X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
כלכלה חדשה מתפתחת בעולם - הכלכלה הווירטואלית, שנמצאת בעולם הדמיוני של משחקי המחשב בעולם הווירטואלי אפשר לקנות בתים, בגדים, אוכל ותרופות, כאשר הערך של המוצרים הללו מקבל ערך כלכלי אמיתי שמגיע למיליארדים משקיעים מרוויחים הון מהשקעה ומסחר בבתים ובמכוניות וירטואליים כלכלה חדשה זאת הולכת וצומחת, ועדיין לא נבחנו השלכותיה על העולם הכלכלי האמיתי
▪  ▪  ▪
נכס. תחנת חלל [צילום: נאס"א]

המושגים הכלכליים הקלאסיים והתיאוריות הכלכליות שנלמדו במשך עשרות שנים, אינם יכולים להסביר את התחום הכלכלי החדש שמתפתח בקצב מהיר בעולם - הכלכלה הווירטואלית. בניגוד לכלכלה המסורתית שבה מתקיים מסחר במוצרים ובכספים אמיתיים, בכלכלה החדשה, הכסף, המוצרים והנכסים נמצאים בעולם הווירטואלי של משחקי המחשב. הכלכלה החדשה לא מנותקת לחלוטין מעולם המציאות שלנו, ולמרות שאנחנו לא מבינים כיצד היא עובדת, יש לה השפעות שצריכות להילמד על הכלכלה האמיתית. גודל השוק האמיתי של הכלכלה הווירטואלית הזאת גדל, כאשר כיום גודלו הוא מעל 7 מיליארד דולר והצפי הוא שעד 2012 תצמח הכלכלה הזאת ל-15 מיליארד דולר - דבר המחזק את הצורך להבין אותה לעומק.
בכלכלה הווירטואלית יש את רוב האלמנטים שיש בכלכלה המסורתית. הסחורות בעולם הכלכלי הווירטואלי הן: בגדים וירטואליים, בתים וירטואליים, מכוניות וירטואליות, תרופות וירטואליות, נשק וירטואלי, אוכל וירטואלי, וגם מגוון גדול של מוצרים שניתן לקנות רק בעולם המשחקים, כמו תחנות חלל. הסוחרים הם מיליוני שחקני מחשב, ש"עובדים" בשביל המוצרים, קונים מוצרים בכסף וירטואלי, וסוחרים בשווקים הווירטואליים. בדומה לכלכלה המסורתית, גם הכלכלה הזאת היא חוצת גבולות ומועברים מיליוני מטבעות וירטואליים בין אנשים ברחבי העולם. הטרנסאקציות בעולם הווירטואלי הזה דומות לטרנסאקציות בעולם האמיתי, כשאנשים סוחרים אחד עם השני, קונים מוצרים בשווקים, ולעתים גם גונבים מוצרים וכסף.
הכלכלה הווירטואלית לא נשארת רק בעולם המשחקים, ויש לה השלכות אמיתיות, משום שיש לה ממשקים עם הכלכלה המסורתית. העובדה שהמוצרים בכלכלה הווירטואלית והכסף הווירטואלי נקנים ושווים מיליארדים של דולרים אמיתיים, היא הגורם שמטשטש את הגבול בין העולמות. אנשים מחליפים כסף וירטואלי בכסף אמיתי ומשקיעים כסף אמיתי במוצרים וירטואליים, וכך נוצר מצב שבו לכל פעילות בעולם הווירטואלי ישנה השפעה על הכלכלה העולמית. לדוגמה: מסתבר שאדם שמשקיע בנכסים וירטואליים יכול להרוויח מאות אלפי דולרים בשנה. בנוסף על כך הוקמו מאות חברות של "חלפנים וירטואליים" שסוחרים בכסף וירטואלי ובכסף אמיתי, ומרוויחים מיליוני דולרים מהחלפנות הזאת.
חוקרים מהאקדמיה חקרו את הכלכלה הזאת. למשל, מחקר מקיף על "היישוב" הווירטואלי נורט' (Norrath) מגלה שיש "בעיר" זאת למעלה מ-400,000 "אזרחים", שנכנסים לעולם הווירטואלי כל יום ומרוויחים שכר מינימום של 3 דולר (אמיתי) לשעת משחק שלהם. המחקר הניב תוצאות מדהימות, כשנמצא שבכל שעה מיוצרים בעיר מוצרים שערכם הוא 15,000 דולר אמיתיים. החוקרים גם מצאו שהתוצר הלאומי הגולמי (GNP) של העיר הווירטואלית הזאת מגיע ל-135 מיליון דולר בשנה, שזה לכל הדעות סכום אדיר ליישות וירטואלית. ממחקרים נוספים גם עלו מאות דוגמאות מאלפות של שחקנים שהשקיעו עשרות אלפי דולרים בקניית נכסים וירטואליים, כמו טירות וירטואליות על חוף הים או תחנות חלל.
כלכלנים כבר לא מערערים על החשיבות של הכלכלה החדשה הזאת, אך עדיין אין מספיק מודעות להשלכות המשפטיות והכלכליות שלה. ראשית עולה שאלת הבעלות על נכסים והמשמעויות המשפטיות שלה, כשלא ברור האם לנכסים ולהון בעולם הווירטואלי יש אותו מעמד כמו בעולם האמיתי. שאלה לא פחות חשובה היא שאלת הפיקוח על ההון הווירטואלי והמיסוי עליו, שצריכה להיבחן לאור העובדה שמדובר במערכת של מסחר גדולה. ואם לא די בכך, גוברים הקולות על סיפורים של "פשיעה וירטואלית" שבה צריך לטפל, כאשר שחקנים מתארים אירועים של שדידה וירטואלית של נכסים, שלהזכיר לכולם שווים לעתים מאות אלפי דולרים בעולם האמיתי.
הכלכלה הווירטואלית היא כבר מזמן לא רק משחק, וצריך לקחת ברצינות את ההשפעות וההשלכות שלה על הכלכלה העולמית.

צפו בסרטון המסביר את התופעה

תאריך:  03/03/2011   |   עודכן:  03/03/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תחנת חלל ווילה על החוף באלף דולר
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
Awesome
AharonH  |  3/03/11 19:14
2
מדובר בתשלום עבור משחק ל"ת
זה היה תמיד  |  3/03/11 19:52
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מאיר הילזנרט
מנכ"ל הרשות למלחמה בסמים זועם: התבטאותו של המתמודד אלעד צפני בתוכנית "האח הגדול" ביחס לרצונו להשתמש בסמים מזיקה ויש למנוע את שידורה    דורש להגביל התבטאויות בטלוויזיה    איך ייתכן שדמוקרט נוקט גישה טוטליטרית כזאת?    התשובה: "שיחדש"
ערן גרף
מָה עִם צִיּוֹנוּת דָּתִית / שֶׁמִתְגַּדְרָה כְּמוּסָרִית?! בָּהּ רַבָּנִים שֶׁמּוֹלִיכִים / אֵל הַמֻּקְצוֹת שֶׁבַּדְּרָכִים, שְׁבִירָה שֶׁל יַחֲסֵי שְׁכֵנוּת, / שֶׁל הֲסָתָה לְרַצְחָנוּת, שֶׁל נְקִיטַת מוּסָר כָּפוּל / וְגִזְעָנוּת שֶׁאֵין לָהּ גְּבוּל
דודו אלהרר
"לא ברור לי הנושא של 'אל-קאעידה'. אנחנו כל הזמן שומעים ש'אל-קאעידה' זה כמה תאים... זה לא מספרים גדולים של אנשים..."    מה זה בכלל 'אל-קאעידה'?    מדוע הארגון הזה שונה במהותו מכל ארגון טרור אחר שהיה אי-פעם בעולם?
ד"ר מוטי גולן
הכנת ועשיית חלות הלחם - מצוות עשה מדאורייתא    האם כל בני ובנות ישראל אכן בנו ועשו את המשכן?    אור החיים הקדוש: "והגם שלא עשו, אלא בצלאל וחכמי הלב, 'שלוחו של אדם כמותו'. וכאילו, כל ישראל עשו"
יוסף נוימן
משה דיין, לפני מלחמת יום הכיפורים, העדיף על פני שלום את שארם א-שייח'. פרופסור עוזי ארד - בימינו! - מעדיף על פני שלום - נוף ויין!    אז אני רוצה לברך את היועץ בברכת "ברוך ההולך"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il