נעשה סדר בדברים. אנשים מאמינים שפחמימות זה משמין, השאלה האם זה נכון או מוכח מחקרית. רבים טוענים, כי הפחמימות הן האויב ולכן אנו משמינים. אנסה לעשות סדר בדברים, כי זה לא בהכרח נכון. סוכר הוא הפירוש המילוני לפחמימה, פשוטה או מורכבת פחמימה = סוכר. כלומר, כמות הגרמים של פחמימה שיש במוצר המכיל פחמימה = כמות הקלוריות המגיעות מסוכר ותפקידן מתן דלק לגופינו, ובעיקר למוח ולשרירים.
פחמימה פשוטה: (חד ודו-סוכרים כגון גלוקוז ופרוקטוז)
הכוונה למשל לסוכר מזוקק לבן או חום, דבש, סילאן, ממתקים ופירות. סוכרים אלו לא מסייעים לשובע לאורך זמן. הגוף מפריש את הורמון האינסולין. אחד מתפקידיו הרבים של האינסולין הוא הכנסת סוכר לתאים. הבעיה מתחילה כאשר אנו צורכים מזונות המכילים פחמימות כאלו כמות האינסולין המופרשת איננה מאוזנת ונותרות רמות גבוהות יחסית של אינסולין בדם, ותפקיד נוסף מיני רבים של האינסולין אשר נמצא בדם הוא לעורר רעב, ולכן אנחנו פשוט רוצים עוד קוביית שוקולד.
פחמימה מורכבת:
למשל עמילנים כגון לחם, אורז לבן ופסטה. היא פחמימה המורכבת מהרבה פחמימות פשוטות, הן טובות יותר מהפשוטות בכך שלוקח להן מעט יותר זמן להתפרק במעי, וכן הן מעלות פחות את רמות הסוכרים והאינסולין בדם כפועל יוצא.
פחמימה מורכבת מלאה:
עמילנים כגון לחם מקמח מלא ופסטה מחיטה מלאה. מדובר באותם סוכרים בדיוק, בתוספת סיבים תזונתיים, סיבים אלו מכילים ויטמינים ומסייעים בספיחת נוזלים, תכונה זו מסייעת לתהליך העיכול, הסיבים שומרים על המעיים מאיטים את קצב ספיגת הסוכרים ולכן קצב הפרשת האינסולין איטי יותר אכילת פחמימות מורכבות מלאות עשירות בסיבים מסייעת לתחושת שובע, בין פחמימות אלו נכללים הדגנים המלאים כגון: דוחן, כוסמין, שיבולת שועל, חיטה מלאה, אורז מלא, קינואה ועוד, אם מדברים על פחמימות מורכבות מלאות חייבים לפאר קצת את הקטניות ביניהן: תורמוס, חומוס, פול, מאש, שעועית לבנה ואדומה (הירוקה היא ירק ולא קטנייה), עדשים, אפונה. לא משנה באיזה דיאטה אתה לא הייתי מוותרת עליהן לתמיד, הקטניות הן מקור נפלא לחלבון, סידן, ברזל וויטמינים רבים.
תפריט נטול סוכרים:
לחלוטין הוא לא ממש נכון מילולית, טכנית יש צורך מינימלי בפחמימות למוח והן מגיעות גם מירקות שלא מוגדרים פחמימתיים למשל בצל או פלפל, חלב ויוגורט. ולשאלה האם פחמימות משמינות?
אתחיל ואומר שכמובן שאדם שהיה רגיל לאכול פיתה לארוחת בוקר פסטה לארוחת צהריים, כמה עוגיות אחר-הצהריים ובורקסים לארוחת ערב, ירד במשקל אם יעבור לתפריט נטול סוכרים ופחמימות. (אגב עוגות, קרואסונים, עוגיות ובורקסים עתירים גם בשומן ולא רק בפחמימות) אפשר להוסיף לתשובה גם את הסינים שאוכלים הרבה אורז, ושואלים בבוקר: "האם אכלת אורז היום?" במקום בוקר טוב. מרוב שאכילה של פחמימות מוטמעת בתרבותם כבר דורות והם לא ממש שמנים. דיאטות דלות בפחמימות, שאקדים ואומר שמסייעות לירידה במשקל ומסייעות לתחושת שובע, ולאנשים רבים מתאימות מאוד באורח חיינו.
לסיכום, ככל הנראה ניתן להיות טבעוני בריא שאוכל גלוטן, ניתן להיות אוכל כל בריא שאוכל הכל, ואוכל בשר בריא אשר נמנע מפחמימות. בנוסף אומר, שהוכח מחקרית שאכילת פחמימה, חלבון, שומן וירקות בארוחה משביע יותר לאורך זמן. בנוסף אציין, שכולנו שונים ולכל אחד מתאים משהו אחר וקיימת שונות גנטית בין בני אדם וכל אחד תגובה שונה לאכילת פחמימה. השורה התחתונה היא "שבחיים כמו החיים", הכל טמון באיזון.