מבלי לשנות את ראשי התיבות [צה"ל], דרוש לשנות את שמו של צה"ל מצבא ההגנה לישראל ל-
צבא התקיפה לישראל. לא מדובר בשינוי שם המביא מזל, אלא מדובר בשינוי תפישה המביאה את מה שלא מביא המזל, והוא - ביטחון מוחלט והישרדות בוודאות של 100%.
ועוד יובהר כי לא מדובר בהזנחת פיתוח אמצעי ההגנה, כגון: החץ הישראלי ומערכות הגנת נ"מ אמריקניות, אלא מדובר בשימת דגש בפיתוח מערכות תקיפה הורסות.
ראשית, מערכות תקיפה הורסות - זולות יותר ממערכות הגנה, ושנית, הן יעילות הרבה יותר והיעילות שלהן אינה רק בהרתעה, אלא בעיקר בהרתעה שתתקיים לאחר ביצוע ושימוש במערכות אלו בפועל.
כי אז לא בדיוק הרתעה תיבחן על-ידי האויב, אלא יהיה אצלו חשבון של כדאיות, שסופו ברור: בשורה התחתונה, גם חמור יבין לאן מותר לו ללכת ולאן אסור לו, כי דמו בראשו.
לא היה ספק כי ההתראה של המרגלים אותם שלח יהושע לתור את הארץ כלפי בני משפחתה של רחב הזונה - לתלות חוט שני בחלונם - פעלה, ויושמה הלכה למעשה, לאור חישובי הישרדות, כי היה ברור שמי שלא יישמע להוראה - דמו בראשו, ולוחמי יהושע יצאו נקיים. כאז גם עתה.
אלא שלסוג אויב נחות כפי שיש עכשיו, לא די בתיאוריה ודרוש המחשה והדגמה מעשית. וכל זאת, לאחר שבעקבות כל ניסיונות השווא של הידברות, עדינות, וותרנות, התמסרות, כולל מימון הטרור המתבצע במיליארדי שקלים במצטבר - גם בעת כתיבת שורות אלו, הטרור עדיין נמשך ואף מתעצם. הטרור נמשך, כי בני כנופיותיו לא מבינים את השפה ולא מאמינים במסר.
הטרור הנמשך אינו סתם טרור נמשך, אלא הוא
הורג חפים מפשע ומשבש אורחות חיים, לכן צריך ואפשר לחסלו - לא על-ידי שליחת טיל חץ שערכו הכלכלי כשל אלף טילים כדי ליירט טיל אחד, אלא על-ידי תקיפה יעילה [וזולה] שתגרום אצל חברי ומנהיגי כנופיות הטרור לחשבון של כדאיות הישרדותית, אותו מבין גם חמור.
אם לא נגיע למסקנה כזו עכשיו, מסקנה שהייתה צריכה להתקבל אתמול, נגיע אליה מחר או מחרתיים, כי מנגד - לא חושבים במושגי חשיבה כשלנו, ומבלי שננתח את דרך חשיבתם לא נוכל לעולם להבינם ותמיד נופתע.
הדברים נאמרו נוכח סיום תרגיל פיקוד העורף ותרגיל צה"ל בימים אלו - תרגילים שנועדו לבחון מצב של תקיפת מדינת ישראל בכמה חזיתות על-ידי כנופיות הטרור בו זמנית, דבר שעדיין התאים לצבא ההגנה לישראל, עם דגש על ההגנה וזניחה מסוימת של ההתקפה.