X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
שאלת השאלות הניצבת כיום בפני הנהגתה הביטחונית של ישראל היא האם באמת אירן קרובה במידה מיידית ליכולת לייצר נשק גרעיני שיאיים על ישראל. תשובה חד-משמעית לשאלה השמיע ראש המוסד היוצא מאיר דגן שהסביר כי אירן לא תשיג פצצה גרעינית עד 2015. אם זה המצב האמיתי, מה יש להנהגת ישראל למהר ולתקוף את אירן? נראה כי מטרתו של "הרעש התקשורתי האטומי" נועד ללבות את האש נגד נתניהו וברק, מטעמים שאינם נוגעים לאיום הגרעיני
▪  ▪  ▪
ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון אהוד ברק. "הזוג המסוכן" [צילום: פלאש 90]
איש אינו יודע, באמת, מה חושבים ומה מתכננים ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון אהוד ברק בכל מה שקשור לאופן הטיפול בנושא התוכנית האירנית לפיתוח נשק גרעיני. נושאים אופרטיביים מן הסוג הזה דינם להידון בחשאי, בחדרי חדרים, הרחק מן העין והאוזן הציבורית, וטוב ונכון שכך. אבל בשעה שהתקשורת, ובעיקר ידיעות אחרונות, מנסה, בכל מאודה, לצייר את הצמד נתניהו-ברק באור שלילי, לעובדות ה"אטומיות" האמיתיות כנראה אין חשיבות, העיקר שאפשר לייצר באמצעותן מניפולציה שמטרתה לבנות תדמית זוגית של שני מחרחרי מלחמה אסוניים, המלבים את אש המלחמה, והעלולים להוביל את ישראל אל האבדון.
דוגמה מובהקת למגמה המאיימת שאותה מוביל ידיעות אחרונות (30.10.11) מתפרשת על פני שלושה מאמרים שהמוביל בהם הוא זה של רונן ברגמן וכותרתו המבהילה - תקיפה באירן: היום שאחרי - מוצגת כאילו כבר התרחשה המתקפה שבעקבותיה רקטות וטילים נוחתים על ערי ישראל, וטייסים ישראלים שנפלו בשבי האירני בעקבות הפלת מטוסיהם בעת המתקפה "מבלים" שלא בטובתם בחדרי החקירות של משמרות המהפכה האירניים. גם איתן הבר הוותיק במאמרו על "היום שאחרי", מתייחס לסיפור האטומי האירני כאילו המתקפה היא עובדה מוגמרת, אך כדי להטיל צל כבד ומאיים על אזרחי ישראל הוא טורח לצרף אל מאמרו אזהרה האומרת כך: "כמעט כל ראשי מערכת הביטחון בעבר ובהווה רואים בתקיפה אפשרות לאסון לאומי. לדעתם האירנים יפתחו במלחמה שתימשך שנים ודורות ולא יניחו את נשקם עד שישראל תושמד".
משמעות האזהרה הנוראה הזו צריכה להיות ברורה לכל מי שמוכן להבין את הדברים כפשוטם: הסוף הנורא הזה, אותו מתאר הבר, ייפול עלינו "אם נתניהו יוציא אל הפועל, על-פי פרסומים, את 'משימת חייו' כיוון שהוא רואה את עצמו, כמו צ'רצ'יל בשעתו, כמי שחייב להציל את האנושות מפני היטלר של המאה ה-21".
מעולם לא שוחחתי עם בנימין נתניהו על האופציה הגרעינית של ישראל וגם לא על תוכניותיו לגבי אופן הטיפול בנושא האירני, ועל כן אינני יודע מה הוא ואהוד ברק מכינים כדי להציל את ישראל משואה שנייה. אך מתוך עיון ממושך במחקרים ובמאמרים שפורסמו בעולם על האופציות ההתקפיות העומדות לרשות ישראל בהקשר האירני - הן בתחום הנשק הקונבציונלי והן הנשק הגרעיני - ברור לחלוטין כי האופציה של המתקפה האווירית, דוגמת זו שהופעלה נגד הכור האטומי העירקי, איננה היחידה ואולי אף לא המועדפת.
על-פי כל המקורות הזרים, ברור כי ישראל יכולה לתקוף את אירן לא רק בנתיב האווירי אלא גם בנתיב האופציה הימית - תקיפה באמצעות שיגור טילי שיוט מתוך צוללות דולפין. אין זה סוד - והדברים פורסמו ברבים - כי לפחות אחת מתוך הצוללות המשוכללות מדגם דולפין שמפעיל חיל הים הישראלי, משייטת במימי המפרץ הפרסי, בטווח פגיעה ברוב אתרי הגרעין האירניים. מן הטעם הזה אין מנוס מן המסקנה כי מי שמנסה להטיל אימה על הציבור הישראלי באמצעות בניית תרחישים של תקיפת אירן בנתיב האווירי בלבד, מנסה להטעות את הציבור, מטעמים השמורים עימו, שאולי אינם ביטחוניים אלא פוליטיים.
מתקפת-מנע - דרושה או לא?
כל מי שעוסק, כמוני, בלימוד תולדות התפתחות הנשק הגרעיני בעולם, יודע היטב כי מדיניות האיום בנשק גרעיני איננה חדשה ולא האירנים המציאו אותה. במסגרת המאבק הבינמעצמתי בין העולם האימפריאליסטי (ארה"ב) לעולם הקומוניסטי (בריה"מ) נהגו שני הצדדים רבי-העוצמה להפעיל את המדיניות של "מאזן האימה" שבמסגרתה נמנעה מלחמה אטומית בינגושית במשך שנים רבות. וכפי שהמאזן הזה הועיל בעבר, קל וחומר שהוא ישים גם לימינו.
רוב מדינות העולם יוצאות מתוך ההנחה כי לישראל יש נשק גרעיני התקפי וטילים בליסטיים להוביל את הנשק הזה אל יעדים בטווח של אלפי קילומטרים במרחבי המזרח התיכון. סביר להניח כי גם אירן פועלת על בסיס ההערכה המודיעינית הזו. ואם זה המצב, אולי אפשר להעריך כי למרות כל האיומים שמשמיע אחמדינג'אד אירן בעצם מנסה לפתח נשק גרעיני לא כדי לתקוף את ישראל, אלא כדי לייצר מאזן אימה מול ישראל. אני משוכנע כי במסגרת בחינת כל האופציות העומדות בפני ישראל נשקלה גם האפשרות הזו.
שאלת השאלות הניצבת כיום בפני הנהגתה הביטחונית של ישראל היא האם באמת אירן קרובה במידה מאיימת ומיידית ליכולת לייצר נשק גרעיני שיאיים על ישראל. תשובה חד-משמעית לשאלה זו פורסמה מפיו של לא אחר מאשר מאיר דגן, ראש המוסד היוצא, שהסביר בשיחות תדרוך לפני פרישתו, כי אירן לא תשיג פצצה גרעינית עד 2015. אם זו עמדתו המודיעינית-מוסמכת של מומחה כמו דגן, מה יש להנהגת ישראל למהר ולתקוף את אירן? האם לא עדיף קודם כל לנסות ולגבש אופציות פעולה אחרות, דיפלומטיות למשל, בשיתוף עם ארה"ב ואולי גם מעצמות אחרות?
מכל הטעמים האלה ברור כי אין כיום כל הכרח בהול לצאת למתקפת מנע נגד מתקני הגרעין האירניים וכל הרעש התקשורתי המלובה באחרונה נגד "הזוג המסוכן" נתניהו-ברק לא נועד להעלות לדיון ציבורי פתוח נושא קיומי חשוב מאין כמותו, אלא מסיבות אחרות לחלוטין שמקורן, אולי, ברצון הפוליטי-אישי להפיל את ממשלת נתניהו.
תאריך:  30/10/2011   |   עודכן:  30/10/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
המטרה: יצירת תדמית של מחרחרי המלחמה
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
גם אם מאיר דגן צודק...
ארז צ.  |  31/10/11 17:04
 
- אלה השאלות הלא נכונות
אלטע קאקער  |  1/11/11 11:24
2
לא צריך להשמיד את הכורים
סתם_1  |  1/11/11 12:38
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שולמית קיסרי
האם הישראלים שונאים את הישראלים העניים ואוהבים רק עשירים ובעלי משרות בכנסת ובממשלה? יש מקום לסברה שבדיוק כך
נרי אבנרי
הוא לא יכול להתאפק. "אבו-מאזן הוא מכשול לשלום", אמר ליברמן ופרס מיהר לתקנו: "אבו-מאזן וסלאם פיאד מנהיגים רציניים הרוצים בשלום". כדי לרענן את זיכרונו הלכתי לארכיון ושלפתי כמה קטעים המוכיחים שדעתו של ליברמן אינה חדשה - הקדים אותו... שמעון פרס. שופופו...
יובל לובנשטיין
רמת החוב הכוללת של תשובה מגיעה ל-30 מיליארד שקלים או במילים אחרות - כ-3,500 שקל לכל תושב במדינת ישראל - כן, אלף דולר לכל גולגולת!
גיל נתן
יש מי שצוחק פה על כולנו    גונבים אותנו ומקימים מדינה בתוך מדינה    זה ייגמר כשנבין שאין כסף לנהל שתי מדינות
גורי גרוסמן
אין לציבור מושג ירוק האם יש לתקוף את אירן היום, בעוד שנה ואם בכלל? הציבור חף מכל ידע בנושא הגורלי הזה, ולכן אסור לציבור או לחתן פרס ישראל בתקשורת נחום ברנע, להעלות את הנושא העלום והרגיש הזה לדיון ציבורי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il