X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
על-פי הפרסומים, אם תתקבל ההחלטה על טיוטת הסכם הפסקת האש, מדינת ישראל תצא ממלחמה זו כשידה על תחתונה. למרות שבמספר נקודות זכינו להישג, המאזן הכולל הוא שלילי
▪  ▪  ▪
בשעות הקרובות או בימים הספורים הקרובים תתקבל טיוטת ההצעה על הפסקת אש במועצת הביטחון, ויתכן מאוד שמאמר זה יתפרסם ויראה אור לאחר קבלת ההחלטה.
כרגע, בכל אופן, נמשכים המגעים והמאמצים של הרגע האחרון מצד לבנון, ובלחץ מסיבי של החיזבאללה שגם מיוצג בפרלמנט הלבנוני, להכניס שינויים בהסכם, כמובן לרעת ישראל, וכמובן-ישראל דורשת, ובצדק מצדה, לכלול בו את שנויים, כך שהצעת ההחלטה על הפסקת האש לא תעקר מתוכה את השגת המטרות לשמה היא יצאה למלחמה.
על-פי הפרסומים, אם תתקבל ההחלטה על טיוטת הסכם הפסקת האש, מדינת ישראל תצא ממלחמה זו כשידה על תחתונה. למרות שבמספר נקודות זכינו להישג, המאזן הכולל הוא שלילי.
מה שמועצת הביטחון של האו"ם קרוב לוודאי לא יכולה לשנות, בכל החלטה שתתקבל בעקבות מלחמה זו, הן המשמעויות הבאות:
א. המפנה הרדיקלי העולמי והסחף שנוצר לטובת האיסלאם נגד העולם המערבי, אותו מובילה אירן בתמיכת חלק ממדינות ערב, ובנוסף גם נציגי מדינות ערב המתונות המהווים בהן את האופוזיציה לשלטון המתון במדינות אלו.
ב. את ההשפעה לרעה שתביא תוצאת מלחמה זו על הטרור העולמי בכלל, וחיזוק ארגוני הטרור בישראל, כמו החמאס והג'יהאד האיסלאמי בפרט, אשר קרוב לוודאי ישבשו כל הסכם שלום אפשרי עתידי בטווח הנראה לעין, כתוצאה ממלחמה זו שלכאורה נראה להם שהניצחון הוא של החיזבאללה.
ג. החלשת מדינת ישראל כתוצאה מאי מיגור החיזבאללה לחלוטין, והשארתו מכוח ההחלטה ככוח פוליטי וצבאי כאחד בלבנון, אפילו מצפון לליטני, שימשיך בעידוד סוריה ובתמיכת אירן, להוות איום אסטרטגי על מדינת ישראל ולהחזיק אותה כבת ערובה, זאת מבלי לשנות את מטרותיו המוצהרות להשמדת האויב הציוני.
ד. אירן וסוריה אשר עמדו מאחורי המלחמה הזו, בעידוד ובתמיכה מסיבית בהכנות ארגוניות, בלהט הפנאטי והלאומני, באספקת ציוד ונשק ובהזרמת כוח אדם שיעי לוחם, לא ניזוקו כלל ממלחמה זו. נהפוך הוא, הם רק התחזקו, גם במעמדן הבין לאומי בפן הבינ-ערבי, והן לא נענשות כלל וכלל על-ידי האו"ם ומועצת הביטחון - מוסדות שהוקמו במיוחד כדי לטפל בתופעות אלו.
ה. החלטת מועצת הביטחון מס' 1559 בוצעה רק בחלקה, וכל החלק של פרוק חיזבאללה מנשקו, לא בוצע. והראייה, מלחמה זו לא היתה מתרחשת לו ההחלטה היתה מיושמת. אין כל דרך להבטיח שגם ההחלטה הדשה מס'1701, תבוצע במלואה, והשאלה הגדולה, האם למערכת עולמית זו של האו"ם אין כוח ליצור מצבים של יישום החלטות? ומה יהיה אם כך בעתיד?
הכלל הידוע הוא שהחלטות האו"ם ומועצת הביטחון הן למעשה גיבוב של מילים מנוסחות היטב, שהתקבלו בהסכמת הרוב, ללא וטו של האמריקנים. הבעיה אינה בהחלטות, אלא ביישומן ואכיפתן. אם נקבל את ההסכם המתגבש, ובמידה ועמדת ישראל לא תתקבל, קיימים בו חורים, מהמורות ומכשולים אשר יבטיחו מן הסתם את המלחמה הבאה בטווח הנראה לעין.
תאריך:  13/08/2006   |   עודכן:  13/08/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
על הסכם הפסקת האש
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
יש לדרוש הצבת גדר בכפר רג'ר כתנאי  ל"ת
להחזרת חוות שבעא  |  13/08/06 21:34
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דודו אלהרר
מדינת-ישראל מתבקשת לחתום על כתב כניעה שבו היא מסכימה לוותר על כל מטרותיה הצודקות על-פי כל אמת מִדָּה! זוהי החלטה חד-צדדית במופגן!
אינג' יוסף דוריאל
ועדת חוץ וביטחון חייבת, לדעתי, כצעד ראשון, להוביל מהלך חקיקתי בכנסת שיאפשר להעמיד לדין את יוזמי ומפיצי עלילות הדם, שרובם נמצאים בהישג ידנו
דניאל (דני) כהן
עושה רושם שאולמרט ופרץ, צמד הטירונים הללו (כלשונו של נסראללה), בדומה לארתור נוויל צ'מברליין וללורד הלפיקס, מצליחים באופן מפתיע, בניגוד לכל הסיכויים, להוביל אותנו לתבוסה ולהסכם כניעה שטומן בחובו את זרעי הפורענות למלחמת קיום איומה מכל, שתתרגש עלינו בעתיד הקרוב
אפרי הלפרין
חינם חינם ועל חשבון העיתון מעריב, מקבל אולמרט עיתונות אקסטרה. כשיש חברים כמו דן מרגלית - לא צריך פרוטקציה
יניב רוזנאי
תקופה זו עוררה סוגיות רבות ועלינו להפיק ממנה לקחים משפטיים. נראה כי דרושים תיקונים חקיקתיים לפחות לגבי שתי סוגיות: חסינות חברי כנסת ועיקרון הנאמנות למדינה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il