X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
אוכלים גורמה א-לה-קארט: מנז'טים, סטייק וול-דאן ופרופיטרול, שותים אפריטיף ובחשבון לא שוכחים להוסיף למלצר טיפ. לעז(אזל)!
▪  ▪  ▪
מה תרצה, אדוני? סקלופס? שייטל? ברולה??? [צילום אילוסטרציה]

הלעז, שמשתלט אצלנו על כל חלקה טובה, אינו פוסח על ענף המסעדות. בין שמותיהן של אלה לבין השפה העברית אין, בעצם, ולא כלום: "אושן בר", "אל-גאוצ'ו", "פאפאגאיו", "ג'ויה", "ווייט הול", "צימעס", "טוליפ", "וול דאן" ו"סיזאר" הן רק קומץ-דוגמאות מני רבות למסעדות כאלה. ואסור לשכוח שיש גם ביסטרו, טרטוריה, דרייב-אין, או פאב.
בדחילו ורחימו אתה בוחר מן המפה הקולינרית מסעדת-גורמה וטובע בה בים של מונחים שאולים משפות זרות. התפריט המוגש לך הוא א-לה-קארט, ועוד לא הספקת להתיישב וכבר מציע לך המלצר האדיב אפריטיף. בינתיים הוא מעמיס על שולחנך צלוחיות של מנז'טים, טאפאס ואגרול, ומייעץ לך לבחור לעיקרית ארוחה מולקולרית. אלא שזו מסתבר, מסובכת מדי בשבילך. היא מציעה, למשל, לבחור בין סקלופס בציפוי ג'לי, לבין פרוסות שייטל עם כדור רוטב אדום, או, לחלופין, ברולה-כמהין בקליפת ביצה. רק שעל אלה כבר תיאלץ, באמת, לעשות דוקטורט!

ארוחה "קונבנציונלית"

לילדים שאיתך אתה מזמין, איך לא, צ'יפס עם קטשופ. בעודך מתלבט למנה ראשונה בין מרק בויאבז לבין סלט ניסואז, מציע לך המלצר לטעום לעיקרית מבחר מן הארוחה ה"קונבנציונלית": שרימפס על האש או, לחלופין, דים סאם". בת הזוג מבקשת להסתפק בסטייק-אנטרקוט, והמלצר מבקש לדעת כיצד עליו להיות עשוי: רייר, מדיום או וול-דאן.
ומה תשתה? הרי אפשר להשתגע: יש משקאות קלים כמו סיידר, פנטה, אייס-טי, ביטר-למון ורד בול, או אולי משהו מן הבר, כמו אבסולוט, גראפה, קפיריניה, או אמרטו. וכשמגיע תור הקינוחים 'אתה מתקשה להחליט בין מוס, פאבלובה, קרם-שני, פרפה, טפיוקה, טוויל או פרופיטרול. לסיום הארוחה מציעים לך קפה דומיננטי נוסח גרניטה, מקיאטו או אמריקנו, עם ארומה משגעת, ו"במקום" יש תה-אולונג, טיליו, רובוס אפריקני או לבנדר, שישטוף את הארוחה שאכלת.
עכשיו מגיע הגועל-נפש האמיתי, הלא הוא החשבון. לא די שאתה משלם באבי-אביך, אתה גם נאלץ להוסיף עליו טיפ נאה על שירות. ובפעם הבאה, כשיימאס לך מים הלעז הזה, תצטרך לחפש בנרות, כמו מחט בערימת שחת, מסעדה בעלת שם עברי, נוסח "עדנה", "ציפורה", "דודה", או "לילית". עוד יותר תתקשה למצוא תפריט על טהרת העברית וכמובן מלצר, שיפסיק לטרטר לך את המוח עם שמות שלא מן ההפטרה.

תאריך:  22/02/2010   |   עודכן:  22/02/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רפאל בוכניק
התקשורת הישראלית, בעזרת הבליה, שוב הוכיחה כי גורמי הטרור יודעים כי יוכלו לסמוך עליה כמי שתעשה עבורם את המלאכה
דודו אלהרר
כשהמדען הראשי במשרד החינוך חובש כיפה ו"מעז" לומר שמוצא האדם אינו מן הקוף, יש, כמובן, בקרב השמאל מי שיחשיבו אותו להזוי
מנחם רבוי
מי הסמיך את דיין וחבריה לטעון שאם הערעור יידחה - "תונחת מכה אנושה על העיתונות החושפת"?    וגם: הפלוס מפרשת הרב מוטי אלון והמינוס מפרשת המשורר יצחק לאור
דניאל הרשקוביץ
אנשי ציבור ורבנים גם יחד, חייבים להגדיר כללי אתיקה בהירים שיחייבו כל בעל תפקיד חינוכי. מי שיפר אותם ידע שגם אם לא יעמוד לדין פלילי, הוא צפוי לעמוד לדין משמעתי של לשכת המחנכים
אורי אליצור
שבר גדול, ולא בטוח שלמבוגרים קל יותר להתמודד איתו. אולי להפך. פורום תקנה היה ראוי לכל שבח עד יום שני. אחר כך הוא נגרר למאבק יוקרה מיותר, ואולי צריך לחשוב מחדש על דמות הרב החדשה שצמחה פה לאחרונה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il