X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
בניגוד לרפואה הקונבנציונלית, דוגלת הרפואה ההומיאופטית בצמצום דרסטי בשימוש בה רק למקרים קיצוניים של חדירת חיידקים מבחוץ ד"ר אילן זמיר: ברור לרפואה ההומיאופטית שלטיפול באנטיביוטיקה יש תפקיד מוגבל למדי
▪  ▪  ▪
מסכנת ומסוכנת [צילום: יח"צ]

בניגוד לרפואה הקונבנציונלית, יוצאת הרפואה ההומיאופטית חוצץ נגד השימוש העקבי באנטיביוטיקה להדברתן של מחלות זיהומיות. התנגדותה זו מתבססת על עצם שמה, שמעיד עליה יותר מכל: "אנטי" - נגד; ו"ביוס" - חיים. כלומר: חומר שמנוגד לחיים.
בניגוד לרופאים הקונבנציונלים, משוכנעים עמיתיהם ההומיאופתים שלא החיידקים הרגילים הם גורמי המחלה האמיתיים, אלא מצטרפים, בסך-הכל, לדלקת בשלביה המתקדמים. לדעתם, כל מה שנהוג להיקרא מחלה - כמו דלקת, כיב-קיבה, כיווץ של כלי-דם או דרכי-נשימה - מהווה, למעשה, את תגובת הגוף בלבד. מחלה אמיתית - קרי סטייה מהנורמה - מתרחשת, לדבריהם, קודם כל ברבדים העמוקים של המערכת החיסונית ואינה ניתנת בכלל לגילוי בכלים המדעיים הקיימים.
אליבא דד"ר אילן זמיר, מנציגיה המובהקים של הרפואה ההומיאופטית בארץ, אנו חיים ב"ים" של חיידקים, אבל לא נפגעים מהם. החיידקים מתרבים לא מרצונם החופשי ולא במקרה, אלא רק בגוף שנחלש מבחינה חיסונית. על כן, לא החיידקים הם שצריכים להיות מטרת הטיפול, אלא הגוף עצמו. הראיה לכך היא שלא כל אחד שבא במגע עם חולה זיהומי אכן נדבק ממנו. מכאן ברור לרפואה ההומיאופטית שלטיפול באנטיביוטיקה יש תפקיד מוגבל למדי, וזאת בניגוד לשימוש המופרז שבו זכתה בעשרות השנים האחרונות.

דעה מוטעית

מסתבר, שתופעות-לוואי חמורות לא מעטות מתגלות דווקא הרבה לאחר הטיפול, כשלעיתים קרובות הן מתפרשות כמחלה חדשה, שאין לה, לכאורה, שום קשר לטיפול התרופתי-האנטיביוטי. אצל ילדים, למשל, זוהי האסטמה או הברונכיטיס הספסטית. ידוע שתינוקות מפתחים תגובות חולניות שונות, בעיקר בזמן צמיחת שיניים, כמו נזלת, שיעול ליחתי, חום ואי-שקט. או אז פונה האם המודאגת לרופא וזה רושם לה, בנדיבות רבה, אנטיביוטיקה וסירופ נגד שיעול וליחה. לאחר ימים אחדים נרגע, אומנם, המצב, אבל לאחר שבועות אחדים חוזרת התמונה על עצמה, ושוב מולעט התינוק באנטיביוטיקה עד להיווצרותו של מצב ספסטי, ואז הילד משתעל שיעול נבחני, מתחיל לצפצף ומפתח אסטמה, לאחר מחלה קצרה וקלה יחסית. או אז מתחיל הרופא בסדרה של תרופות מרחיבות-סימפונות ואפילו סטרואידים - הורמונים המסוכנים לא פחות מאנטיביוטיקה. כל זאת מבלי לתת את הדעת שקוצר הנשימה לא היה קורה, בשום אופן, מעצמו, כשהאנטיביוטיקה היא זו שגרמה להידרדרות המצב.
לדברי ד"ר זמיר, הטענה העיקרית בעד שימוש ממושך באנטיביוטיקה מבוססת על דעה מוטעית, לפיה עלולים החיידקים לחדור בלעדיה למערכת הדם ולהתיישב על איברים חיוניים. אלא שטענה זו מנוגדת לכל מה שידוע היום, כשבדרך הטבע לא חודרים חיידקים למערכת הדם, פרט למצבים חורגים, כמו זיהום בניתוח, פציעה, או דימום, וחשיפה מאסיבית של כלי הדם.
המסקנה המתבקשת, לדברי ד"ר זמיר, היא לצמצם באורח דרסטי את השימוש באנטיביוטיקה, ובראש ובראשונה ברפואת הילדים. רצוי להשתמש בה רק במקרים קיצוניים של חדירת חיידקים מבחוץ, כמו במקרים של ניתוחים בתנאים לא-סטריליים, תאונות או פציעות-מלחמה. במקרים שכאלה חיוני בהחלט הטיפול האנטיביוטי, באשר הגוף אינו ערוך לריפוי עצמי, בניגוד למקרים של דלקות רגילות.

רעל

על-פי הרפואה ההומיאופטית, אין האנטיביוטיקה אלא אנטיתזה מוחלטת לחיים בכלל ולתכלית הרפואה בפרט. מעל לכל נובעת, כאמור, ההנחה הזאת משם התכשיר עצמו: "אנטי-ביוס", כלומר: "נגד חיים"; הווה אומר: חומר שהוא מנוגד לחיים עצמם ולא רק לחיי החיידקים, כפי שמקובל לחשוב.
לדברי ד"ר זמיר, המדובר פשוט ברעל, גם אם האנטיביוטיקה אכן הצילה את חייהם של חולים רבים. עובדה, לדברי הרופא ההומיאופת, ששום מקור מדעי לא פרסם עד היום סטטיסטיקה של הנזקים, כולל מקרי-מוות, בעקבות טיפול אנטיביוטי מופרז או לא מוצדק, והיא הנותנת.
לדברי ד"ר זמיר, באה לידי ביטוי הרעילות של האנטיביוטיקה בשני מישורים. במישור הראשון היא מתבטאת בהפרה גסה ביותר של כל התהליכים הטבעיים הקשורים בהתמודדות הגוף עם החולי, כשנוגדנים רעילים, המופרשים על-ידי חיידקים, מנוטרלים על-ידי נוגדנים טבעיים שמייצר הגוף. כתוצאה מההתקשרות ביניהם נוצר חומר נייטרלי, שאינו מזיק, המופרש בסוף תהליך הנטרול מהגוף. ברגע שהחיידק מושמד על-ידי האנטיביוטיקה, הופכים הנוגדנים הטבעיים של הגוף לגורמי-סיבוכים, כמו דלקות-פרקים, מומי-לב, פגיעות בכליות ובדרכי-נשימה, וכל מיני אלרגיות - כולן מחלות אשר בסיסן הוא פגיעת הגוף בעצמו. במישור השני מדובר במולקולות של אנטיביוטיקה, המתיישבות על מולקולות של חלבוני הדם. כתוצאה מכך נוצר מעין שעטנז, של נוגדן-פרא, המהווה עבור הגוף חומר מזיק. במצב זה אין המערכת החיסונית של הגוף מסוגלת לזהותו בין האויבים הפוטנציאליים-הקונבנציונליים, הנמצאים ב"רשימות" שלה, ועקב כך היא גם אינה יודעת לנטרל אותו במתכונת רגילה. לעיתים ניזוק אז החולה בצורה קשה ביותר.

תאריך:  06/12/2010   |   עודכן:  06/12/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 ראובן לייב
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אנטיביוטיקה? לא בכל מחיר!
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
יש כאן טענה אחת מאוד בעיתית
תחליף אנטיביוטיקה  |  6/12/10 21:17
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ראובן לייב
זהו המעט שאנו יכולים, עדיין, לעשות למען הגיבורים שחירפו את נפשם למעננו
יוסי בלום הלוי
שריפת הענק בכרמל הייתה מלחמת יום כיפור של חנוכה תשע"א, של מנהיגות לאומית שהיא שיבוט גרוע ומסוכן של מנהיגות המדינה בשנת 1973    שום לקח לא נלמד מאותה מלחמה ואף לא מסקנות אופרטיביות מינימליות לשיפור התפקוד של מסגרת הביטחון הלאומי
דודו אלהרר
לשם מה תוקם ועדת חקירה לאסון הכרמל? הרי את הנעשה אין להשיב ויש ללמוד ממנו רק מה ייעשה    עכשיו, כרגיל אצלנו, יחלו לחפש את האנשים הרמים שיועלו על הגרדומים ותחל מלאכת הקודש של כיסוי עכוזים    והתקשורת? הצביעות בקרבה חוגגת שעות נוספות
אורן פרסיקו
כל העיתונים מוציאים לאור גליונות מיוחדים על שריפת הענק בכרמל    בעתות חירום היוצרות מתהפכות    אבל האתוס הבסיסי של כל עיתון נותר יציב
יואל גוז'נסקי
לא ברור באיזו מידה, אם בכלל, הסתלקותו של עבדאללה מהמפה תפגע בהתקדמות (האיטית במונחים מערביים, אך מהירה במונחים סעודים) לעבר רפורמות חברתיות וכלכליות, כמו גם בשיקום היחסים החשובים ביותר של הממלכה עם ארצות הברית ולטיפול היעיל, עד כה, בטרור לאור התגברות האיומים מצד אל-קאעדה בחצי האי ערב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il