X
יומן ראשי
חדשותתחקירים
כתבותדעות
סיפורים חמיםסקופים
מושגיםספרים
ערוצים
אקטואליהכלכלה ועסקים
משפטסדום ועמורה
משמר המשפטתיירות
בריאותפנאי
תקשורתעיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורהלכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונתמיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עתוידאו News1
פורמיםמשובים
שערים יציגיםלוח אירועים
מינויים חדשיםמוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טוריםבלוגרים נוספים
רשימת כותביםהנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישיםפירמות
מוסדותמפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורתאירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומייםאירועים כלכליים
אירועים מדינייםאירועים משפטיים
אירועים פוליטייםאירועים פליליים
אסונות / פגעי טבעבחירות / מפלגות
יומנים אישייםכינוסים / ועדות
מבקר המדינהכל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
האם מישהו פה לא מנצל את העובדה שלרוב האנשים אין מושג מה זה אומר אינפלציה, גרעון, תמ"ג ומה הן ההשלכות האמיתיות של העלייה או הירידה בשער הדולר בשביל לייצר כותרת? לפעמים נדמה לי שגם אם לא קורה כלום, כל כך התרגלנו שמשהו אמור כבר לקרות שאנחנו לא מאמינים ששום דבר לא קורה ואז אנחנו ממציאים איזה משהו או מעצימים איזה מגמה שולית
▪  ▪  ▪
מפחידים אותנו ללא סיבה [צילום: פלאש 90]

התחלתי לעבוד בבאג (חנות מחשבים) לפני כמה חודשים, ומאז נשאלתי כבר מספר פעמים: "נו אז אתה מרגיש את המיתון?". התשובה שלי הייתה: "לא, להיפך - המכירות שלי רק משתפרות. אז נכון שאולי זה קשור לזה שאני מוכר נהדר... אבל ברצינות, אני לא מרגיש שינוי".
ואז התחלתי לחשוב. כמה פעמים במהלך העשור האחרון נאמר לנו שהמצב גרוע? וכמה פעמים נאמר לנו שאנחנו בכיוון הנכון ושהכלכלה פורחת? אולי קצת יותר מדי פעמים? אולי אנחנו מתייחסים לכל שינוי קטן כאל רמז למשבר או להתאוששות?
אני לא מחשיב את עצמי כמבין גדול בכלכלה, אבל אני יודע שהחיים שלי ושל הסביבה הקרובה אליי די בסדר (ולא חוו זעזועים משמעותיים) לנוכח כל המשברים הכלכליים שעברנו בשנים האחרונות. אז יכול שהפעם זה על-באמת והפעם ארה"ב והעולם... אבל אני מוכרח לתהות, אולי אנחנו ממהרים לצאת בהצהרות? האם מישהו פה לא מנצל את העובדה שלרוב האנשים אין מושג מה זה אומר אינפלציה, גרעון, תמ"ג ומה הן ההשלכות האמיתיות של העלייה או הירידה בשער הדולר בשביל לייצר כותרת?
בכלל, אומרים שדברים היום קורים יותר מהר ויש מידה של צדק בזה, אבל לפעמים נדמה לי שגם אם לא קורה כלום, כל כך התרגלנו שמשהו אמור כבר לקרות שאנחנו לא מאמינים ששום דבר לא קורה ואז אנחנו ממציאים איזה משהו או מעצימים איזה מגמה שולית; העיקר שיקרה משהו שאפשר יהיה לספר עליו, לדבר עליו, לחשוש ממנו.
שמתם לב כמה פעמים בשנים האחרונות התקווה חזרה? ואני מדבר על סיסמאות פוליטיות כמובן. יאללה יאללה חזרה התקווה; אנחנו באותו חרא כמה שנים ושום דבר לא משתנה, ואל תתנו לברק הבא או לציפי הבאה או לביבי הבא לעבוד עליכם.
נראה שקצת איבדנו את הסבלנות למציאות. את הסבלנות לקצב שבו דברים באמת קורים. דברים לא תמיד קורים בתוך שניות, דקות, שבועות ולפעמים אפילו לא בחודשים. לפעמים צריך כמה שנים בכדי ששינוי יתרחש. ולפעמים צריך שיחלפו כמה שנים אחרי שהוא כבר קרה כדי שנבין שהוא קרה.
אז האם אנחנו במיתון? אולי. ואולי אנחנו גם קצת מכניסים את עצמנו לאווירה של מיתון. אנשים שומעים בכלי התקשורת שיש מיתון אז הם ישר מוציאים פחות. הם נזהרים. מעניין מה היה קורה אם כלי התקשורת היו מדווחים על צמיחה ועל שגשוג כלכלי? סביר להניח שהייתה לזה איזושהי השפעה חיובית, לא?
אז אני לא אומר שצריך להגיד שהכל טוב כשהמצב בכי רע, אבל אני חושב שכדאי להיזהר ולחשוב טוב טוב לפני שיוצאים בהצהרות. כי אחת מן הסיבות בגללן אני כבר לא כל כך מתרגש (לפחות בינתיים) מהמיתון שהתרגש עלינו, היא אפקט הזאב-זאב.
אז כנראה שימים יגידו. ולאלה מביניכם שדואגים במיוחד ושמרגישים שהמיתון באמת מתחיל להשפיע על שגרת יומם, אני ממליץ לא לראות את המהדורה המרכזית; לדלג בעיתון האינטרנטי שחביב עליכם ישר למדור ספורט או התרבות, וכשאתם באוטו להאזין רק למוזיקה ולהחליש את הרדיו כשיש חדשות. והכי חשוב - בארוחה המשפחתית להימנע משיחה עם הדוד (יחזקאל לצורך העניין) שנורא אוהב לדבר על המצב.
תאריך:  03/04/2009   |   עודכן:  03/04/2009
מועדון VIPלהצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ד"ר אברהם בן-עזרא
יש להנהיג את עונש המוות לרוצחי יהודים על-רקע לאומני - בשם חייהם של ילדי ישראל, ובשם מותם של הנאצים
מוטי היינריך
[נבחרי העם] "אינם עולים לא בשכלם ולא במידותיהם על אנשים בינוניים מן השוק"    מה חשב וכתב הסופר והוגה הדעות אחד העם לפני יותר מ-100 שנים על נבחרי הציבור
ד"ר הילה דותן
לחברויות במקום העבודה ישנן השלכות חיוביות וגם שליליות על הארגון, בהתאם לסוגי החברויות והרקע שהן נוצרו    לאנשים בעלי חברים בעבודה ההשלכות על פרמטרים רבים (הורדת לחץ, יצירתיות, מוטיבציה, מעורבות ולויאליות לארגון, חלוקת מידע, שיתוף פעולה) היו חיוביות    מנקודת המבט של הארגון, קשרים חברתיים בעבודה הם בחזקת נכס
מרדכי קידר
בעוד שבני הדור הראשון להגירה משלימים עם מצבם בשולי החברה האירופית, ילדיהם מפתחים תחושות קיפוח עזות, המוצאות מפלט במסגדים, ולעתים במוסדות איסלאמיים קיצוניים במדינות המוצא שלהם
שרית ילוב
'ציר הדובדבנים' הוא ניסיון מוצלח להיות פרוזה עברית מקורית לבני נוער - בלי להידמות לתוכנית ריאליטי ובלי לחקות את 'הארי פוטר'
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il