X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
שיחה מקדימה [צילום: פלאש 90]
לשמוע בכיתה זה אלף בית
בישראל מעל 100 אלף ילדים קיבלו גמלת נכה ולמעלה מ-5% מהם קיבלו גמלה בגין לקות שמיעה בקרוב ייכנסו התלמידים למציאות שונה מזו שהכירו הם יכנסו לסביבה חדשה עם כללים חדשים, ויצטרכו למצוא את מקומם ולהשתלב בכיתה רגילה איך ההורים יכולים להקל על שילובם? מה תפקידה של המורה? מהי הנגשה אקוסטית ולמה היא חשובה?

מספר טיפים וכלים החשובים לקראת החזרה ללימודים לילדים עם לקות שמיעה וגם להורים שילוו אותם לקראת העלייה לכיתה א':
תקשורת - מומלץ לקיים שיחה מקדימה עם המורה או הצוות החינוכי. הסבירו למורה על ליקוי השמיעה של הילד ועל עזרי השמיעה בהם הוא משתמש. שתפו אותו בצרכיו הייחודיים של הילד מבחינת תקשורת. מהי הדרך הרצויה לתקשורת אתו, כיצד הוא מפיק את התועלת המרבית מעזרי השמיעה שלו, מה חשוב לכם.
למדו - חשוב ללמד את המורה כיצד לדעת שנגמרה סוללה, כיצד להחליף סוללות וכיצד לנהוג אם מתעוררת תקלה. הסבירו למורה שבשיעורי התעמלות קיים פוטנציאל לנזק במכשירי השמיעה - זה יכול להיות נזק פיזי או נזק הקשור בהזעה. הסבירו למורה על נזקי לחות ובקשו לנגב את מכשירי השמיעה לאחר שיעורי התעמלות, גשם מפתיע או למידה בסביבה של לחות, אבק או לכלוך. השתמשו בשרוכי אבטחה למניעת תזוזה או נפילה של מכשירי השמיעה.
בדיקה - סגלו לעצמכם שגרה של בדיקת המכשירים בכל בוקר לפני שהילד יוצא אל בית הספר. לפני תחילת שנת הלימודים פנו אל מכון השמיעה שמטפל בילד ובמכשירים, על-מנת לבדוק את תקינותם ולוודא שהם מכוונים באופן מיטבי, ובמידת הצורך אף להתחדש במכשירים חדשים.
הכנת ערכה - הכינו ערכה קטנה לתיק הלימודים, הכוללת: בטריות להחלפה/מטען, אמצעים לניקוי המכשירים, קופסה קשיחה לאחסון המכשירים בעת הצורך, דף עם הסבר קצר למורה על תפעול מכשירי השמיעה.
ביטחון וחיזוק - ילדים הם סקרנים. מומלץ להכין את הילד לשאלות שיגיעו מילדים בבית הספר. כדאי להכין אותו לכך שכשילדים רואים משהו שלא מוכר להם, הם באופן טבעי סקרנים וירצו לשאול שאלות, וזה בסדר. כדאי להכין מראש יחד עם הילד תשובות לשאלות האלו, כך שירגיש מוכן לענות עליהן בביטחון. מומלץ לשקול להעביר יחד עם הילד שיעור בכיתה לגבי לקות השמיעה ומכשירי השמיעה. הסבירו לילד שזה בסדר לבקש עזרה מהצוות החינוכי בכל הנוגע למכשירים.
מיקום - למקום הישיבה בכיתה חשיבות רבה. שוחחו עם המורה על מיקום בקרבת המורה, אשר שיאפשר לו לראות היטב את הלוח ולשמוע אותה באופן הטוב ביותר שניתן.
אחרי יום הלימודים - ילדים רבים עם ליקוי שמיעה זקוקים להפסקה לאחר יום שלם של הקשבה. בסיום יום לימודים מומלץ לעודד אותם לפעילויות שלא דורשות האזנה, כגון: קריאת ספר, הליכה נעימה בחוץ, צפייה בטלוויזיה עם כתוביות ועוד...
עזרים נוספים - ישנם עזרי שמיעה נוספים מלבד מכשירי השמיעה שיכולים לעזור לילד למצות את הפוטנציאל הלימודי שלו. מערכת FM למשל עוזרת לילדים רבים להשקיע פחות אנרגיה במאמץ להבין את המורה, ולהתמקד יותר בלמידה.
מהי הנגשה כיתתית?
כיתות וגני ילדים הן מקום רועש. למרבה הצער, המציאות היא שהאקוסטיקה בכיתות לימוד ובגני ילדים אינה אידאלית. המשמעות היא שסביבת הלימודים היומיומית של תלמיד בעל ירידה בשמיעה משלבת בתוכה אתגרים רבים.
סביבה אקוסטית לא טובה מפחיתה את נגישות מסר הדיבור אל הילד. הדבר קשה שבעתיים עבור ילדים בעלי ירידה בשמיעה. שיפור הסביבה האקוסטית משפר את יכולת תפיסת הדיבור ומאפשר תנאים טובים יותר ללמידה.
מטרת ההנגשה האקוסטית של הכיתה או הגן היא לתת מענה לאתגרים הללו על-ידי התאמה פיזית של סביבת הלימוד לצרכים השמיעתיים של הילד ולאפשר לו גישה טובה יותר אל מידע שמיעתי. ההתאמות האקוסטיות יכולות להיות הפחתת מקורות רעש, התקנת אביזרים סופגי רעש, שיפור התאורה בכיתה, וכן התקנת מערכת הגברה כיתתית.
טכנולוגיית Roger SoundField System שפיתחה חברת Phonak היא מערכת הגברה כיתתית המאפשרת להתגבר בקלות על האתגרים השמיעתיים של תלמידים בעלי ירידות בשמיעה בסביבת הגן וכיתת הלימוד. מערכת Roger SoundField System מפזרת ביעילות את הצלילים מהמורה, מהתלמידים וממקורות אחרים ברחבי הכיתה כולה.
לצורך התחלת תהליך הנגשה אקוסטית של הגן או הכיתה: יש לשלוח בדיקת שמיעה עדכנית למרכז המחוזי לתלמידים כבדי שמיעה וחירשים. לקבל ממרכז הכו"ח המחוזי המלצה להנגשה חתומה על-ידי קלינאית תקשורת. לחתום על "טופס בקשת הנגשה". להעביר אל מחלקת החינוך ברשות המקומית אליהם אתם משתייכים את שלושת הטפסים. בנוסף, ליידע את המסגרת החינוכית של הילד שהגשתם בקשה להנגשה.
לסיכום
תקשורת פתוחה וטובה על הצוות החינוכי בכל הנוגע ללקות השמיעה תעזור לכם בהתמודדות עם כל אתגר שיתעורר ותאפשר לכם בקרה על השימוש שלו במכשירי השמיעה.

הכותבת היא קלינאית תקשורת ואחראית תחום פדיאטריה של שטיינר מכשירי שמיעה מבית סונובה ישראל.
תאריך:  28/08/2022   |   עודכן:  28/08/2022
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רפי לאופרט
לכל 5 מערכות הבחירות האחרונות הוספנו את תואר השם: קריטיות. הפעם הדבר נכון מבעבר באשר נקודת המוצא היא ממשלת-מעבר שאינה הגמונית, ללא רוב וללא לגיטימציה מאחר שחלק מהמפלגות המרכיבות אותה הן אנטי-ציוניות. אם לא יחזור הימין לשלטון, אפשר שישראל תחזור לגבולות 67'; הכוחות הדוחפים לכך ארסיים ונכלוליים מבעבר והציבור: עוסק בעיקר באוכל, בילויים, ומיון פומבי של "כוכבי השעה והרגע"
יוני בן-מנחם
קרב הירושה ברש"פ מתחמם וחוסיין א-שיח' פועל להדחת יריבו תוופיק אלטיראווי מהנהגת תנועת פתח בגיבוי מלא של יו"ר הרש"פ אבו-מאזן. האתר הסעודי "אילאף" פירסם דוח חקירה של הרש"פ על מעשי שחיתות המיוחסים לתוופיק אל טיראווי
יעקב קורי
למדתי אמת חדשה שלא רק דברי חכמים בנחת נשמעים אלא גם דברי טיפשים    עליתי על הנוסחה של סוד הקסם של ווטרס שמדבר בצורה שטחית על כל נושא שבעולם כמומחה גדול    כך הוא מפזר חצאי אמיתות ושקרים בוטים בביטחון של בור
יאיר נבות
ע"פ דברי מושל מחוז דונייצק פבלו קירילנקו לטלוויזיה האוקראינית, 75% מאוכלוסיית המחוז פונו משם    בנוסף הופצצו כמה ערים באזור סומי ליד הגבול הרוסי בצפון מזרח אוקראינה, כולל נגד אזור העיר חרקוב, שממשיכה לספוג הפגזות על בסיס יומי בחלקים מסוימים שלה
יאיר נבות
צו הנשיאותי מורה על הגדלת היקף הכוחות המזויינים של רוסיה בכ-137 אלף חיילים פעילים ל 1.15 מיליון חיילים החל מינואר 2023. כמו-כן הצו מורה לממשלת רוסיה להפריש את התקציבים הנדרשים למימון המהלך
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il