X
יומן ראשי
חדשותתחקירים
כתבותדעות
סיפורים חמיםסקופים
מושגיםספרים
ערוצים
אקטואליהכלכלה ועסקים
משפטסדום ועמורה
משמר המשפטתיירות
בריאותפנאי
תקשורתעיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורהלכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונתמיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עתוידאו News1
פורמיםמשובים
שערים יציגיםלוח אירועים
מינויים חדשיםמוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טוריםבלוגרים נוספים
רשימת כותביםהנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישיםפירמות
מוסדותמפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורתאירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומייםאירועים כלכליים
אירועים מדינייםאירועים משפטיים
אירועים פוליטייםאירועים פליליים
אסונות / פגעי טבעבחירות / מפלגות
יומנים אישייםכינוסים / ועדות
מבקר המדינהכל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
בעקבות התחממות המצב הביטחוני בדרום ובצפון קווים מנחים להתמודדות רגשית של הורים בעקבות מצב חירום וחרדה
▪  ▪  ▪
להפחית את חרדת הילד [צילום ארכיון: פלאש 90]

בעקבות אירועי חירום ברמה הקהילתית או הלאומית, עולה מפלס החרדה בקרב הציבור. התמונות הקשות הניבטות מאמצעי התקשורת, מעוררות מצוקה רגשית, בלבול, כעס ותחושת חוסר-אונים בקרב הורים וילדים כאחד, וכן בקרב אנשי טיפול וחינוך. בכל רובדי החברה הישראלית, הורים מודאגים מנהלים שיחות נסערות בנושא.
בעקבות החשיפה לאירוע, ילדים עלולים לחוות תחושת פחד ואיום, תוך מחשבות על מידת מוגנותם האישית. שאלות קשות ומפחידות צצות ולא נותנות מנוח: האם אני בטוח? מי יגן עלי? גם אנו, כהורים, מוצאים עצמנו מוצפים רגשית ומתקשים להתמודד עם עוצמת הרגשות הקשים ברמה האישית, ובמקביל - אובדי-עצות באשר לדרך שבה נוכל לסייע ליקירינו ולקרובינו המודאגים.
כהורים, חשוב לצייד את הילדים במסרים מווסתים ומרגיעים, בהלימה לגיל הילדים ולהתפתחותם. בגיל הרך רצוי לעמוד לרשות הילדים אולם להימנע מלערוך שיחות יזומות בנושא.
עצות להתמודדות אישית

1. עשו שימוש בדרכי התמודדות עם לחצים, שסייעו בידכם בעבר. ניתן להיעזר באסטרטגיות מפחיתות חרדה ומקדמות התמודדות עם מצבי לחץ (הרפיה, ספורט, דמיון מודרך, חשיבה חיובית וכדומה).
2. אל תישארו לבד עם הקושי - גייסו תמיכה חברתית על-ידי שיתוף חברים, בני-זוג וקרובים ברגשותיכם ובמחשבותיכם. נקודות המבט השונות, התמיכה והעידוד מקלים עלינו ומשחררים אותנו מתחושת בדידות.
3. אל תהססו לפנות לעזרה מקצועית במידת הצורך. זיכרו כי היכולת לבקש עזרה בעת מצוקה היא אחד המשאבים המשמעותיים ביותר שעומדים לרשות אדם והיא סימן לחוזק ולכוחות נפש. בנוסף, קיימת חשיבות לקבלת סיוע רגשי תומך. במסגרת שירות ער"ן ניתן לקבל תמיכה רגשית זמינה, מיידית ואנונימית, באמצעות הטלפון והאינטרנט [פרטים מטה]. צוות מתנדבים פרה-מקצועי, מאומן, מיומן ומסור מספקים אוזן קשבת, תמיכה רגשית, העצמה והרגעה.

עצות למתן תמיכה לילדים ולנוער

1. הירגעו ושדרו ביטחון - ילדים צופים בהוריהם ורואים בהם עוגן של ביטחון ויציבות. לכן, חשוב מאוד שתהוו עבור ילדיכם דמויות מרגיעות, שדרו יציבות ושליטה במצב. כשאנו מרגישים חוסר-אונים ובהלה, אין אנו מסוגלים לספק לילדינו את הביטחון הדרוש, ואף עלולים להחריף את החרדה בה הם מצויים. יש להעביר מסר שמולם עומד מבוגר אחראי ואכפתי, שיכול לשמש כתובת עבורם להתייעצות, הרגעה וסיוע.
2. העבירו מסר של הרגעה - הבהירו כי ישנן דרכים להגן על עצמנו ועל היקרים לנו. במידת הצורך הילד יכול לפנות למבוגרים המשמעותיים עבורנו: הורה, קרוב-משפחה אחר, מורה, מדריך וכדומה.
3. התאימו את דבריכם לגיל הילדים - בגיל הרך יש לעמוד לרשות הילדים אולם להימנע מלערוך שיחות יזומות בנושא. כאשר מדובר בילדים בוגרים ובנוער, אשר נחשפו לאירוע בתקשורת, חשוב לשוחח עימם ולציידם במסרים מווסתים ומרגיעים, בהלימה לגילם ולשלב ההתפתחותי בו הם מצויים.
4. ספקו מידע אמין ועובדתי - ידיעה מפחיתה חרדה. חשוב להקפיד על מידע עובדתי ומדויק (להבדיל משמועות, השערות או פרשנויות), במינון מתאים ולהימנע מעומס. יש לגלות רגישות ולמנוע חשיפה אפשרית של הילדים לשיחות העשויות להתקיים בין מבוגרים, אשר עלולים לעורר חרדה ולחץ נפשי.
5. הקשיבו, גלו הבנה והימנעו מביקורת - שדרו אמפתיה לתחושות ילדיכם והימנעו משיפוטיות. תנו לגיטימציה לרגשות ולמחשבות שונים ואף סותרים, לרבות העלאת רגשות חריפים של כעס, תסכול, חוסר-אונים וייאוש. יש להימנע מתגובות ביקורתיות ומבטלות כגון: "אין סיבה לפחד", "אל תהיה תינוק".
6. אפשרו אוורור רגשי - אפשרו לילדים המעוניינים בכך להביע את רגשותיהם בכל דרך הנוחה להם (בעל-פה, בכתב ובאמצעות ציור, יצירה והבעה).
7. חזקו תחושת מסוגלות - סייעו לילד לזהות בעצמו כוחות התמודדות ומקורות תמיכה, לחיזוק תחושת המוגנות וביטחונו, בהתמודדות עם המחשבות והרגשות הנובעים מהחשיפה לאירועים.
8. גלו ערנות לסימני מצוקה - יש לעקוב אחר ילדים המראים תגובות חריגות מתמשכות וקיצוניות ובעת הצורך לפנות לסיוע של אנשי מקצוע.

ער"ן - עזרה ראשונית נפשית, 24 שעות ביממה, מכל טלפון: 1202, ובאינטרנט: [קישור]
תאריך:  12/11/2012   |   עודכן:  12/11/2012
מועדון VIPלהצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
עמותת חדו"ש אומרת כי העלמת עין מצד הרשות השנייה בכל הקשור לשידור החי של עצרת הבחירות של שס ברדיו קול ברמה מהווה הפרה של שורת סעיפים ותקדימים בחוק
יואב יצחק
לאורי שגיא, שנאלץ להסתלק מהמירוץ במפלגת העבודה, לא היה סיכוי מול אותה טיקונית, שטענה: שגיא ביצע בי עבירת אינוס לפני 39 שנים    שגיא מכחיש, אך לא יצא למאבק משפטי לטיהור שמו
חיים שאולזון
חסד עשה הקב"ה עם אגודת ישראל בארה"ב, בהביאו את הסופה הגדולה לחוף המזרחי. עכשיו יש תירוץ לדחות בחודש את הוועידה, ואולי בינתיים ימצאו נושא מעניין לדון בו
יואב יצחק
גרינפלד נקלע לחובות אישיים בסכום של כ-50 מיליון דולר    עכשיו הוא מצוי בסיכון שגם את ביתו במגדלי אקירוב יצטרך למסור לבנקים
עליס בליטנטל
מחזור נ"א של ביה"ס לאמנויות התיאטרון "בית צבי" פותח את עונת הצגות הסטודנטים המסיימים השנה, בהצגת המחזמר "פאני גירל" או בעברית - "מצחיקונת". כולם זוכרים את ברברה סטרייסנד בתפקיד שהעלה אותה לגדולה בתחילת דרכה. למעשה, סיפורה של פאני ברייס דומה מאוד לסיפורה של ברברה עצמה. ומכאן הקסם שלכד את כולם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il