ברחוב המפואר ביותר בהרצליה, בסופה של שדרת-עצים מרהיבה, נטועה מסעדה איטלקית מקסימה, שלמרות גלגולי-בעלות שעברה היא שורדת כבר שני עשורים בקירוב. "טאבולה" (רחוב הנשיא 75-פינת קרן היסוד) היא מסעדה מטופחת, מעוצבת היטב, מרווחת מאוד, עם נשמה פסטורלית ואווירה בעלת אופי סולידי.
בערבו של יום העצמאות הגענו אליה - ארבעה סועדים מורעבים בהחלט - ועל התפריט המגוון שהוצע לנו עטנו כמי שמוצאים שלל רב. כפתיח לגמנו מרק מיניסטרונה נפלא, שהורגש כי הוכן ביד אמונה. לצידו התלווה גם סלט פנצנלה, שבמקור הוא, אומנם, מזון דלפונים, אבל טעמו כצפיחית בדבש. כל כולו הוא תרכובת של לחם ועגבניות, בתוספת עשירה של בזיליקום גזעי.
מעל ומעבר אחרי הספתח הגיעו המנות העיקריות, שהיו כולן על טהרת הפסטה: ניוקי תפוחי אדמה במילוי של סלק, ששחו בעיסה של שמנת - מעדן שממש התעלה על עצמו; והיו גם ניוקי דולצ'ינאה - כמעט אותה הגברת בשינוי האדרת, אך הפעם עם פרוסות עוף ואווז, ריחן ועגבניות מיובשות - מנה פיקנטית מאוד ועשירת טעם. את מבחר הפסטות השלימה מנת לינגוויני קרנה קון-פיסלי - ובלשון בני אנוש: פסטת בולונז, עשירה בבשר, שהיה לה ממש טעם של עוד. לכל המנות התלוו לחם איטלקי, קנקן של מים וסודה צוננת.
הקינוחים היו אף הם מעל ומעבר: טירמיסו קלאסי, מוקצף כדבעי, עם כל הטעמים הדרושים, ושטרודל תפוחים מעודן וגזעי. אקורד הסיום היה אספרסו כפול, שבהחלט לא בייש את איטליה, שממנה הגיע.
על כל הכבודה לארבע נפשות הסתכם החשבון ב-460 שקל והוספנו עליו תשר של 12% לשירות יסודי. את "טאבולה" זיכינו ב-9 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי, ועוד נשובה אליה מהר.