X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
באחד הכפרים הסמוכים לירושלים, נמצא בית המצוי בדיוק על קו הגבול של מדינת ישראל. האם בני בית זה זכאים לזכויות בביטוח הלאומי, התולה חלק גדול מזכויותיו בכך שהמבוטח יהיה תושב ישראל? את התשובה נותנת השופטת יפה שטיין, מבית הדין האזורי לעבודה בירושלים
▪  ▪  ▪

הרבה מהזכויות בביטוח הלאומי, כמו הבטחת הכנסה, דמי אבטלה, מענק לידה, קצבת זקנה ועוד מותנות בכך שהתובע יהיה תושב ישראל. ברוב המקרים, אין כל קושי לקבוע מיהו תושב ישראל. לא כך במקרה של בני משפחת בדראן, המתגוררים בכפר עקאב.
הכפר עקאב נכבש או שוחרר, תלוי בעמדת המתבונן, במלחמת ששת הימים. הכפר צורף לתחום המוניציפאלי של עיריית ירושלים והפך לחלק ממדינת ישראל, מכוח חוק יסוד ירושלים בירת ישראל. תושבי הכפר עקאב, הינם, אפוא, תושבי מדינת ישראל. ככאלה הם מבוטחים בביטוח הלאומי. לכאורה, אין יותר פשוט מזה.
אלא משפנו בני משפחת בדראן לביטוח הלאומי, למימוש זכויותיהם, נדחו מכל וכל. בכגון אלה, אמרו נציגי הביטוח הלאומי, צריך לדקדק. אל בית בדראן בכפר עקאב נשלח מודד מוסמך.
המודד, יורם אלישיב, הוציא מפה, מדד בשטח, בדק והשווה ולבסוף הגיע למסקנה: 54.20% מהבית נמצאים מחוץ לתחום שיפוט ירושלים. 45.80% מהבית נמצאים בתוך התחום. המודד לא התבקש ולא ערך מדידה של פנים הבית.
רוב הבית שלכם נמצא מחוץ למדינת ישראל, אמרו אנשי הביטוח הלאומי לבני משפחת בדראן. אתם לא מבוטחים אצלנו. בני משפחת בדראן לא ויתרו ופנו לבית הדין האזורי לעבודה בירושלים.
אמנם יותר ממחצית ביתנו, נמצאת מחוץ לישראל, הודו הבדראנים. אבל מדובר בטיפ טיפה יותר. לא זו אף זו: חדרי השינה שלנו מצויים בתוך ישראל. מקום השינה של האדם הוא מרכז חייו. לכן מרכז חיינו בישראל ואנו תושבי ישראל.
במשפט התברר כי על-פי הנחיה פנימית של הביטוח הלאומי רק "מי שלפחות 50% משטח ביתו הבנוי נמצא בתחומה המוניציפאלי של ירושלים יוכר כתושב".
האם ההנחיה הפנימית של המוסד, מקשה השופטת יפה שטיין, היא "שרירותית ובלתי מוצדקת". האם בכל מקרה ומקרה על המוסד לבדוק לגופו, על-פי נסיבותיו, אם יושבי הבית הם גם תושבי ישראל?
כידוע, מבהירה השופטת, תחומים משפטיים רבים נשלטים על-ידי מידות או זמנים. בתחומים אלה, נוצרים קווי גבול שרירותיים ויהיו כאלה שיימצאו מחוץ לקווים וייפגעו.
כך למשל, אדם שנולד יום אחד לאחר התאריך הקובע, לצורך הבחירות לכנסת או לרשויות המקומיות. הוא לא יוכל לבחור או להיבחר אם טרם הגיע לגיל 18, אף אם "אחר" את המועד הקבוע בחוק בימים ספורים או אף בשעות ספורות. כך קבע גם בית המשפט העליון שלנו: "זו דרכה של תורת המשפט. יש ועיקרון מסוים שבדרך כלל טוב הוא כשלעצמו וטוב לבריות הימנו, גורם הוא במקרה קונקרטי מסויים לעוולות".
לכן פסקה השופטת, הנחית המוסד לפיה רק מי שיותר ממחצית ביתו מצויה בתחום ישראל מבוטח בביטוח הלאומי, הינה סבירה ובעלת תוקף מחייב.
האם אין חשיבות לחלוקת החדרים, ולשאלה היכן בדיוק ישנים בני הבית, תמהו הבדראנים.
החוק והפסיקה, משיבה השופטת, אינם יכולים לרדת לפרטים מעין אלו. הבית נחשב כיחידה אחת, בו אוכלים, ישנים ומבלים את הזמן. אין זה הגיוני כי בית המשפט יבדוק היכן וכמה זמן ישן כל אחד מבני הבית בכל אחד מחדריו. ואולי ממעטים בני המשפחה בשינה, ודווקא נמצאים רוב היום בחדר הסלון? ירידה לפרטים אלה אינה הגיונית ואינה מעשית. מה גם שבני הבית יכולים לשנות את המיקום הפנימי ולישון דווקא בתחום ישראל. ואם ייוולד תינוק, או אחד הילדים יתחתן, האם יהא על המוסד לשוב ולבדוק מעת לעת מה בדיוק השתנה בתוך הבית? עניין זה אינו הגיוני ואין לו סוף. הקביעה היחידה והנכונה הינה קביעה אובייקטיבית של מודד מוסמך, על-פי שטח הבית הבנוי, ולא על-פי חלוקת החדרים בתוך הבית.
לאור כל האמור, דחתה השופטת שטיין את תביעת בני משפחת בדראן להכיר בהם כמבוטחים בביטוח הלאומי הישראלי.

תאריך:  16/01/2007   |   עודכן:  16/01/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
משני צדי הגבול
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מה זה חשוב?
ג'ורג' עבדו  |  16/01/07 22:47
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עו"ד אברהם אלתר
הרשימה מסבירה כיצד ניתן להתארגן לעסקת קומבינציה פטורה על יד העברת קרקע לחברה והקצאת מניות לקבלן, בשיעור האחוז המגיע לו, בעסקה. ההעברה לחברה פטורה ממס. הקצאה איננה חייבת דיווח ופטורה ממס (אך יש להודיע עליה בטופס מיוחד למנהל מס שבח אם הינה באיגוד מקרקעין). חלוקת הרווחים כדיבדנד בין חברות פטורה ממס. חלוקת העלות תעשה על-ידי מינוף והחזר ההלוואה לבנק, של הקרן והריבית - כמקובל בענף הנדל"ן
אלירן דה-מאיו
פירות הם המזון העתיק והקדום ביותר שאנו מכירים. בהשוואה לדגנים, הקטניות ומוצרי החלב שבהם החלו להשתמש רק לפני 10,000 שנים. כל המחקרים האנתרופולוגים מצביעים על כך שמאז ומתמיד הפירות היוו את המרכיב העיקרי והחשוב ביותר בתזונת האדם
חנה בית הלחמי
כתבתי כבר בעבר שלא ברור לי איך רשויות הרווחה, שכל כך ששות להוציא ילדים מבתים ברי-שיקום באוכלוסיות מצוקה, בדר"כ מסיבות חמורות פחות ממה שהראו מצלמות הטלוויזיה בחברון, אינן מתערבות ומוציאות את הילדים הללו מידי הוריהם, המסוכנים לנפשם (תרתי משמע), לצורך שיקום וטיפול פסיכולוגי, שאולי ימזער את הנזקים לילדים ולחברה בכלל
מנחם ברוד
עד שמערכת החינוך כולה תשתנה יארך זמן רב, אבל ההורים יכולים לחולל את השינוי ברגע אחד: לרשום את ילדיהם לבתי-ספר ולגני-ילדים שמקנים ערכים יהודיים
אלירן דה-מאיו
את עשב החיטה קוצרים וסוחטים למיץ לאחר 7-8 ימים מיום הזריעה. העשב הצעיר נחשב לירק והוא נקי ובטוח גם לאנשים הרגישים לגלוטן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il