסתמה, בהשוואה לאנשים ללא אלרגיה למזון.
מחקר חדש אשר התפרסם בחודש יוני 2010 בירחון Thorax, טוען כי דבקות בתזונה ים-תיכונית דלת שומן המורכבת מירקות ופירות, אגוזים בעלת רכיב של דגנים מלאים, עשויה לספק הגנה מסוימת מפני אירועי צפצופים בנשימה, אלרגיות של דרכי הנשימה ואסתמה בילדות.
החוקרים שנתקבצו ממספר מדינות ברחבי אירופה: המוסד הלאומי ללב וריאות בבריטניה, אוניברסיטת כרתים, בית-החולים הכללי 'Venezelio' שבכרתים והמרכז למחקר אפידמיולוגיה סביבתית בברצלונה, טוענים כי הימצאותה הגוברת של מחלת האסתמה ושל תופעות אלרגיות, עשויה להיות קשורה בתזונה, בעיקר אצל חולים במדינות מערביות.
מממצאי המחקר עולה, כי תזונה עשירה בחומרים נוגדי חמצון, עשויה למנוע ביטויי אלרגיה באוכלוסיה וכי אלו הגנו על חולי האסתמה מפני צפצופי נשימה ומפני נזלת אלרגית.
עוד עלה מהמחקר, כי צריכת אגוזים - מקור עשיר לויטמין E, הורידה באופן משמעותי את תסמיני האסתמה והגנה על הגוף מפני נזק לתאים הנגרם מרדיקלים חופשיים. כמו-כן, אגוזים מכילים רמות גבוהות של מגנזיום, אשר מחקרים אחרים הראו, כי הוא עשוי להגן מפני אסתמה ולשפר את כוח הריאות.
המזונות המומלצים לחולי אסתמה הם: פירות, ירקות, אורז מלא, קינואה (עשירה בחלבון, ברזל, קלציום וסיבים תזונתיים ובויטמינים, הקינואה נחשבת כמייבשת עודף ליחה בגוף), דייסת שיבולת שועל (עשירה בוויטמין B - טובה לרגיעה ולשינה בלילה) ודגנים מלאים.
המזונות מהם מומלץ להימנע הם: מוצרי חלב למיניהם, בוטנים, קמח לבן, סוכר לבן מזונות משומרים, משקאות תוססים, בשר אדום, מלח, פרי הדר, מזונות המכילים את צבע המאכל טרטרזין, מזונות המכילים חומר משמר בשם בנזואט, קפאין, מזון מטוגן, מונוסודיום גלוטמט.