הבשר עשיר בחלבון ובברזל, אך גם בשומן רווי שאינו מומלץ לצריכה בכמות גבוהה לאוכלוסייה הכללית, ובפרט לאוכלוסייה הנמצאת בסיכון למחלות לב, כמו הסובלים מסוכרת, בעלי עודף משקל ובעלי רקע משפחתי של מחלות לב. כמה עצות למנגל בריא, והמלצות גם לצמחונים ולטבעונים: - חשוב לא להגיע מורעבים. כשאנחנו רעבים אנחנו אוכלים יותר, מגזימים בכמויות ואוכלים בצורה שאינה בריאה לגופנו. אכלו ארוחה קטנה כשעתיים-שלוש לפני ה"על האש";
- כיוון שהחג עשיר בחלבון מהחי (בשר, עוף, דגים), אפשר לוותר על פחמימות כמו פיתות וחומוס ולהוסיף רק סלטים. במקום לאכול בפיתה, עדיף לאכול עם צלחת;
- העדיפו נתחי בשר רזה כגון סינטה, חזה עוף ופרגיות. אם בכל זאת לא רוצים לוותר על הסטייק או על הבשר האדום, שלבו אותם עם הבשרים הרזים כך שתהנו מכל העולמות אך במידה;
- במה כדאי במיוחד לא להגזים? איברים פנימיים (כבד, טחול, לבבות) מכילים כמות גבוהה מאוד של כולסטרול שאינו בריא ללב. כדאי לצרוך מהם בכמות מתונה מאוד;
- נסו להכין שיפודי דג סלמון במרינדה. הטעם מעולה, השומן מכיל אומגה 3 הבריא ללב וההנאה מובטחת לצמחונים, לאוהבי הדגים וגם לאוהבי הבשרים;
- למנגל יש בהחלט מה להציע גם לטבעונים! אפשר להחליף את שיפודי הסלמון בשיפודי קוביות טופו או סייטן. כדאי להשרותם במרינדה לילה מראש או כמה שעות לפני על-מנת שייספגו את הטעמים. ניתן לגוון גם בשיפודי ירקות מחצילים, פלפלים, עגבניות, בצל, קלחי תירס ופטריות. מנת קטניות פולי סויה (אדממה) יכולה להוות תחליף חלבון ולהשלים את שיפודי הירקות;
- סלטים קנויים מכילים אחוז גבוה מאוד של שומן. סלט חומוס, טחינה או חצילים במיונז לדוגמה, עלולים להכיל כ-30% שומן ואף יותר. במקומם אפשר לבחור בסלט מטבוחה, סלק או חצילים על האש, המכילים פחות מ-10% שומן;
- גרגרי חומוס מתובלים הם רעיון נהדר לתוספת טעימה ומזינה. הם שייכים לקבוצת הקטניות ועשירים בחלבון, סיבים ומינרלים. אפשר, למשל, לתבל במעט מלח, פלפל, כמון ולימון, ולהזליף מעט טחינה גולמית משומשום מלא;
- קינוח קליל ובריא באווירת החג, אפשר לייצר כך: לוקחים בננה עם הקליפה וחורצים לאורכה פתח בעזרת סכין. מכניסים פנימה קוביית שוקולד מריר או סירופ מייפל וסוגרים בנייר כסף. מניחים את הבננות על הגריל לכשלוש דקות מכל צד, ונהנים מקינוח מקורי ומזין;
- שתייה מתוקה מכילה כמות גבוהה של קלוריות וסוכר. בכוס מיץ או שתייה מתוקה מוגזת, יש כחמש כפיות סוכר. הקפידו מראש שיהיו אלטרנטיבות לשתייה ללא סוכר. אם אינכם אוהבים לשתות מים, נסו להכין קנקן מים עם עלי נענע או לואיזה ומעט לימון לגיוון הטעם;
- זכרו שבאנו כדי ליהנות ולא כדי לשמור על דיאטה. אכלו מהכל במידה, עצרו כאשר שבעתם ובחרו במזון שגם בריא וגם טעים לכם.
|