X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
מחיר יקר [צילום: עבד אל רחים חטיב/פלאש 90]
על אסטרטגיה של ניהול לאומי
מלחמת "חרבות ברזל" הוכיחה קיומו של תהליך ריקבון מטריד בחברה הישראלית המקיף את רוב תחומי הקיום הלאומיים שלנו, למן רמת הביטחון הלאומי ועד לאופיו ואיכותו של המשק, השירות הציבורי ומערכות הממשל והמשפט
שאלת יסוד קיומית
תהליך הריקבון מוכיח שאלת יסוד קיומית: איזו מדינה היא מדינת ישראל ובאיזו מידה היא אכן משקפת את החזון הציוני ואת מגילת העצמאות. אירועי המלחמה וכל מה שקדם להם מוכיחים כי חובה לעצור, לתת דוח לעצמנו ולהכריע באופן דמוקרטי בשאלות אלה הכרעה לאומית, שמשמעותה מי שאינו מקבלה אינו יכול להיות אזרח ישראלי.

אסון ה-7.10.2023 והימים שאחריו לימדונו שאויבינו הערבים למדו לחשוב אסטרטגית. חשיבה זו מזהה אצל היריב נקודות תורפה ופועלת להעצמתן. העצמה מושגת בעזרת העמקת חולשותיו היחסיות של היריב או שיפור היכולות העצמיות - שתי המגמות מחוללות פערי יכולות בין הצדדים והן דרך בדוקה להשגת יתרונות יחסיים.
מקורות עוצמה לאומיים הם כוח אדם ותמהיל תרבותי, השכלה, השתלבות כוח האדם האיכותי במשק הלאומי ומיצוי תפוקתו. ולצד אלה ביצוע שינויים במשק שימקסמו את המתאם התפעולי או את התפוקה ליחידת תשומה, שיפור איכות תהליכים ומוצרים, טיב הניהול ורמת המורל הלאומי וההרמוניה החברתית (סולידריות והשקפת-עולם).
מלחמה היא תהליך קשה, הרסני, כואב ויקר על-פי כל קנה-מידה של נכסים לאומיים המושקעים בה, אך בעיקר באובדן חיים, בפגיעה בביטחון האישי של אזרחים ובתפקוד המערכות הלאומיות המסדירות את פעילות המדינה מול ארגון יריב. הרעיון לאלץ יריב לפעול בדרך הרצויה לצד האחר הוא יסודי ונפוץ בהיסטוריה האנושית. הרעיון הנגדי המבקש לחסום אילוץ כזה או למנוע אותו כליל הוא ההרתעה - יצירת חשש אצל היריב שכוחו ויכולותיו אינם מספיקים בכדי לאכוף את רצונותיו על זולתו.1 משמעות "אינם מספיקים" היא בעיני שעימות בין הצדדים היריבים יסתיים באופן ברור בכישלון הצד המתכנן שימוש בכוח (מלחמה) כדי לאכוף את רצונו על יריבו.2
באופק התכנון הלאומי ניצבת מטרה שיסודה העצמת היכולת הלאומית בעזרת ניצול שינויים מזדמנים או מתוכננים "בזרם המאורעות" המכונה גם "התפתחות אנושית". הפרת איזון הכוחות בין הצדדים - מתוך התפתחות קונסטרוקטיבית או מתוך משבר - מובילה כמעט תמיד לניסיונות לאכיפת רצון צד אחד על יריבו שסופם לעיתים קרובות הוא שימוש בכוח.
הכוח האוכף הנמרץ ביותר הוא הכוח הצבאי. ניתן להפעילו בשילוב עם יכולות נוספות - כלכליות, מדיניות ומורליות וכו'. את הכוח הצבאי בונה כל אחד מהצדדים באופן שימקסם את יתרונותיו היחסיים, בשילוב או תוספת נתונים גאוגרפיים, דמוגרפיים, עושר טבעי והזדמנויות - יכולות בסיסיות שמטבען עולות על אלה של היריב ובנסיבות המתאימות מכריעות את הכף.
ניצול יכולות שהן "מתת-הטבע", מחייב לרוב תכנון אסטרטגי ארוך-טווח, המשלב בין צפי התפתחות הצריכה או הצורך לבין קצב התפתחות או השתפרות המענים לצרכים אלה. אבל גם כאשר מבקשים לנצל "מתת-טבע" אמיתית נדרש תכנון כזה שעיקרו: ייזום תהליכים מבוקרים בתחומים מוגדרים לשם השגת יתרונות יחסיים מול מדינות או קהילות אחרות (ובוודאי כך כשהן נחשבות יריבות).
המצב הנוח ביותר מתקיים כאשר יכולות המשק הלאומי (בכל מקום שמדובר במונחים לאומיים הכוונה היא גם למונחים קהילתיים מקבילים) לתת מענים לצרכים קריטיים ללא תלות בגורמי חוץ תואמים זה את זה. לרוב זו אינה המציאות וכל ישות מדינית בוחרת את הנושאים בהם תחפוץ להגיע לאי-תלות מלאה ואמיתית מול תלות חלקית ותמקד בהם את מאמציה ומשאביה. כאשר התכנון ארוך הטווח אינו מסוגל לספק צורך קריטי בלוח זמנים נתון, נוצרת תלות בגורמי חוץ "ידידותיים" ותלות זו היא אחת החולשות המובהקות של הישות המדינית; ולעיתים חולשה מכרעת.
מקורה של חולשה זו הוא בשני תהליכים "טבעיים ושכיחים": נאמנות ואמינות - גורם החוץ ההופך שותף וספק חיוני - האם הוא באמת כזה?! ומהן יכולותיו של היריב מולו מתארגנת בניית הכוח לפגוע, להפריע, לשבש או להניא את הספק ("שותף אסטרטגי") מקיום התחייבויותיו וכיצד תתפתחנה. חובה לזכור כי ל"שותף אסטרטגי" סדר עדיפות משלו ויכולות ונכונות ספיגה משלו; אלה ינוצלו תמיד ליצירת תמורה לעצמו בזמן אמיתי כפונקציה של הנאמנות. האיזון בין אמינות לנאמנות הוא מאבק מתמיד בין ערכים שהם גם משלימים וגם מתנגשים זה בזה. צעדי בניין כוח הנשענים על שיתופי פעולה עם צדדים שלישיים חייבים להיות מנוטרים ומתומרצים דרך קבע בכדי להקשות על אויב פוטנציאלי לשבשם ולמנוע פיתויי-יתר. בחירת שותפים אסטרטגיים היא מעשה "מרכבה" חשוב, מורכב ורגיש בתהליך בניין הכוח ודרכי הפעלתו. הגנה על נכסים פנימיים היא פונקציה של משקלם הסגולי בתוכנית בניין הכוח. היא קלה יותר לביצוע מבית אבל מפתה יותר את האויב כמלכודת אפשרית.
דינמיקה של שיפורים והתייעלות מתמידים אפקטיבית יותר וקצרה בזמן ומשאבים הדרושים למימושה. רמת אי-הוודאות והסיכון בהכנסת ציוד ושיטות חדשים למערך בניין הכוח גבוהה וממושכת יותר; ובכול זאת כאשר שינוי בסיסי מבטיח רמת הפתעה גדולה יותר אצל האויב, חשוב לבחון בקפידה את הדרך שנבחר לנו. הדרך בה אנו בונים את יכולותינו להגן על ערכים, להרתיע אויבים או לנצח במאבק (הצבאי) עצמו, עוברת דרך שילוב בין פוטנציאל, תהליך הפיכת הפוטנציאל לאמצעים, מבנה הכוח העתיד להשתמש באמצעים אלה ושילוב פעיל ואפקטיבי בין הכוח לאמצעים בעת ההוצאה לפועל של תוכנית פעולה.
שוב מגיעים אנו לסוגיות של תכנון וייעול הדרך בה אנו חוזים התפתחויות ונערכים לקראתן, או בין יעד לאומי לבין הדרכים בהן אנו מלקטים את מכלול האמצעים והיכולות לכלל מנגנון שהפעלתו בדרך חכמה ויעילה - קציבת שיטות ואמצעים - תבטיח לנו את ההישג הרצוי בכל אחד מהשלבים שנרצה לממש.
בבניין הכוח הלאומי להגנה, שמירה או העצמת יכולות הגורם המכריע הם הגורם האנושי. הערכים הקובעים את עוצמתו עוברים דרך התכונות הבאות: מטרות משותפות, סולידריות חברתית, נאמנות למסגרת המדינתית, שוויון זכויות וחובות, השכלה ואמון במנהיגות. ביכולת להעריך את עוצמתם היחסית של גורמים אלה מול איום מתהווה - חיצוני ו/או פנימי - טמון המפתח החשוב ביותר למיצוי הפוטנציאל הלאומי.
במדינות דוגמת ישראל, בהן מתגוררת אוכלוסיית מיעוטים ניכרת השונה במרבית תכונותיה מאוכלוסיית הרוב (שהיא המאפיינת את ציביון המדינה), נשקפת סכנה להרמוניה האזרחית. ככל ששונות זו גדולה ומקיפה נושאים רבים יותר, נפגעת רמת הביטחון הלאומי הבסיסי של המדינה.
במדינה מפוצלת מבית, מקור הסכנה כפול - חיצוני ופנימי. החיצוני נבנה על-פי האמור לעיל -פיצול - התרחקות - עויינות - יריבות. הפנימי מתהווה ע"י מגוון רחב של מלכודות מבית בנוסח כזה או אחר של "גייס חמישי". הסכנה הטמונה בגייס חמישי נובעת מכך שהיווצרותה סמויה מן העין במשך תקופה ממושכת, עד אשר משבר פנימי או חיצוני חושף אותה בהפתעה במלוא עוצמתה ובמלוא אכזריותה. כאשר גדלה באופן פתאומי הסכנה להמשך הקיום המדינתי, אנו נצבים בפני הפתעה אסטרטגית ומולה פחותות בהרבה המוכנות והנכונות.
הגנה על הנכסים הפנימיים (הריבונות המוכרת) קלה תמיד מהגנה על נכסים חיצוניים ודינמיקה מתמדת של שיפורים והתייעלות אפקטיבית מהחלפת שיטות או תרבות עשייה שמקורה בהתנוונות מתמשכת שעל עובדת היווצרותה וקיומה אנו למדים באיחור ובתנאי מצוקה. במדינות דוגמת ישראל שמתגורר בהן מיעוט של אוכלוסייה הנגועה בגרעיני טינה, שנאה, תחושת קיפוח או תרבות לעומתית אקטיבית, גדלה הסכנה ליכולתה של המדינה להתמודד מול איומי מחסור שמקורם ברשלנות או שטחיות בניהול המשק הלאומי. הללו משמשים מדגרות נוחות לתרביות חברתיות שליליות שברגעי מבחן הופכות לגרעיני כשל מפתיעים. הסכנות הגדולות ביותר מופיעות במקום בו ענפים חיוניים לביטחון הלאומי: - חינוך, רפואה, מערכת המשפט, מקורות חומרי-גלם, או אנרגיה, התמחויות מקצועיות וכ"ב - הופכים לחממות לריקבון חברתי מסוכן באמצעות השתלטות עויינת; ומכאן קצר ביותר המרחק למהלכי חבלה מפתיעים והרסניים מבית.3
אחד החסרונות הגדולים של ההתנזרות בישראל מעבודת כפיים (בניין, חקלאות, תעשיה כבדה, שירותים מסוגים שונים וכ"ב) בולט כיום - ימי מלחמת "חרבות ברזל" - בחסרון כוח האדם אמין ומיומן במשק הלאומי במקצועות ועיסוקים אלה. זו פגיעה חמורה ברציפות הפעילות המשקית. הפתרון היחיד המצוי לה בטווח זמן קצר יחסית הוא ייבוא כוח-אדם מחו"ל. במציאות הבינלאומית הקיימת מדובר בתהליך ממושך יחסית, יקר וכרוך בהתחייבויות מורכבות למדינות ואירגונים שלישיים. מלחמה היא הפרת-סדר פתאומית ואלימה המקיפה את מרבית ענפי המשק. לכן היערכות משקית המכוונת למזעור נזקים בתחומים אלה נתונה בסד כלכלי-חברתי שאינו קל לפתרון ומשום כך מחייב תשומת-לב רבה ומתמדת. מצד אחד גורע מצב החרות ממקורות כוח האדם הזמין לצרכים מלחמתיים שונים, ומן העבר האחר ייבוא מסיבי שלו עשוי להתפתח לגידול מואץ בתמהיל כוח האדם האזרחי שאיננו מתמזג באוכלוסייה "הטבעית" איננו יציב ואיננו אמין. לצד התפתחות זו נוצרים סיבוכים בתחומי מתן אזרחות, נישואי תערובת, תנאים סוציאליים, הסתבכויות חברתיות ופוליטיות וכ"ב. ככל שצפי המלחמה ארוך וממושך יותר תהיינה המהלומות המשקיות המכבידות על ניהול המדינה בתנאי-אי ודאות מורכבות וקשות יותר ועימן הנזקים והקשיים.
חלופה מורכבת לא פחות להתמודדות בסוגיות אסטרטגיות אלה היא שינויים בחינוך ובתנאי ההעסקה לענפים המשקיים הסובלים ממחסור קבוע בידיים עובדות. אלה נדרשים ברמת איכות שתצליח לקיים ענפים שהגיעו ליכולות וכדאיות רווחית או נחיצות חיונית שחובה לשמרם ולקדמם. סוגיה זו היא אחת מליבות כלכלת המלחמה ומדובר בתהליך ממושך ובהיערכות משקית כוללת שהם חלק מובהק מהיערכות והתכוננות אסטרטגית למלחמה.
לצד כל החסרונות שהפגינו ממשלת ישראל, מערכת הביטחון ה"מפוארת שלה", המודיעין ומל"ח - בעיות כוח האדם והמשק מייצגות כשל נוסף בניהול מדינה הנתונה באיום מתמיד של הסתבכות מפתיעה או היגררות מכוונת למעשי איבה, ללא הכנה נאותה. מלחמות או עימותים מורכבים וממושכים טעונים תכנון אסטרטגי מקיף בתחומי המשק, העורף, הגנה פסיבית, ומקורות אספקה, אנרגיה וחומרי-גלם.
ישראל "רגילה" למלחמות "קצרות". במלחמות אלה ניתן להסתדר עם התכוננות אסטרטגית פחות מושלמת אבל השאלה לאיזה סוג של מלחמה מובילה התפתחות אסטרטגית מסתמנת היא אחת החשובות שעליה חייבת המדינה להכין מענה רלוונטי. בשאלה זו כשלה ישראל הפעם כישלון חרוץ בכל הרמות. כאשר האויב הוא אירן - זהו אתגר שונה לחלוטין מזה שבו היא מאותגרת כאשר האויב הוא חמאס או הרשפ"ת. העובדה שישראל אינה מוכנה נוכח איום זה למלחמה סימולטנית בשתי חזיתות עיקריות - חמאס וחיזבאללה - היא כשל אסטרטגי חמור - ממשלה, מערכת הביטחון, המל"ל ומל"ח - כולם יחד וכ"א מהם לחוד (לרבות ועדת חוץ וביטחון של הכנסת) התמסרו כאן לקונספציה שגויה והפקירו בפועל את הביטחון הלאומי. אין פלא אפוא שהמלחמה שלא הוכרעה עדיין יוצרת קשר סיבתי מובהק בין המחסור בידיים עובדות במשק, עליית מחירים, וחיזוק רצון האויב להמשיך ולקיים מציאות של "מלחמה דה- לוקס" באזרחים שלווים. קבלת דין זה כמוה כהושטת יד מסייעת לפגיעה חמורה בחוסן הלאומי שלנו. אם קיים לקח היסטורי יסודי במשבר הנוכחי הרי הוא שלכל "ידידות פוליטית" חייב להיות גבול ומדינה חפצת-חיים אינה עוברת גבול זה בשום פנים ואופן.
זהו מחדל גמור אם לא פשע של גורמי ממשל בכירים ב-15 השנים האחרונות (ולא רק בהן) ולידם מערכת המשפט בישראל - כל אלה שהתנתקו משיקולים לאומיים וחוקיים ומחובותיהם לציבור האזרחים כמעט כליל. החלפת החובה האזרחית הבסיסית של הממשל לאזרחיו בסיסמאות סרק או במטרות מסדר שני דוגמת: שחרור חטופים, שיקום כלכלי סלקטיבי או שטיפות מוח וסיפורי מעשיות שאינם מעוגנים בעובדות ובעדויות מהימנות. של התנהלות המערכת הצבאית המבקשת להוביל במרמה או בהטעיה את הממשלה בקו מדיני שונה לחלוטין מזה שעליו הצהירה לציבור ערב בחירות - הם מעשי מרמה ומעילה באמון אם לא הכשלה במכוון. לכן, הכרחי להקים ועדת חקירה ממלכתית שתבחן נושאים אלה ורבים אחרים ותקבע את טיב שיקול הדעת, ההחלטות והמעשים עליהם החליטו מנהלי האירוע לרמותיהם ודרגותיהם. את המקרים החמורים ביותר יש להרחיק משדה העשייה הציבורית בהקדם (דוח ביניים).
מאז מרס 2023 מתנהלת מדינת ישראל מדחי אל דחי בהשראת מאבקים פוליטיים חסרי תכלית ושחר ובניגוד להכרעות דמוקרטיות של הציבור. מציאות זו חייבים לסיים באופן חד-ערכי וחד-משמעי באמצעות משאל עם שבו יכריע הריבון בסוגיות שיוצבו לפניו על המלחמה, דרכי הכנתה וניהולה ותפקודם של המדינה הממשלה, הצבא, המשטרה, השירות הציבורי וכל הרשויות שנקראו בה לדגל וברובן הגדול כשלו.

הערות

1. במקרים נדירים עשויה התפתחות אידאולוגית המגובה בממשל ערכי, חזק ועקבי להוות גורם מונע מלחמות אולם זהו גורם זמני ולרוב חולף עם שינוי הממשל או עלייתה של פרדיגמה אחרת ושונה בדגשיה למעלת "הנורמה השלטת". לטעמי מצב של אי-מלחמה הוא זמני תמיד, כאשר היקף השינויים וההתפתחויות הדוחפים לאיום מלחמתי שכיח יותר מאלה הדוחפים לקיום מצבי-אי-מלחמה.
2. אובדן חיים, חומר, הרס יכולות, כיבוש שטחים, הרס תשתיות, ויצירת פער עוצמות מובהק יותר ביניהם לטובת "הצד המנצח".
3. השתלבות/השתלטות ערביי בפעילות הבניין בארץ או בשדה המסעדנות, הרפואה והרוקחות ולא רק בהן וההשלכות של אלה על סוגיית הנאמנות למדינה כמדינה יהודית בתנאי חירום כשהיריבים הם שכנינו הערבים, היא כבר כיום – ולא מהיום – סוגיה אסטרטגית מהמעלה הראשונה.

תאריך:  28/05/2024   |   עודכן:  28/05/2024
+המזח הימי הצף שבנה ביידן ב-300 מיליון דולר מתפרק מאליו
21:53 28/05/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

מושבת מזה שבוע אחרי שחלקים ממנו התפרקו ונסחפו מול חופי עזה עקב רוחות חזקות וגובה גלים יחסית גבוה  ▪  דוברה אמריקנית וסירות מלחמה קטנות שליוו אותה נסחפו לחופי אשדו

המזח הימי. נסחפנו [צילום: פיקוד המרכז, צבא ארה"ב]
+הערכה בישראל: האו״ם יכריז על צה״ל כגוף שפוגע והורג ילדים
21:36 28/05/24  |  עידן יוסף

‏מרתון דיונים בישראל לקראת הכרעה דרמטית כבר בימים הקרובים: האם ישראל תכנס לרשימה השחורה של האו״ם של מדינות שפוגעות בילדים. ‏ההערכה שעולה בדיונים שמתנהלים במטה לביטחון לאומי ובצה״ל היא שהשנה, לראשונה, אחרי איומים רבים, בשל המלחמה, האו״ם יכריז על צה״ל כגוף שפוגע והורג ילדים.
‏להחלטה תהיינה השלכות שעשויות לפגוע באספקת החימושים לישראל. ‏מדובר בהחלטה שהתוקף שלה יהיה לארבע שנים - מי שיקבל אותה באופן סופי הוא מזכ״ל האו״ם אנטוניו גוטרש - ובישראל כבר החלו לגבש צעדי תגובה נגד האו״ם, לקראת ההכרזה הזו (חדשות 13).

+התקיפה במתחם העקורים התבססה על מודיעין מדויק ובפצצות מדויקות
19:29 28/05/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ממצאים ראשונים של צה"ל: שתי פצצות מדויקות הוטלו על מתחם שבו שהו מחבלים לאחר וידוא שאין במקום נשים וילדים  ▪  פיצוצי משנה מעידים על האפשרות שבמקום אוחסנה תחמושת שגרמה להתלקחות

[אינפוגרפיקה]
+הגרדיאן: ישראל ריגלה בעשור האחרון אחר ראשי בית הדין בהאג
19:06 28/05/24  |  עידן יוסף, איציק וולף   |   לרשימה המלאה

בתחקיר שפרסם העיתון, נאמר כי המודיעין הישראלי הניח ידו על התכתבויות בין פקידים רבים של בית הדין, בהם התובע הראשי כרים חאן, וקודמתו בתפקיד, פטו בן סודא  ▪  ICC: בסיס הנתונים של הראיות נותר מאובטח  ▪  לשכת ראש הממשלה: השאלות שהפנה העיתון הבריטי גדושות בטענות שגויות ומופרכות, שנועדו לפגוע במדינת ישראל

נתניהו. "נהג באובסיסיביות בנושא" [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+יוון תגרש משטחה תשעה סטודנטים זרים שהפגינו נגד ישראל
18:35 28/05/24  |  עידן יוסף

ממשלת יוון הודיעה כי היא מגרשת תשעה סטודנטים מבריטניה ומהאיחוד האירופי שהפגינו נגד ישראל ובעד חמאס.

+הג'יהאד האיסלאמי פרסם אות חיים מהחטוף סשה טרופנוב
17:29 28/05/24  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ההצעה הישראלית לחידוש המגעים: התגמשות בנוגע למספר החטופים שישוחררו בשלב הראשון  ▪  מחלוקת בקבינט המלחמה סביב דרישת חמאס לסיים את הלחימה, חלק מוכנים לדון בזה, נתניהו טוען כי מדובר בכניעה

טרופנוב בשבי [צילום: הג'יהאד האיסלאמי]
+יש עתיד הניחה הצע"ח להקמת ועדת חקירה ממלכתית למחדל השבעה באוקטובר
15:56 28/05/24  |  מירב ארד

יש עתיד הניחה היום הצעת חוק להקמת ועדת חקירה ממלכתית למחדל השבעה באוקטובר.
ראש האופוזיציה יאיר לפיד: ״את המחדל הביטחוני הגדול בתולדות המדינה צריך לחקור. לעם ישראל מגיעות תשובות, איך הופקרו הישובים, איך הופקרו האזרחים. המדינה הזו לא תוכל להשתקם אם האשמים במחדל יחמקו מאחריות. למען עתיד המדינה צריך להפוך כל אבן ולקבל תשובות לשאלות הקשות מכל״.

+היזהרו מהטורקי המטורף
15:17 28/05/24  |  זלמן שובל   |   לרשימה המלאה

טורקיה בראשות נשיאה רג'פ טאיפ ארדואן בהחלטתה לנתק את קשרי המסחר עם ישראל פגעה בעיקר בכלכלה של עצמה

[צילום: אחמד אל-רובייע/POOL AP]
+הפעולה ברפיח: חטיבת ביסל"ח הצטרפה ללחימה
12:33 28/05/24  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

במהלך הלילה פעלו כוחות צוותי הקרב של חטיבות 401 והנח״ל על ציר פילדלפי מול יעדי ותשתיות טרור  ▪  עדי ראייה דיווח לרויטרס על טנקים של צה"ל הפועלים לראשונה במרכז רפיח

חטיבה נוספת הצטרפה ללחמה [צילום: דובר צה"ל]
+דיווח ברויטרס: טנקים של צה"ל נכנסו לראשונה למרכז רפיח
12:08 28/05/24  |  מירב ארד

טנקים של צה"ל נכנסו לראשונה למרכז רפיח. כך מדווחת סוכנות הידיעות רויטרס על-פי עדויות של תושבי המקום.

+קורבנות נצחיים
11:38 28/05/24  |  דרור אידר   |   לרשימה המלאה

אחוז הפגיעה באזרחים בזמן שצבא ארה"ב תקף את מוסול היה 6 אזרחים על כל לוחם  ▪  המספרים המעודכנים של האו"ם על המתים בעזה מלמדים שמדובר ביחס שלא היה כמותו בהיסטוריה הצבאית: כמעט שווה

מגינים חיים [צילום: עבד אל רחים חטיב/פלאש 90]
+משרד החקלאות: יבול פירות הקיץ צפוי להיות כסדרו
10:37 28/05/24  |  מירב ארד

למרות המלחמה, במשרד החקלאות מעריכים כי לא צפוי מחסור בשווקים בפירות קיץ, בהנחה שניתן יהיה לקטוף את היבול. מתוך הממצאים עולה, בפירות הקיץ נקטרינה, אפרסק, שזיפים ומשמשים צפויה עלייה בכמות היבול ביחס ליבול השנתי הממוצע. באגסים ותפוחים צפויה ירידה קלה ביבול ולא צפוי מחסור. בענבים צפויה ירידה ביבול רק עד סוף חודש יוני. מחודש יולי צפוי יבול ממוצע ללא חוסר בפרי.

+משהב"ט מכפיל פי 3 את תקציב התמיכות לעמותות המסייעות לחיילים שעברו אירועי לחימה
09:27 28/05/24  |  מירב ארד

מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר הנחה, בהמלצת אגף השיקום וועדת התמיכות המשרדית, הורה להכפיל פי 3, את תקציב התמיכות לעמותות המסייעות לחיילים שעברו אירועי לחימה במהלך שירותם הצבאי. זאת במטרה לספק מענה מיטבי למשרתי צה"ל בסדיר ובמילואים הזקוקים לסיוע ותמיכה נפשית, בכדי למנוע מצוקה נפשית והחמרה בעתיד. תקציב התמיכות של משרד הביטחון לטובת נושא חשוב זה יעמוד בשנת 2024 על 6 מיליון ש"ח. בראש ועדת התמיכות עומד סמנכ"ל וראש אגף התכנון במשרד, איתמר גרף.

+סמוטריץ' בתגובה לדיווח על עיכוב חימושים: "פייק ניוז"
09:25 28/05/24  |  מירב ארד

שר האוצר בצלאל סמוטריץ׳ הגיב לדיווחים על עיכוב חימושים למלחמה: "פייק ניוז. אין שום מגבלה לחימושים ולכל צרכי המלחמה. נקודה. ‏אותם בכירים במערכת הביטחון שכשלו עומדים מאחורי הקמפיין השקרי כדי שיאפשרו להם להמשיך ולשפוך עשרות מילארדים מהכסף של כולנו בלי שום הפקת לקחים ובקרה. ‏לא אוותר על דרישתי בהסכמת רוה״מ להקים ועדה מקצועית שתבחן את תקציב הביטחון. ‏לא אתן לבנות את הקונספציה מחדש!"

+האזעקה שהופעלה במרחב כפר גלעדי - זיהוי שווא
08:55 28/05/24  |  מירב ארד

דובר צה"ל: בהמשך להתרעה שהופעלה במרחב כפר גלעדי לפני זמן קצר, מדובר בזיהוי שווא.

+לא נשכח בנובמבר
08:46 28/05/24  |  עידו דמבין   |   לרשימה המלאה

חברת בית הנבחרים הדמוקרטית רשידה טלאיב נאמה כשהיא עוטה כאפייה ומדברת מפודיום שמעוטר בלוגו הוועידה הכולל מפה של ישראל כמדינה אחת שצבעה ירוק  ▪  טלאיב היא מוסלמית אמריקנית בת להורים פלשתינים שהיגרו לארה"ב

רשידה טאיב [צילום: ג'יי. סקוט אפלווייט/AP]
+פרידמן: נתניהו מסכן את שרידותה של ישראל
08:32 28/05/24  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

בעל הטור הבכיר בניו-יורק טיימס במאמר חריף במיוחד: נתניהו הפך למתנה מתמדת עבור אירן וגורם לכך שהיא גוברת על ישראל; העדר תוכנית ל"יום שאחרי" הוא אסון בהתהוות

"מכר את נשמתו לימין הקיצוני" [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]
+"ביבי, הרצי וגלנט מהמרים במהלכיהם על קיומה של ישראל"
08:26 28/05/24  |  אורי מילשטיין   |   לרשימה המלאה

שיחת עומק עם האלוף יצחק בריק: ביבי, הרצי וגלנט מהמרים במהלכיהם על קיומה של ישראל מבלי שהם מבינים את המציאות

[צילום: פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
על אסטרטגיה של ניהול לאומי
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
למה אתה מתכוון בטענה אודות
הירונימוס  |  28/05/24 12:43
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מלחמת חרבות ברזל
עידו דמבין
חברת בית הנבחרים הדמוקרטית רשידה טלאיב נאמה כשהיא עוטה כאפייה ומדברת מפודיום שמעוטר בלוגו הוועידה הכולל מפה של ישראל כמדינה אחת שצבעה ירוק    טלאיב היא מוסלמית אמריקנית בת להורים פלשתינים שהיגרו לארה"ב
איתמר לוין
בעל הטור הבכיר בניו-יורק טיימס במאמר חריף במיוחד: נתניהו הפך למתנה מתמדת עבור אירן וגורם לכך שהיא גוברת על ישראל; העדר תוכנית ל"יום שאחרי" הוא אסון בהתהוות
אורי מילשטיין
שיחת עומק עם האלוף יצחק בריק: ביבי, הרצי וגלנט מהמרים במהלכיהם על קיומה של ישראל מבלי שהם מבינים את המציאות
עידן יוסף
קבינט המלחמה, שהוקם לדרישת המחנה הממלכתי, יפורק בעקבות פרישתם הצפויה של גנץ ואיזנקוט מהממשלה    נתק בין ראש הממשלה לשר הביטחון לאחר שהשניים לא נפגשו מאז מסיבת העיתונאים שבה דרש גלנט מנתניהו להכריז שישראל לא תקים ממשל צבאי בעזה
עידן יוסף
ראש הממשלה: "קיבלתי 5 פניות של צוות המשא-ומתן אלי להרחיב את המנדט ולהגמיש את התנאים ונעניתי לכל הבקשות"    "לפיד וחבריו לא מעלים על דעתם שיש אפשרות לקבל החלטות בניגוד ללחצים מבחוץ"    ראש האופוזיציה: "כל מה שיש לך להגיד זה 'לא חמאסטן ולא פתחסטן', כי מה שנשאר ממך זה חרוזים"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il