X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
המחשבה הנאיבית שלנו היא שככל שעוברות השנים, חייו של העולה צפויים להיות קלים יותר וקליטתו תהיה שלמה ופשוטה יותר האמת היא הפוכה
▪  ▪  ▪
[צילום: פלאש 90]

מנתונים שפרסם משרד הבריאות עולה כי שיעור המתאבדים הצעירים בקרב עולי אתיופיה גבוה פי שלושה עשר מהשיעור הכללי באוכלוסיית הצעירים. מהדוח עולה, כי שיעור ההתאבדות של עולי אתיופיה נמצא במגמת עלייה משנת 2000.
מאז שנות ה-80 ועד היום עלו לישראל למעלה מ-35,000 עולים מאתיופיה. כיום חיים בישראל למעלה מ-120,000 יוצאי הקהילה האתיופית. נכתבו מאות מאמרים, ספרים וכתבות בנוגע לקליטה ה'כושלת' של מדינת ישראל את הבאים בשעריה, והחברה הישראלית שבעה את הביקורת שהופנתה כלפיה על חוסר הרגישות, האפליה והדרך בה קלטו את העולים יוצאי אתיופיה. להכל ידוע וברור כי הטיפול בעולים, בעת עלייתם ארצה יכל להיות טוב יותר.
במאי 2008, מבקר המדינה יצא בביקורת קשה כלפי הטיפול באוכלוסיית יוצאי אתיופיה. הוא מצא כשלים בהיערכות רשויות המדינה - ארציות ומקומיות - בטיפול באוכלוסיית יוצאי אתיופיה בתחום הרווחה. הוא טען כי הממצאים מדאיגים וכי הנתונים ידועים זה שנים אך הרשויות השלטוניות לא הפנימו את צרכיהם הטיפוליים היחודיים. בנוסף, לא נעשתה התארגנות מערכתית כוללת לטיפול באוכלוסיה זו, וכפועל יוצא לא נעשה די בתחום הרווחה למען סיוע בקליטתם הראויה. עוד בדוח הראה מבקר המדינה כי אחוזים גדולים בקרב בני הנוער באוכלוסיה זו משתמשים בסמים ושותים אלכוהול עד שיכרות.
מאז עברו שנתיים.
כנראה שאותם בני נוער שנטלו סמים ושתו עד שכרה לא יכלו עוד, ושמו קץ לחייהם.
המחשבה הנאיבית שלנו היא שככל שעוברות השנים, חייו של העולה צפויים להיות קלים יותר וקליטתו תהיה שלמה ופשוטה יותר. האמת היא הפוכה.
מאז עלייתם ארצה, חייהם של רבים בקרב עולי אתיופיה הולכים ונעשים קשים. הדור הראשון לעליה נתקל בעיקר בקשיי קליטה. אנשי כפיים שהיו יוצאים לעבודה מידי יום - נעשו מובטלים בן רגע. הם לא ידעו את השפה והיו מבוגרים מכדי ללמוד אותה. מעמד הגבר במשפחה ירד, המנהיגים שלהם איבדו מכוחם, התרבות שלהם הלכה ונמחקה על-ידי הציבור הנאור, ומהר מאד מצאו את עצמם גרים בדירה ריקה מבטון, ללא פרנסה וללא אחיזה, מבודדים והורים לילדים.
ילדיהם, הדור השני לעליה, לעומת זאת, גדלו לתוך המציאות הזאת. במקום לשמוע סיפורים על ארץ זבת חלב ודבש, שמעו סיפורים על החיים באתיופיה. ובעוד בבית, הילדים מתחנכים על מורשת התרבות האתיופית, בחוץ נמצא עולם שלם מלא בגירויים שההורים שלהם לא מכירים. וכך אט אט הנוער האתיופי עובר תהליך של 'קליטה' בחברה הישראלית ולומד מה צריך לעשות, ללבוש ולהגיד כדי להיות 'ישראלי' ובכך גדל הפער בין ההורים לבין ילדיהם. ההורים מאבדים מכוחם, הילדים מחפשים דמויות חזקות להשען עליהן ולמנהיגי הקהילה אין שום השפעה על הדור הצעיר.
אלימות. סמים. אלכוהול. וכן, התאבדויות.
זה סיפורו של עוד מעגל קסמים על עוד דור צעיר שנולד למציאות של מדינת רווחה שלא דואגת לו. מדינת רווחה שמזהה צרכים אך לא מקצה משאבים. מדינת רווחה שלא מטפלת בילדים שלה ולבסוף מתפלאת על הפשיעה וההתאבדויות שבה. מדינת רווחה שצריכה להקצות עוד תקנים לעובדים קהילתיים שיעבדו בתוך הקהילה, עם הקהילה ויגשרו בין כל הפערים בתוכה, ובמקום זאת בוכה על מר גורלה.
אז נכון, אומנם רוב האוכלוסיה האתיופית מטופלת בלשכות הרווחה אבל כנראה שצריך קצת יותר מזה.

תאריך:  10/06/2010   |   עודכן:  10/06/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
למה אתם לא קולטים???
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
לפעמים יש צורך בתשובה מנומקת
humanape  |  10/06/10 16:08
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מני ישי
האם אסור לחלוק על מנהיג? האם אסור לשאול שאלות נוקבות?
דרור אידר
ההפגנות הספונטניות המרובות, כמו גם הסקרים שתמכו באופן מוחלט בצה"ל ובפעולה, מלמדים עד כמה התרחקה התקשורת הישראלית מהעם, עד כמה מנותק המילייה התקשורתי ברובו מרוח העם בישראל
איתמר לוין
איך ניתן להבדיל בין מחלוקת לשם שמים לבין כזו שאינה לשם שמים?    בדקו כיצד מתייחסים בעלי המחלוקת זה לזה
רחל נפרסטק
על עיתונות אובייקטיבית ומאוזנת
עו"ד יוסי דר
הוא מכשיר את הלבבות להקמת מפלגה ולכניסתו לפוליטיקה, ובד בבד מתארח בסלונינו באמצעות משאב ציבורי שאין שני לו בעוצמה - הטלוויזיה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il