X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   יומני בלוגרים
נתניהו. ניסיון מוכח [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
סגן נשיא במשרה חלקית
במהלך פוליטי דמיוני וחסר תקדים, נבחנת האפשרות למינוי ראש ממשלת ישראל לסגן נשיא ארצות הברית, תוך יצירת כפל תפקידים המגדיר מחדש את המושג "ניצחון מוחלט"
על-פי מקורות יודעי דבר, שהעדיפו להישאר אנונימיים, נשיא ארצות הברית החליט על מהלך חסר תקדים, מבריק ובעיקר קשה להבנה: מינוי מיידי של ראש ממשלת ישראל לתפקיד סגן נשיא ארצות הברית, לא במקום אלא בנוסף. המהלך מתבסס, כך נטען, על סעיף נשכח בחוקה האמריקנית, הקובע כי כל אדם שאי-פעם גר בארצות הברית עם משפחתו ושינה את שמו לשם שנשמע יותר אמריקני, רשאי להתמנות לתפקיד סגן נשיא, אם מתקיימים תנאים מיוחדים. התנאים כוללים, בין היתר, מצב חירום, תחושת ניצחון כללית, או רצון עז לסגור פינה משפטית, בכל מקום בעולם, לפני בחירות. במסגרת ההודעה הרשמית, הסביר הנשיא כי מדובר באדם עם ניסיון מוכח בניהול מספר מצבים מורכבים, לעיתים בו-זמנית ולעיתים בטור. לדבריו, אם מישהו יכול להיות בשני מקומות בו-זמנית ולהגדיל את הכאוס, זה הוא.
בירושלים ההתרגשות ניכרה היטב. גורמים בסביבת ראש הממשלה הבהירו כי מדובר ב"הישג היסטורי", שכן לראשונה בתולדות הדמוקרטיה, אדם אחד יוכל לכהן כסגן נשיא של מדינה אחת וראש ממשלה של מדינה אחרת, מבלי שיידרש להסביר לאף אחד כיצד הוא מצליח לעשות זאת. במקביל נבחנת האפשרות למינוי נגדי, במסגרתו ימנה ראש ממשלת ישראל את נשיא ארצות הברית לתפקיד סמלי של "משנה ליועץ לענייני ניצחונות מוחלטים" – תפקיד שיכלול בעיקר הצהרות ואינו דורש נוכחות פיזית במקום מסוים. גורמים משפטיים בארצות הברית ניסו להבין כיצד הדבר אפשרי, אך לאחר עיון מעמיק הגיעו למסקנה כי אם זה מספיק מורכב, זה קרוב לוודאי חוקי. בישראל, לעומת זאת, הודיעו כי הבחירות יידחו עד להשלמת הבירור, כלומר עד שיובהר אם בכלל יש צורך בהן. ובינתיים, הציבור בשתי המדינות התבקש לשמור על קור רוח, לא לשאול יותר מדי שאלות ובעיקר להאמין שמדובר במהלך מחושב היטב.
בירושלים לא נשארו חייבים. גורמים בכירים, שחלקם בכירים יותר אפילו מעצמם, חשפו כי ממשלת ישראל כבר אישרה מינוי מקביל: נשיא ארצות הברית יוכל לבחור, אם הוא רוצה, להתמנות לתפקיד סודי במיוחד, שטרם ניתן לו שם רשמי אך כבר זכה לכינוי "ממלא-מקום על תנאי של ראש הממשלה לעת חירום ממושך". על-פי ההסדר החדש, התפקיד מאפשר לנושא המשרה שלא להחזיק בדרכון ישראלי כלל, כדי לא להכביד עליו ביורוקרטית, אך במקביל להיכנס לתפקיד ראש ממשלת ישראל מיד, לתקופת זמן שהכנסת תקבע, אם יתברר כי ראש הממשלה עצמו אינו יכול לבצע את תפקידו מסיבות בריאותיות, פוליטיות, או לוח זמנים עמוס במיוחד.
יועצים משפטיים הבהירו כי המהלך עומד בכללי החוק, בעיקר משום שאיש עדיין לא מצא את הכללים הרלוונטיים שסותרים זאת. "זה נמצא באזור האפור", אמר אחד מהם, "ואם אין צבע חד-משמעי, אין בעיה". ברגעים אלו התברר שהרקע להחלטת טראמפ היא ידיעה שהגיעה ממקור עלום שם, שנתניהו הפך את המושג "ניצחון מוחלט" למותג בינלאומי רשום, ולפיכך הנשיא, אם לא ימנה את נתניהו לסגנו, יהיה מנוע מהשימוש במושג זה. ולכן הוא מיד החליט את מה שהחליט, וכנראה ימשיך להחליט.
Author
סופר | דוא"ל
סופר. יועץ ביישור שיניים (אורתודונטיה), לכללית סמייל. סא"ל מיל'.
תאריך:  05/04/2026   |   עודכן:  05/04/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יעקב אחימאיר
בביקורת על ספרו של אסף ענברי, עולה השאלה האם השימוש בדמויותיהם של אלתרמן ועוז מצליח לייצר בשורה ספרותית חדשה או שמא הוא נותר בגדר שחזור אירועים ללא פענוח
מרגלית מולנר גויטיין
בין מציאות מאיימת של לחימה וכאוס לבין נקודות אחיזה של נפש, מציע בית האומנים בתל אביב סדרת תערוכות המשלבות ריפוי, נוסטלגיה והתבוננות עמוקה בחומר ובזיכרון
ערן שישון
עוד בטרם הסתיימה המלחמה, ניתן לטעון שמבחינת הביטחון הלאומי, ישראל נמצאת במצב טוב יותר    בישראל העריכו אחרי הסבב ביולי, שמלחמה נוספת מול אירן היא בלתי נמנעת
איתן קלינסקי
בין אופוריה מגלומנית למציאות מדממת בצפון, אני מבקר את המנהיגות המפקירה את העורף לטובת אינטרסים פוליטיים וקורא לשוב לדרכי נועם ולבקשת שלום
אברהם שרון
מול היחלשות מובהקת בסקרים וסכנת צלילה אל מתחת לאחוז החסימה, ניצב ראש הממשלה לשעבר יאיר לפיד בפני הכרעה גורלית: ויתור על האגו וחיבור לרשימת 'ישר' בראשות גדי איזנקוט
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il