X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   כתבות
הנושא העיקרי המטריד גברים הוא החזה, המתקשר ישירות עם הדימוי הגופני של הגבר ותחושת הזהות המינית שלו חזה שטוח ושרירי, מזוהה עם מבנה גוף גברי, בעוד שחזה עגול ובולט מזוהה עם נשיות
▪  ▪  ▪
כ-60% מהגברים מוטרדים ממראה החזה [צילום אילוסטרציה: פלאש 90]
מחקרים רבים מראים, שיש עליה משמעותית בשיעור הניתוחים הפלסטיים בקרב הגברים, ואכן ניתן לראות הלכה למעשה עליה של מאות אחוזים במספר הגברים המבקשים לשפר את מראם החיצוני על-ידי ניתוחים פלסטיים. הגבר הישראלי הממוצע מסתכל במראה, לא תמיד מרוצה ממה שהוא רואה ומעוניין לשפר זאת.
בעוד שבעבר הייתה הפנייה לכירורג פלסטי בגדר טאבו אצל גברים רבים - הן בגלל החשש מכאבים והן בגלל מוסכמות חברתיות - הרי שכיום הם מרגישים הרבה יותר חופשיים ובטוחים לבוא למרפאה על-מנת להתייעץ לגבי ניתוחים.
הנושא העיקרי המטריד גברים הוא החזה, המתקשר ישירות עם הדימוי הגופני של הגבר ותחושת הזהות המינית שלו. חזה שטוח ושרירי, מזוהה עם מבנה גוף גברי, בעוד שחזה עגול ובולט מזוהה עם נשיות. חזה נשי אצל גבר מהווה בעיה שכיחה מאוד: עד 60% מהגברים מוטרדים ממראה החזה שלהם. יש לכך השלכות לא פשוטות על הגבר: גברים רבים לא מורידים חולצה בבריכה או בים או אף לפני בת-זוגתם.
תופעת השד הבולט אצל גברים
רקמת השד הקיימת בגברים היא אותה רקמה כמו בנשים רק בכמות קטנה יותר ובנוסף לה ישנה רקמת שומן. אצל גברים מלאים עם עודפי שומן גדולים יותר, החזה יהיה גדול יותר, אך בהחלט רואים חזה המורכב מרקמת שומן גם אצל גברים רזים.
בתחילת גיל ההתבגרות, עם התחלת השינויים ההורמונליים, מופיעות בליטות קטנות מאחורי הפטמות אצל רוב הנערים. בחלק לא מבוטל מהמקרים, בליטות אלה הופכות שטוחות ונעלמות. בחלק מהמקרים הן נשארות ולעיתים אף גדלות. לא מדובר בבעיה גופנית או הורמונלית, אלא במצב טבעי ושכיח מאוד.
בחלק מהמקרים, במיוחד אצל נערים שמנים מאוד או כאלה שהיו שמנים וירדו במשקל, החזה מכיל בתוכו לא רק רקמת שד, אלא גם רקמת שומן בכמות לא מבוטלת. מה שמתסכל את אותם נערים הוא שגם לאחר הירידה במשקל בעקבות הדיאטה והשקעה במכון כושר, החזה עצמו לא נעלם. רקמת השד ורקמת השומן מגיבים פחות לדיאטה מאשר אזורים אחרים בגוף ולכן למרות הירידה במשקל, השד הבולט עדיין נשאר.
הסיבות להופעת חזה אצל הגבר
במרבית המקרים הסיבה לא ידועה וקשורה לחלק מתהליך ההתבגרות. ישנם מקרים שבהם גדילת החזה קשורה לשימוש בתרופות מסוימות או לשימוש בסמים ואלכוהול. בנוסף, רואים גדילה של חזה בגברים מבוגרים יותר (מעל גיל 50). הדבר נובע במקרים אלה - מעבר לעליה במשקל - גם משינויים הורמונליים: ירידה בכמות טסטוסטרון ועליה בכמות אסטרוגן. שינויים אלו מגדילים את שכיחות החזה הנשי בגבר או לחלופין מגדילים את החזה הקיים.
לתופעת החזה הנשי בקרב גברים דרגות שונות, החל ממקרים קלים בהם ישנה בליטה קטנה ועד למקרים קשים בהם יש לא רק חזה בולט, אלא גם רפיון משמעותי של העור. ניתן לראות שכיחות גבוהה יותר של גברים הסובלים מבעיה זו במשפחות מסוימות, אך במרבית המקרים, הבעיה היא לא גנטית.
אופן הטיפול על-ידי ניתוח הנקרא: גניקומסטיה
אופן הטיפול תלוי באופי הבעיה. במידה ומדובר ברקמת שומן בלבד - שאיבה בלבד מספקת. במידה ויש שילוב של עודף רקמת שומן ועודף רקמת שד, יש צורך לשאוב קודם את רקמת השומן. לא ניתן לשאוב את רקמת השד ואותה יש להוציא דרך חתך ובמידה ויש עודפי עור ניכרים - הרי שיש צורך להסיר אותם בנוסף להוצאת רקמת השד והשומן על-מנת לקבל תוצאה טובה.
הניתוח כולו מבוצע דרך הגבול התחתון של העטרה - בגבול בין האזור הכהה של הפטמה לאזור הבהיר של עור הגוף. זהו אזור שמחלים מצוין ונדיר שרואים צלקת במקום. במידה ובניתוח מבוצעת שאיבת שומן בלבד, הרי שהניתוח מבוצע דרך חתך שאורכו מספר מילימטרים בגבול העטרה התחתון. במידה ויש צורך להוציא גם רקמה, אותו חתך מוארך מעט אך עדיין נמצא במחצית התחתונה של העטרה בגבול בין העטרה לבין העור ואין צורך לחרוג מעבר לגבול העטרה ולצאת אל החזה.
במקרים משמעותיים יותר של עודפי עור ניכרים, יש שיטות רבות לטיפול: החל מחתך שהוא סביב העטרה בלבד, דרך חתכים רוחביים או אורכיים, כאלו שמזכירים חתכים של הקטנת חזה בנשים.
אני מבצע ניתוחים אלו בחתך שהוא סביב העטרה בלבד, מכיוון שחתכים אלה מיטשטשים ונעלמים עם הזמן, בעוד שחתך רוחבי או אורכי בחזה, יישאר לתמיד על העור ויהווה סימן לכך שאותו נער או בחור עברו ניתוח. במידה ויש עודפי עור שיש להסירם, אני מעדיף לבצע את הניתוח בשני שלבים:
  • שלב ראשון הוא הוצאת רקמת השומן והשד;
  • בשלב שני, לאחר כשנה, יש להוציא עודפי עור בחתך שהוא סביב העטרה בלבד.
ישנן מספר סיבות להמתנה לתקופה של שנה:
ראשית, לעיתים קרובות העור מפתיע ביכולת ההתכווצות שלו כך שגם אם יש עודפי עור, הם נעלמים בהמשך, וגם אם הם לא נעלמו, הם פחתו בצורה משמעותית.
שנית, סיבה חשובה לא פחות, היא שהוצאה של רקמת שומן ורקמת שד דרך חתך תחתון, גורמת לפגיעה מסוימת באספקת הדם וביצוע חתך נוסף סביב העטרה על-מנת להוציא את עודפי העור גורם לפגיעה נוספת באספקת הדם וכתוצאה מכך הניתוח יכול להסתיים בהפרעות בריפוי של פצע ובנמק של הפטמה. במידה וממתינים שנה - אספקת הדם משקמת את עצמה, והסיכון לסיבוך הזה קטן בצורה משמעותית.
השוני בין נשים וגברים לקראת ניתוח
נשים מגיעות למרפאה לעיתים קרובות עם הבעל או עם חברה ולעומתן גברים יבואו בדרך-כלל לבד. למרות שיש היום הרבה יותר פתיחות - עדיין גברים רבים רוצים לשמור על חשאיות ולא אוהבים לדבר על הניתוח שהם מתכוננים לעבור או שכבר עברו.
הגברים הם הרבה יותר ענייניים, ורוצים לשמוע יותר פרטים טכניים על הניתוח, וכמו הנשים, גם הם חוששים מתהליך ההרדמה, אך הם פחות חוששים מתהליך ההחלמה שלאחר-מכן.
גברים קצת יותר חוששים מכאבים מאשר נשים, אך הם מופתעים לטובה לאחר הניתוח, מכיוון שהם עוברים אותו די בקלות. כמות הכאבים ואי-הנוחות שלאחר הניתוח היא מינימלית ואין שום בעיה להתמודד איתם עם כדורים נגד כאבים.
תהליך ההחלמה
תהליך ההחלמה הוא קצר יחסית. הניתוח עצמו נמשך כשעה וחצי עד שעתיים, הולכים באותו יום הביתה ואין צורך להישאר לאשפוז של לילה. כבר באותו יום אפשר לקום, להסתובב ולהתהלך וניתן לחזור לפעילות רגילה תוך מספר ימים בודדים.
למכון כושר ניתן ללכת תוך שבוע עד שבועיים ולפעילות מלאה שם ניתן להגיע תוך שלושה שבועות. כמו בכל תהליך שבו מעורבת שאיבת שומן, התוצאה הסופית לא ניכרת מייד.
כמובן שרואים שיפור מייד לאחר הניתוח, אבל לוקח חודשים ולפעמים חצי שנה עד שנה עד שכל הבצקות חולפות וכל העור העודף מתכווץ, כך שהגבר יראה שיפור מייד לאחר הניתוח, אבל עליו להמתין בסבלנות - משהו שהוא תמיד קשה לגברים - למשך מספר חודשים.
האם הבעיה עלולה לחזור?
בדרך-כלל הבעיה נפתרת לתמיד, אבל כמובן אם יש איזו שהיא בעיה הורמונלית או שנוצרת בעיה הורמונלית חדשה או אם הגבר עלה משמעותית במשקל, הרי שחזה יכול להתפתח שוב.
תאריך:  25/04/2013   |   עודכן:  25/04/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חזה נשי בקרב גברים
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
השד לא כל כך נורא
מתעניין  |  26/04/13 14:36
2
כתבה חשובה
Beautic  |  9/05/13 14:16
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר עאמר חוסיין
לקראת חגיגות ל"ג בעומר מזהירים במרכז הרפואי זיו מפני כוויות - הגורם הרביעי בשכיחותו לתמותה בילדים, המהווה 5.3% ממקרי התמותה
עליס בליטנטל
"ליזיסטרטה" בתיאטרון הבימה: חרם על יחסי המין שהחליטו נשות יוון כנגד בעליהן, כנשק שיגרום לסיום המלחמה, הוא העומד במרכז הקומדיה של גדול מחזאי הקומדיות הקלאסיות ביוון, אריסטופנס. אודי בן משה ואלי ביז'אווי, עבור תיאטרון "הבימה" , בחרו להטיל על אלופי המטכ"ל להציג את המחזה ולשחק את תפקידי הנשים
אנדרי מטיאס
בטיחות ובריאות במדורות ל"ג בעומר: מנו בוגר שיהיה אחראי על הבערת המדורה וישגיח על הילדים; דאגו לתחום את המדורה בשורת אבנים שתגביל את התפשטות האש; אל תשאירו מדורה בוערת ללא השגחה והקפידו לוודא את כיבויה המוחלט
פזית רבינא
כמו כוחות הביטחון, גם העיתונאים בארץ ובעולם עוקבים אחר התפתחותה של פרשת האסיר איקס, סוכן המוסד שהתאבד בתא מעצרו. אלא שיש כאלה המוסיפים אלמנטים צבעוניים מדי ורזים מדי לסיפור הגדול שייתכן כי לעולם לא נדע את פרטיו. בן זיגייר, גרסת התקשורת
מ. קורן, ש. יוגב
ביום חמישי הקרוב יוזנק מירוץ השליחים הגדול בישראל "הר לעמק"    המירוץ מאורגן והמסלול מסומן היטב באמצעות שילוט בולט ביום ומקלות זרחניים (סטיקלייטים) בלילה    רוצו לאט יותר, קצרו את אורך הצעד והגבירו תדירות צעד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il