בפרוס השנה החדשה, ולאחר טעימות חוזרות ונשנות, הגענו למסקנה חד-משמעית: "רפאל", "התרנגול הכחול" ו"קפה נואר" - הן המסעדות המושלמות והמובחרות היותר. שלושתן תל אביביות מעולות, וביום הדין של הקולינריה הישראלית מסתבר גם שהן אינן ברות תחרות.
אל הפסגה הקולינרית שלה הגיעה מסעדת "רפאל" (הירקון 87) בזכות שף הצמרת, רפי כהן. הלהיט של המסעדה הזו הוא ארוחה מובחרת של סוף השבוע, שאותה היא מציעה לסועדיה במחיר מפתה של 125 שקל. היא כוללת מבחר של סלטים, פוקצ'ה ולחם הבית, יחד עם מנה עיקרית לבחירה, שספינת הדגל שלה היא, לטעמנו, מנה הגונה של כבד עגל-חלב, שפתיים-ישקו, עם פטריות ומחית תפוחי-אדמה. מעדן בשרי שכזה לא הצלחנו למצוא בשום מסעדה אחרת, ובתוספת של 45 שקל ניתן לשדרג את הארוחה בקינוח מושלם של עוגת קרמבל נקטרינות ושזיפים, במעטה עשיר של פירורי שטרויזל, שכמוהו לא בא אל פינו כבר מזמן. מלאכת המחשבת הזו ממקמת את "רפאל" בצמרת הטבלה הקולינרית.
ארוחה מפנקת
במסעדת "התרנגול הכחול" שלו (רחוב ניסים אלוני 10) מצליח השף שאול בן-אדרת לחולל נפלאות... גם כאן הלהיט הוא ארוחה מפנקת, של קבלת-שבת, המוגשת בימי שישי בצהריים. היא כוללת שפע בלתי נדלה של סלטים, עם פוקצ'ה, כוס סנגריה, מנה עיקרית של בשרים או דגים לבחירה, כשהמומלצת ביניהם היא נתח קצבים עסיסי, בתוספת קוביות תפוחי אדמה. לאלה מתווסף גם קינוח מובחר, שהטוב מכולם הוא גלידת סורבה, בטעמים של פסיפלורה, פטל ולימון. כל הכבודה הזו מוצעת במחיר של 129 שקל - תמורה מלאה לארוחה של גורמה אמיתי.
בזכות הפרופיל
את רשימת המסעדות המובחרות של השנה נועלת מסעדת "קפה נואר" (אחד העם 43), בניצוחו של השף שי כספי. לזכותה של מסעדת הצמרת הזו נזקף הפרופיל הנמוך והצנוע שלה, שהצליחה בלא מהומה רבתי להעפיל למרומי פסגת הקולינרית ולהתחבב על קהל מעריצים נרחב. ארוחה של שופרא דשופרא מוצעת כאן במחיר של 125 שקל וכוללת, למשל, כמנה ראשונה, פיתה דרוזית מגולגלת בבשר-טלה ועגל, על מצע של טחינה גולמית; 300 גרם של סטייק אנטרקוט משובח, עם רוטב בורדולז, תפודים אפויים וברוקולי, כמנה עיקרית; ושני כדורים של גלידת סורבה, בטעמי תות ומנגו כקינוח נפלא. למחיר הארוחה מתווסף גם אספרסו כפול ובקבוק של סודה.
השירות בשלוש המסעדות המובחרות הוא מעל ומעבר וניקיונן מופתי. באלה ובקולינריה עצמה הן אמורות לשמש דוגמה ומופת למסעדות אחרות.