X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
הגרסה הישראלית לאחוות הוורד הלבן היא קבוצת יצהר, אשר נלחמת בחירוף נפש כנגד הרשות הנאצית הערבית בישראל
▪  ▪  ▪
סמל ההתנגדות [צילום: חסדאי]
הוורד הלבן (מוכר בעברית גם כ"השושנה הלבנה") הייתה קבוצת סטודנטים שהתנגדה לשלטון המפלגה הנאצית בגרמניה. הנס שול ואחותו סופי נעצרו ראשונים במסגרת פעילותם בקבוצה והפכו לדמויות בולטות ולסמל התנגדות לנאציזם. חברי הקבוצה נחשבים כיום בגרמניה לאישים דגולים ומופתיים.
הגרסה הישראלית לאחוות הוורד הלבן - היא קבוצת יצהר אשר נלחמת בחירוף נפש כנגד הרשות הנאצית הערבית בישראל. יצהר הקדושה נלחמת על קדושת העם נגד התבוללות יהודיות בחברה הערבית והמוסלמית. יצהר הקדושה נלחמת על קדושת הארץ כנגד ההשתלטות על קרקעות אדמת הקודש של ארץ ישראל בכל מרחביה. יצהר הקדושה נלחמת על קדושת התורה כנגד שחיתות של אנשי תורה המשתפים פעולה עם האויב. יש לנו קבוצת וורד לבן משלנו. והם עתידים להפוך לדמויות בולטות ולסמל ההתנגדות לנאציזם בלבושו הערבי.
אך גם ביצהר יש חמץ. גם גיבורי הגבעות ואנשי יצהר מצווים מן התורה לבער את החמץ מקרבם. בדיוק כמו כל אחד מעם ישראל. אהבתי לאנשי הגבעות הגיבורים ולנוער ארץ ישראל המופלא, לא תסיח את דעתי מהחמץ שבהם. כולנו חייבים לעשות תשובה ולבער את החמץ מקרבנו. גם ביצהר חייבים בכך.
החמץ של יצהר נמצא במוח של ראש השבט של אנשי הגבעות. ראש השבט שלהם איננו בר שיח. ראש השבט שלהם הוא תלמיד חכם עצום שאיננו מוצא טעם לקיים שיג ושיח עם תלמידי חכמים גדולים ועצומים לא פחות ואולי אף יותר ממנו. הטעות הזו של ראש השבט, היא טעות הרת אסון, קטלנית, אך היא לא טעות בלעדית לראש השבט הזה. זו טעות שעליה עתידים לתת את הדין ראשי שבטים נוספים בעם ישראל.
החמץ הייחודי של ראש השבט של יצהר, ובכך הוא מטעה את כל ההולכים בדרכו, הוא התפילה שנשכחה ממנו. זו התפילה שמשיח בן יוסף לא ימות. על-פי חז"ל עתידים להיות שני משיחים: משיח בן יוסף - המשיח הראשוני שיכונן את השלבים המעשיים-חומריים כהקמת מסגרות לאומיות וקיבוץ העם לארצו. והמשך לו יבוא משיח בן דוד - המשיח הרוחני-האידאולוגי שיביא את העם אל שלמותו הרוחנית. משיח בן יוסף עוסק בחומריות של האומה, שיש לו צד משותף עם שאר האומות ואילו משיח בן דוד עוסק בנשמתיות של האומה, שבו ישראל מתייחד משאר האומות‏‏.
על-פי חז"ל עתיד משיח בן יוסף להיהרג, לפני בואו של משיח בן דוד. החשש כי הוא ייהרג במלחמה כנגד ארמילוס הרשע - שר הערב רב. הגאון מוילנא, גדול המקובלים בדורות האחרונים, קבע כי אין הכרח שמשיח בן יוסף ייהרג והוא אף חיבר תפילה מיוחדת "לבקש על חייו של משיח בן יוסף". ראש שבט יצהר וההולכים בדרכו טועים ומטעים בכך שהם לא מתפללים על חייו של משיח בן יוסף, וניתן אף לומר להפך: שהם מתפללים שהוא ימות ובמהרה. ועל טעות זו הם וכולנו משלמים מחיר כבד עד שיודו בטעותם ויתפללו על חייהם של שלומי אמוני ישראל ויכללו בתפילתם גם את פושעי ישראל.
הזהירו רבים וטובים ממני: על יהודה ושומרון תהיה מלחמה. זו מלחמת הדעות. זו מלחמת תרבות. משיח בן יוסף, בדמותה של מדינת ישראל, אל לו להילחם נגד משיח בן דוד הצומח ביהודה ושומרון. זהו חמץ ישראלי מסוכן ביותר. המנהל האזרחי מוביל את מדינת ישראל למלחמת אזרחים. צה"ל הוא צבא קדוש אך קואליציית הנשים וקואליציית השלום שבערב-רב השמאלני מסיתות אותו למלחמת אחים.
אסור לנו להגיע לכך: פֶּן-תִּשְׂמַחְנָה בְּנוֹת פְּלִשְׁתִּים, פֶּן-תַּעֲלֹזְנָה בְּנוֹת הָעֲרֵלִים. ההסתה והרדיפה כנגד יצהר וכנגד המתנחלים הקדושים חייבת להיפסק מיידית ולתמיד. גירוש יהודים והקפאת בנייה והרס בתי יהודים חייב להיפסק מיידית. האויב איננו יצהר. האויב איננו צה"ל. האויב הינו עמלק המתגלם בדמות הרשות הנאצית הפלשתינית ובנות בריתה. על האויב הזה כולנו נתמקד ונתאחד מולו וננצח אותו. ראש הרשות הנאצית בתקופת התנ"ך היה אגג והוא חותם את חייו במילים "אָכֵן סָר מַר-הַמָּוֶת" (אכן הגיע זמני למות), ושמואל הנביא עונה לו וכך על כולנו לענות לו היום כעם אחד ומאוחד: "כַּאֲשֶׁר שִׁכְּלָה נָשִׁים חַרְבֶּךָ, כֵּן-תִּשְׁכַּל מִנָּשִׁים אִמֶּךָ".
Author
תחקירן, פובליציסט | דוא"ל
תאריך:  11/04/2014   |   עודכן:  20/04/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הוורד הלבן
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
משולים להכחשת שואה. ל"ת
מאמרי בלע כאלה  |  11/04/14 23:50
 
- תגובת בלע ואי הבנת הנקרא ל"ת
משה חסדאי  |  16/04/14 08:30
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ישראלי-פלשתיני
רפי לאופרט
מטרת הדברים הפעם, היא לקרוא להפסקת ההתלהמות ומס השפתיים נגד מבצעי "תג מחיר", ובמקום לנדות ולהרחיק אותם ולהמשיך בדרך השגויה הרואה בטרור הערבי מציאות נסבלת ו"בתג מחיר" אסון הומניטרי, לאזן את הדברים ולייתר באופן זה עד כדי עצירה את פעילות "תג מחיר"
עמוס אריכא
בממשלת הצללים העלובה הזאת בראשותו של בנימין נתניהו, נמצא גם שכווי בינה אחד, שיש לו את האומץ למתוח גבול ולומר "עד כאן!" כשמדובר בשחרור ערבים ישראלים, טרוריסטים
עידן יוסף
יו"ר הבית היהודי הודיע כי מפלגתו תצביע בממשלה נגד שחרור רוצחים בעלי אזרחות ישראלית בפעימה הרביעית של הפגיעה בריבונות ישראל    ישראל מתכוונת לקזז חובות הרשות מכספי המיסים
עידן יוסף
גורמים ערביים מדווחים על תזוזה במגעים: ישראל תמלא התחייבויותיה אך תיסוג מדרישתה למשוך הפניות לאו"ם    בירושלים ובוושינגטון מצננים
עמוס גלבוע
אסור בשום אופן לשחרר רוצחים אזרחי ישראל מהכלים לחידוש המשא-ומתן עם הפלשתינים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il