X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
כיום מחלחלת יותר ויותר ההבנה, במיוחד בקרב ארגונים האמונים על מידע רגיש, כי אבטחת המידע תלויה בחלקה הארי באנשים - עובדים, הנהלה, קבלנים
▪  ▪  ▪

לפני כשבועיים פורסם בגלי צה"ל כי מאגר הנתונים המעודכן של משרד הפנים על אזרחי ישראל, המכיל פרטים אישיים על כל אזרחי המדינה, מופץ באחרונה ברשת האינטרנט על-ידי גולשים באמצעות תוכנות לשיתוף קבצים. המאגר מכיל פרטים אישיים רגישים על אזרחי ישראל ובכלל זה גם על אישים בכירים. הדבר מדאיג ביותר כיוון שניתן להשיג מידע רב על כל אדם (פרטים כמו: כתובת, שם, מצב משפחתי, שמות, קרובי משפחה, ועוד), וכאשר מדובר באישים בכירים גם לשמש גורמים עוינים ולסכן את ביטחונם.
לא ידוע כיצד דלף המידע, אך משרד הפנים מסר כי בתקופת הבחירות מועבר המידע למפלגות לצורך פעילותן וככל הנראה דלף משם. ראש מנהל האוכלוסין מסר כי יגיש תלונה למשטרה כדי שתחקור כיצד דלף המידע.
מקרה זה אינו היחיד. כבר קרה מקרה דומה שהתפרסם לפני מספר שנים ונראה כי לא נלמד הלקח. כיום קיימים שלל אמצעים טכנולוגים המאפשרים להגן על מאגרים רגישים: הגבלת גישה, הקשחת והצפנת databases, הצפנת קבצים, VPN, הזדהות חזקה, digital rights management, כלי מניעת זליגת מידע כמו: Onigma, PortAuthority, ועוד ועוד.
אך נראה כי הבעיה טמונה יותר בגורם האנושי. כיום מחלחלת יותר ויותר ההבנה, במיוחד בקרב ארגונים האמונים על מידע רגיש, כי אבטחת המידע תלויה בחלקה הארי באנשים - עובדים, הנהלה, קבלנים, שותפים עסקיים. הסטטיסטיקות המצוטטות מזה מספר שנים על חשיבות "האיום הפנימי" (38% מהארגונים בסקר האחרון של ה-FBI דירגו איום זה כקריטי ביותר, 70% מאיבוד המידע קורה בטעות ו- 80% הוא כתוצאה מגורם פנימי) עברו משלב הסיסמא לשלב הטיפול.
כיום ארגונים גדולים מתקצבים תוכניות להגברת מודעות אבטחת המידע בקרב עובדי הארגון. סיסמאות כמו - "אבטחת מידע היא תרבות", "ללא קיום אבטחת מידע גם המשרה שלך אינה בטוחה" ועוד, נשמעות, נכתבות ונטמעות בלא מעט ארגונים.
השינוי בגישה הכללית לתחום אבטחת המידע, כמו גם לנושא הגברת המודעות, נובע מכמה גורמים אשר הדומיננטי בהם הוא החקיקה/רגולציה. במקרים רבים מטילה הרגולציה אחריות על הדרג המנהל לביצוע צעדים לקידום התחום, והפרה טומנת בחובה קנסות ועונשים. דוגמא בארץ - רגולציה 357 של המפקח על הבנקים, שכל עיסוקה הוא הסדרת נושא אבטחת המידע וההמשכיות העסקית במגזר הפיננסי. רגולציה דומה - של המפקח על הביטוח. בין ההוראות הבולטות של 357 - חובה למנות מנהל אבטחת מידע לארגון אשר יהיה חבר הנהלה וכפוף למנכ"ל, יש לקיים מדיניות אבטחת מידע עליה חתום הדירקטוריון ועוד.
כנראה שגם במקרה הנדון אין לסמוך על השכל הישר והרצון הטוב של הרשויות, וכדי שיתייחסו בכבוד הראוי לשמירת פרטיותנו וביטחוננו יהיה צורך בחקיקה. בארה"ב כבר קיימת חקיקה כזו במרבית המדינות - חוקים כמו SB 1386 ו- GLBA מחייבים לשמור על פרטיותו של הלקוח, וכן להודיע לו כאשר יש חשד לגניבה של מידע רגיש אודותיו. בעקבות כך כבר הוצאו מיליוני הודעות ללקוחות כאלה. הדבר גובה מחיר יקר מהארגון שבא לידי ביטוי החל מהוצאות ישירות דרך נטישת לקוחות.
כעת ישנה הצעת חוק פדראלית מרחיקת לכת אף יותר: Cyber-Security Enhancement and Consumer Data Protection Act of 2006, המציעה להטיל עונשי מאסר בפועל על מנהלי חברות אשר לא הודיעו ל-FBI על פריצה למאגרי מידע שלהם הכוללים מידע על 10,000 עובדים פדראליים או יותר. חבר הכנסת פינס הציע, בראיון לגל"צ הבוקר, לחוקק חוקים בעלי אופי דומה - מעניין וחשוב לעקוב ולראות אם הדבר יעלה לדיון בכנסת, ואם לבסוף יגיע לידי חקיקה.

pConBiz - סיכומים טכנולוגיים למנהלים להגדלת הרווחיות העסקית
הכותבת היא אנליסטית בכירה, STKI - חברת אנליסטים ישראלית המספקת ללקוחותיה מידע אסטרטגי וטאקטי, המותאם למציאות הישראלית בתחום ה-IT, תוך שיתוף פעולה עם מספר חברות ייעוץ מובילות בעולם. רובם המכריע של ארגוני ה-IT המובילים בישראל נמנים על לקוחות החברה כשצוות האנליסטים הבכירים של STKI מלווה את הלקוחות בתהליכי קבלת ההחלטות השונים. www.stki.info
תאריך:  28/01/2007   |   עודכן:  28/01/2007
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
זליגת מידע עד הבית
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ארנון בורוכוב הפיץ את זה
שוקרון כץ  |  28/01/07 21:56
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אורי אבנרי
המשפט "אילו ערפאת היה בחיים" נשמע יותר ויותר בשיחות עם ישראלים ועם פלשתינים    תוך כדי כך גם צפות מחדש השאלות שלא נענו עדיין: איך מת יאסר ערפאת? האם נרצח? ואם כן, מי רצח אותו?
גלעד שפרן
הכללים הדרקונים והארכאיים בנוגע לשימושים המותרים בקיבוצים הופכים חברים רבים לעברינים בעל כורחם    אם מדינת ישראל מעונינת בהמשך קיום ההתיישבות בצורתה זו, עליה לאפשר לחברי הקיבוצים לפתח פרנסות חלופיות גם בתחום הקיבוץ
אורי רדלר
שתי הדיקטטורות הגדולות של המאה העשרים, הנאצית בגרמניה והסובייטית ברוסיה, היו שונות לחלוטין זו מזו, אך במובנים המהותיים ביותר היו זהות לחלוטין    סקירה קצרה של ספרו החשוב של ריצ‘ארד אוברי
אסף הדני
על היווצרות המקרקעין הקולקטיבי במדינת ישראל והתהליכים הרלוונטיים מאז קום המדינה    האם נדונו לקולקטיביזם אכזר או שמא חיים אנו בכלכלת שוק מסופסרת ע"י המדינה?    הגיע הזמן להיפתר מהגיבנת הזו שנקראת מנהל מקרקעי ישראל
עו"ד אברהם פכטר
בג"צ דחה ברוב של 8 נגד 1 את העתירה לביטול חוק טל ונתנו לו ארכה משפטית לשנה וחצי נוספות    הארכה נתנה לכנסת, לבטל או לשנות את החוק - כי הקביעות של בג"צ כנגד החוק, שלא עומד בקריטריונים של חוק כבוד האדם וחירותו, שרירות וקיימות, כגון: הפליה וחוסר שוויון בין האזרחים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il