X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   מאמרים
מגילת העצמאות, מאי 2014 מתוך הכרה בכך שאכן, אף כי השחיתות היא-היא הסרטן הקטלני שלנו, גם השגת הסדר קבע עם העם הפלשתיני היא הכרח
▪  ▪  ▪
מגילת העצמאות. זמן לעדכן
אנו, המנהיגים היום את מדינת ישראל, התכנסנו כאן כדי להכריז בזאת על קץ המצב הזמני בו שרויים העם היהודי והעם הפלשתיני מאז סיום המנדט הבריטי בשטח שהיה "פלשתינה" באותה תקופה.
אנו עושים כן מתוך הכרה בזכותו של העם היהודי לבית לאומי משלו, ומתוך הכרה בכך שגם לעם הפלשתיני יש זכות לבית לאומי משלו, ומתוך הכרה בכך כי לכל אדם יש הזכות להיות אזרח, ולבחור את נציגיו לשלטון, אם במדינה בה הוא מתגורר, ואם במדינת הלאום לו הוא משתייך.
לשם כך אנו מושיטים בזאת יד לשלום ומטים אוזן קשבת לכל הצעה שתביא לקץ המצב הזמני מתוך הסכם, ואולם באין שינויים מוסכמים אנו קוראים בזה למדינות העולם כולו לתמוך, ואף להושיט סיוע כלכלי ואכיפתי, לביצוע הצעדים שלהלן.
בתאריך 14 לחודש מאי שנת 2015, שנה אחת מיום פרסום מסמך זה, יסיג צבא ההגנה לישראל את כל כוחותיו מהשטחים הקרוויים היום "יהודה ושומרון", כולל "השכונות הערביות" של ירושלים, וייערך בעמדות קבע של מיגננה והגנה על מה שקרוי "הקוו הירוק", כאמור, עם תיקונים מסוימים באזור העיר ירושלים (אלא אם, כאמור, יתקבלו עד אותו יום בהסכמת שני הצדדים תיקוני גבול במסגרת "חילופי שטחים על אוכלוסיותיהם").
מדיינת ישראל תכריז ביום ההוא כי לגבי דידה מהווה כעת היישות הערבית אשר בשטח בו לא פרוש עוד צה"ל מדינה עצמאית, וכי ישראל מכירה במדינה זו ומושיטה לה יד לשלום ולשיתוף פעולה כלכלי, תיירותי, ואף ביטחוני.
מדינת ישראל תצהיר ביום ההוא כי לגבי דידה דין אחד לערבים המתגוררים בשטח מדינת הלאום היהודי וליהודים המתגוררים בשטח מדינת הלאום הפלשתיני וכי היא מצפה מהמדינה הפלשתינית לנהוג בהם בדיוק כפי שנוהגת מדינת ישראל בערבים המתגוררים בשיטחה, כולל כל הזכויות והחובות של אזרח המדינה. מדינת ישראל תודיע אז כי לא יהיה כל קשר ולא תהיה כל זיקה לאף אחת משתי המדינות לבני הלאום שלה שהינם אזרחים במדינה האחרת, למעט אם יוחלט אחרת בהדדיות ובהסכמת שתי המדינות.
מדינת ישראל קוראת לכל מדינות העולם לסמוך ידיהן על דמותו זו החדשה והנכונה של המזרח התיכון, ולתת כתף לחיים עתידיים של הגינות, של הדדיות, של שיתוף, ושל שלום.
ועל כך אנו, מנהיגי מדינת ישראל ב 7.5.2014, ז' באייר ה'תשע"ד, באנו על החתום.
תאריך:  08/05/2014   |   עודכן:  08/05/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מגילת העצמאות לשלום
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
מגילת העצמאות של הכותב
רפי לאופרט  |  25/09/14 08:56
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות ישראלי-פלשתיני
איציק וולף
שר הביטחון תקף את משרד האוצר על הקיצוץ בתקציב הביטחון    העריך כי חמאס ופתח לא יצליחו לגשר על המחלוקות ולא יגיעו לבחירות    "האיום הפלשתיני להחזיר את המפתחות הוא איום סרק"    "המשרד להגנת העורף הוקם מלכתחילה משקול פוליטי בלבד"
עמוס גלבוע
בראיון לרגל יום העצמאות אמר נשיא המדינה כי לפני 3 שנים הוא עמד לפני סיכום חיובי עם אבו מאזן על הסכם שלום, אך נתניהו מנע זאת ממנו. לפי פרס אבו מאזן גילה נכונות מדהימה לפשרות, ובין השאר גם הסכים גם להכיר במדינה יהודית. סוגיה לבחינה על-ידי חסידיו הישראלים של מחמוד עבאס!
רפי לאופרט
אם נמשיך לשגות באשליות מתוך בורות משגשגת, נמשיך גם לדמם... יסוד הסכסוך היה ונותר אי-קבלה על-ידי הערבים את התנועה הלאומית היהודית במרחב "שלהם"
אפרים הלפרין
יום העצמאות ה 66 למדינה נחוג בימים של אכזבה מהיכולת להגיע להסדר כלשהו עם הפלשתינים, כאשר במוקד אי-ההסכמה אנו מוצאים את הסירוב הפלשתיני להכיר בנו כמדינה יהודית
אברהם פכטר
חייל הנחל מחברון שדרך את נשקו, נוכח הפרובוקציה וההתגרות המכוונת של הנער הפלשתיני - פעל נכון ובאיפוק רב. המתבונן היטב בסרטון רואה שנער נוסף תקף את החייל מאחור בגבו ובהזדמנות זו יכול היה גם לתקוע לו סכין או לירות בו מטווח אפס. תגובת החייל, לסיטואציה לדעתי אפילו פחות מדי תוקפנית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il