X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
המוסד לביטוח לאומי אוגר במחשביו מידע רב, כולל מידע רגיש ביותר על אודות מאות אלפי תושבים. האם מידע זה מאובטח כראוי? האם הביטוח הלאומי נוקט בכל הצעדים לאבטחת מידע רגיש זה? כמה עובדים בביטוח הלאומי מועסקים באבטחת מידע ובשמירת צנעת הפרט של המבוטחים?
▪  ▪  ▪
המוסד לביטוח לאומי. "הביטחון שלי"? [צילום: פלאש 90]

הביטוח הלאומי אוגר במחשביו מידע רב, כולל מידע רגיש ביותר על אודות מאות אלפי תושבים. בין השאר מצויים ברשותו של הביטוח מידע רפואי וכלכלי רגיש ביותר, מסמכים רפואיים, חוות דעת פסיכולוגיות, דוחות של עובדים סוציאליים, תלושי שכר מפורטים מכל השנים, דפי חשבון בנק וכדומה.
לביטוח הלאומי סמכויות נרחבות לקבלת מידע על אודות מאות אלפי תושבים מגורמים רבים כגון: משרדי ממשלה, רשויות מקומיות, רשויות המס, בתי חולים, משרד העבודה והרווחה, צה"ל ובעצם ממי לא?!
מתחקירים עיתונאיים ועל-פי משאלים וסקרים שנערכו על אודות תפקוד ורמת שביעות הרצון מהביטוח הלאומי עולה, כי הביטוח הלאומי מזלזל במבוטחיו, במיוחד ב"חלשים" שבהם, שאותם הוא מרבה לטרטר ולהתעמר בהם, לעיתים תוך אי-אכפתיות ואטימות נוראית.
נוכח יחס מזלזל זה מצד הביטוח הלאומי כפי שנחשף מדי פעם בתקשורת, ראוי לשאול ולבחון לעומק האם הביטוח הלאומי מגלה יחס של זלזול וחוסר אכפתיות גם בכל הנוגע לשמירת המידע הרב והרגיש שהוא אוגר על אודות מבוטחיו, שהם כידוע כלל תושבי מדינת ישראל. אחרי הכל, מדובר במידע רגיש ואישי ביותר שעלול לפגוע באנשים ובמשפחות בצורה קשה ואלי לחרוץ גורלות.
ההערכה של אנשי מקצוע היא שמידע אישי ואף רגיש ביותר אכן דולף מהביטוח הלאומי בדרכים שונות ומגיע או מועבר לגורמים בלתי-מורשים ובהם חוקרים פרטיים. השאלה היא, לא אם יש דליפת מידע אישי מהביטוח הלאומי, אלא מה היקף התופעה? דליפת המידע ופגיעה בצנעת הפרט יכולות להיעשות בצורות שונות: זו יכולה להיות פקידת ביטוח לאומי שמוסרת מידע לקרובת משפחה או לשכנה, וזו מעבירה את המידע הלאה; או שזה יכול להיות חמור מכך - כאשר תמורת בצע כסף אנשים בתוך המערכת מעבירים קבצי מידע או מסמכים לחוקרים פרטיים או למתעניינים אחרים; או שזה יכול להיעשות תוך חדירה חיצונית למחשבי הביטוח הלאומי ושליית מידע מהם; ומן הסתם יש שיטות נוספות להוציא מידע מהביטוח הלאומי.
האם הביטוח הלאומי נוקט באמצעים הנדרשים להגנת המידע האישי על המבוטחים?
ראוי שאזרחי ישראל לא יהיו שאננים, וישאלו עצמם האם הביטוח הלאומי נוקט באמצעים הדרושים כדי שמידע אישי וחסוי עליהם אינו דולף ומועבר לגורמים בלתי-מורשים? האם הביטוח הלאומי מקפיד על שמירת צנעת הפרט והזכות לשמירה על פרטיות? מי מפקח על הביטוח הלאומי ומוודא שהוא נוקט ומקפיד על כל אמצעי הגנת המידע?
אם נפנה שאלות אלה לראשי הביטוח הלאומי, בוודאי נקבל תשובות מסוגננות ומנוסחות היטב בנוסח: הביטוח הלאומי נוקט בכל האמצעים לשמירת הפרטיות וההגנה על המידע על מבוטחיו. האומנם?
המידע המצוי בביטוח הלאומי נחשב כ"מידע טוב" ויש לו ביקוש מצד "מתעניינים" רבים
למידע שנמצא ברשות הביטוח הלאומי יש ביקוש רב מצד חוקרים פרטיים, חברות ביטוח, בנקים, מקומות עבודה או סתם מצד שכנים סקרנים וחטטנים. המידע נחשב ל"מידע טוב" ויש להניח שחוקרים פרטיים ו"מתעניינים" אחרים מנסים, ואולי אף מצליחים בשיטות שונות ורצוי "חוקיות", לדלות מידע ממאגרי המידע של הביטוח הלאומי.
חשוב לזכור, היכן שיש רצון נחוש לאסוף מידע ומאידך-גיסא המידע לא מאובטח כראוי ובצורה קפדנית והרמטית - במקרה כזה המידע עלול לדלוף. הבעיה היא שאנשים, שהמידע האישי עליהם דולף לגורמים לא מורשים, לעולם לא ידעו זאת, וכשאין תלונות אז לא חוקרים, ולכן חובה על הנהלת הביטוח הלאומי לפקח ברמה קפדנית ובאמצעים משוכללים שיקלו על הביטוח הלאומי "לעלות" על כל הוצאת או דליפת מידע לגורמים בלתי-מורשים.
כאן המקום לשאול את הנהלת הביטוח הלאומי: האם התגלו בשנים האחרונות מקרים של עובדי הביטוח הלאומי שהעבירו מידע על מבוטחים לגורמים בלתי-מורשים? ואם כן, אלו צעדים ננקטו נגדם? ראוי לחייב את הנהלת הביטוח הלאומי לפרסם נתונים אלה ולו בשם שקיפות המידע.
אולי לא רבים יודעים, אבל מוקדני שירות המידע הטלפוני של הביטוח הלאומי, שתפקידם לברר ולמסור מידע למבוטחים, כולל מידע "רגיש", הם ברובם, אם אינני טועה, אינם עובדים מן המניין של הביטוח הלאומי, אלא עובדי חברה חיצונית שנשכרה על-ידי הביטוח הלאומי. מוקדנים אלה מחוברים ישירות למחשבי הביטוח הלאומי ונגישים למידע רגיש ועדכני. מדובר במוקדנים שהם למעשה עובדי כוח-אדם שמתחלפים מדי פעם. האם עובדים אלה נבדקים בצורה יסודית? האם יש פיקוח צמוד עליהם? אני מקווה שהתשובות לשאלות אלה חיוביות.
כמה עובדים מועסקים בביטוח הלאומי באבטחת מידע אישי על מבוטחים?
מעניין לדעת כמה עובדים מועסקים בביטוח הלאומי בנושא שמירת ואבטחת מידע. ראוי שהביטוח הלאומי יפרסם נתון זה כדי לדעת באיזה סוג של עדיפות עומד נושא אבטחת המידע בקרב הנהלת הביטוח הלאומי. אני מעריך שמספרם של אלה לא גדול, וגם אם נצא מנקודת הנחה שהם בעלי רצון טוב לפקח על שמירת המידע, קשה לראות אותם מצליחים לפקח על המאות הרבות של עובדי הביטוח הלאומי ועל עשרות הסניפים הפזורים ברחבי הארץ.
וכאן אני מפנה קריאה לשר התקשורת, הרווחה והשירותים החברתיים, משה כחלון, "אביר הצרכנים" והמופקד על הביטוח הלאומי: אדוני השר, בדוק את נושא אבטחת המידע בביטוח הלאומי לעומק, קבע כללים מחמירים לגבי שמירת והגנת מידע הנאגר בביטוח הלאומי. כולנו יודעים שאבטחת המידע ושמירת צנעת הפרט בביטוח הלאומי אינן מספקות בלשון המעטה. פונה אני אליך: נקוט פעולות דרסטיות לשיפור המצב בנושא זה. ולעיתונות הישראלית אני קורא: בדקו וכתבו על נושא זה, אל תרפו. נכון, הנושא הוא לא "רייטינגי" כמו החתונה המלכותית של נינט ויהודה לוי, אבל הוא בהחלט חשוב.

תאריך:  09/08/2012   |   עודכן:  09/08/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 משה כחלון / Moshe Kahlon
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
האם מידע "רגיש" דולף מביטוח לאומי?
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
כמה צודק -
אורה הכפולה  |  10/08/12 14:18
2
תוסיפו עוד את המאגר הביומטרי
רפרף  |  1/12/12 08:52
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
שלמה ברום
תרחיש שסבירותו גבוהה הוא במקרה שמהמשטר בסוריה ייפול. יש להניח שלאחר נפילת המשטר תהיה תקופה של כאוס שבה קבוצות חמושות שונות ישתלטו על המתקנים הצבאיים השונים ועל מפעלים לייצור נשק כפי שקרה בלוב. בחלק מהנשק הם עלולים להשתמש בעצמם ובחלק אחר - ינסו לסחור. בתוך זה הם עלולים להשתלט גם על רכיבים של מערכות הנשק הכימי
פרופ' חיים בר
לאור ההפקרות שאנו נחשפים אליה במקרים רבים בהם אזרחים נפגעים מבלי שמגישים להם סיוע מינימלי, יש להחיל את פס"ד לורנס המטיל על הצופה מהצד דרישות גבוהות יותר המחייבות אותו לפעול גם במקרים שמסכנים את עצמו
יצחק מאיר
קול שאינו מאמין אלא בעוצמתו ובשלטונו המוחלט הוא רעש הדוחק מתוך העולם את החשיבה, את העיון, את ההתענגות על החוכמה, על האמנות, על היופי. הוא רק קצבו של השקר החלול, החצוצרתי, התופי, המחריש את הכל, גם את הלב. אם אין הַסְ, אין קיום ואין סיכוי להַסְכֵּת. אם אין שקט, אין קול    וינייטה לפרשת עקב התשע"ב
נרי אבנרי
למענך, יואל, טרחתי והלכתי לארכיון. שלפתי שני קטעים שאם תעמיק בהם - תשקע בהרהורים חדשים-ישנים
ד"ר אריה אבישור
בין חובותיו של מפמ"ר אזרחות קיים גם הנושא של לימוד לערכים של דמוקרטיה. ואף על-פי כן, אדר כהן, המתיימר להיות מפמ"ר אזרחות מקצועי, כופר בזכותו הדמוקרטית של שר החינוך למנות מפמ"ר אזרחות שישקף את הערכים של מי ששלח אותו לממשלה והוא שוקל לעתור לביה"ד לעבודה. הוא צריך להיות אסיר תודה שכיבדו את החוזה בן ארבע השנים ולא הדיחו אותו מיד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il