X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
זינוק במספר מבקשי הסיוע [צילום: אריק ריסברג, AP]
בשל האינפלציה הגואה: זינוק באובדן קורת גג בארה"ב
מאות אלפים מתקשים לשלם את שכר הדירה בשל התייקרות מוצרי היסוד, ומיליונים חוששים שיאבדו את בתיהם בחודשיים הקרובים - מדווח וושינגטון פוסט בניגוד למצב בעבר, כעת הסכנה מרחפת גם מעל מי שעודם עובדים ואפילו במשרות מכניסות

השריפים הגיעו בשעה שש בבוקר בתחילת חודש יוני והודיעו לג'וזאן אינגליש שהיא מפונה מביתה. אינגליש פוטרה באפריל (אשתקד השתכרה 100,000 דולר) ופיגרה בשכר הדירה משום שההתייקרות החדה של המזון והדלק הכבידו על תקציבה החודשי. בעת שאיבדה את ביתה, עמד החוב על 9,160 דולר וחשבון הבנק שלה היה ריק. המחוז העניק לה סיוע חודשי בסך 1,300 דולר – אבל שכר הדירה הממוצע בו הוא 2,800 דולר. אינגליש ובן-זוגה שלחו את שלושת ילדיהם לישון אצל קרובים, בעוד הם ישנים במכוניתם ומתקלחים באולם ההתעמלות.
העלייה במחירי הדיור, יחד עם ההתייקרות המתמשכת בצרכי יסוד, הפכה אמריקנים לחסרי בית ועוד מיליונים ניצבים בפני סכנה דומה – מדווח וושינגטון פוסט. מקלטים ברחבי המדינה מדווחים על עלייה פתאומית במספר המבקשים סיוע, כאשר הם מתקשים לממן את הוצאותיהם הבסיסיות. בעוד האינפלציה מגיעה לשיא של 40 שנה, הסיוע הממשלתי של הקורונה נפסק ואמריקנים מתקשים לממן את שכר הדירה.
העלייה במספר חסרי הבית היא הדוגמה המעודכנת ביותר לכך שההתאוששות מן הקורונה מבחינה בין מי שיש לו לבין מי שאין לו. הזינוק במחירי הדיור מעשיר עוד יותר את בעלי הבתים, בעוד מספר הולך וגדל של אמריקנים מגלים שהם מתקשים לממן את התקרה שמעל ראשיהם. "אנחנו נמצאים ברגע חריג מאוד, בו המחירים עולים כל כך מהר, עד שרבים אינם יכולים להרשות לעצמם את מקומות מגוריהם", אומרת פרופ' מרדית גרייף מאוניברסיטת ג'ונס הופקינס. "המחירים עולים בכל כיוון אפשרי והמחירים אינם משיגים אותם".
המידע הלאומי על חסרי דיור הוא מוגבל, מציין הפוסט, במיוחד מאז פרוץ הקורונה; בינואר 2020 המספר עמד על 580,000. המטפלים במקלטים ב-15 מדינות אמרו לעיתון, כי השנה נרשמה עלייה חדה במספר המבקשים את סיועם, במיוחד אימהות חד-הוריות; בכמה מקרים המספר הוכפל ואך שולש בתוך חודשים.
בעבר איבדו את דירותיהם בעיקר מי שמצבם הכלכלי הדרדר בשל פיטורים, הוצאות רפואיות בלתי צפויות או בעיות בריאות מתמשכות. אבל הפעם מדובר גם במשפחות שמצבן התעסוקתי יציב – ואפילו בעלות משרות טובות – אך אינן יכולות למצוא דירות שביכולתן לממן. אפילו בקרב מי שעדיין מצויים בבתיהם, סכנת הפינוי מתקרבת.
בתחילת יוני פיגרו 13.7 מיליון אמריקנים בתשלום שכר הדירה, עלייה של 7% לעומת אפריל; 4.6 מיליון מתוכם אומרים שהם עלולים – ואולי אפילו עלולים מאוד – לאבד את בתיהם בתוך חודשיים, זינוק של 32% לעומת אפריל. כל עלייה של 100 דולר בשכר הדירה מובילה לעלייה של 9% במספר חסרי הבית – העריך הממשל לפני שנתיים. השיעור החציוני של שכר הדירה הגיע בחודש מאי לשיא של 2,002 דולר – עלייה של 15% לעומת השנה הקודמת.
ג'יני ג'נסן נדרשה לשלם תוך שלושה שבועות חוב של 5,000 דולר על דירתה במערב ניו-יורק, אחרת תפונה ממנה. ג'נסן מתקיימת על קצבת ביטוח לאומי בסך 980 דולר לחודש, אומרת שאין סיכוי שתוכל לפרוע את החוב וצופה שתיאלץ להתגורר במכוניתה. מחירי הדיור במחוז עלו ב-16% בשנה האחרונה, במקביל להתייקרות המזון, הבנזין והתרופות.

יקח זמן עד ששכר הדירה יירד
כל 100 דולר - עוד 9% חסרי בית [צילום: רוס פרנקלין, AP]

ונוס לופז עבדה מהבית – למרות שלא היה לה בית: היא פונתה ועברה עם שלושה ילדיה למלון צנוע. אך תקשורת האינטרנט הרעועה לא אפשרה זאת והובילה לפיטוריה; המעסיקים אמרו שישמחו להעסיק אותה מחדש ברגע בו יהיה לה בית קבוע. שכר הדירה באזור עלה ב-22% מאז פרוץ המגיפה, ולופז אינה יכולה למצוא קורת גג בתקציב שלה – 1,100 דולר לחודש. היא משלמת 483 דולר לחדר במוטל בו מתגוררים כל הארבעה וכספה הולך ואוזל. במקומות הבודדים שיכולה לופז להרשות לעצמה יש רשימת המתנה של חודשים.
משבר הדיור בר-ההשגה מצוי על סדר יומם של מקבלי ההחלטות המנסים להתמודד עם האינפלציה, מציין הפוסט. הפדרל ריזרב החל להעלות במהירות את הריבית בתקווה לצנן את המשק, כולל שוק הדיור, ולהוריד את המחירים. בעוד יש סימנים לכך שהתייקרות המשכנתאות מתחילה לצנן את מכירת הדירות, כלכלנים אומרים שיידרש הרבה יותר זמן עד שהאטה זו תגיע לשוק הדירות השכורות. המשימה של ה"פד" היא להשתלט על המחירים בלי לגרום סבל נוסף.
מומחים אומרים ש-20% ממי שאינם להם דיור נחשבים לחסרי בית כרוניים ומתגוררים ברחובות או במקלטים. לרובם המכריע אין כתובות קבועות, אך הם מנסים להשיג קורת גג מכל הבא ליד. "ברגע בו אתה מחוץ לבית, אז אפילו אם אתה מתגורר במכונית שלך – כבר נפלת לתהום", אומרת גרייף. "אין לך כתובת, מיטה או מקום להתקלח וזה הופך את הכל להרבה יותר קשה. כל צורכי החיים הבסיסיים מתחילים להיעלם". רוב חסרי הבית מצליחים למצוא דיור בתוך שנה, אבל אפילו מצוקה זמנית עלולה לגרום לאובדן עבודה ולחוסר ביטחון פיננסי ארוך טווח, היא מתריעה.
ג'ורדן אוונס ובעלה מתגוררים במכוניתם מאז פונו מביתם ב-7 ביוני וישנים במגרש החניה של הום דיפו. מחירי הדיור באזור עלו ב-9% מאז פרוץ הקורונה. אוונס עבדה בשורה של משרות מזדמנות, אך החשש מפני הקורונה והקיצוץ בשעות חתכו את שכרה. היא ובעלה, הסובל מסוכרת, רוכשים בוולמארט מוצרים היכולים להחזיק מעמד בחום של 32 מעלות במכוניתם: בייגלים, צ'יפס, טונה. הם אינם יכולים להרשות לעצמם לקנות כיסוי לחלונות ב-158 דולר ולעיתים מתעוררים כאשר זרים מביטים לתוך המכונית. בסוף יוני ציינה אוונס את יום הולדתה ה-23; היא העניקה לעצמה מתנה: נסיעה לאחותה בארקנסו, כדי שלא לבלות את אותה לילה במכונית.

תאריך:  05/07/22   |   עודכן:  05/07/22
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בשל האינפלציה הגואה: זינוק באובדן קורת גג בארה"ב
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
אקונומיסט מנתח: הונג-קונג ממשיכה להיות הנתיב המועדף לפעילות בסין, אך בשאר התחומים היא מאבדת את ההובלה לטובתה של סינגפור - וגם שנגחאי נוגסת במעמדה
איתמר לוין
גלי חום חסרי תקדים מובילים לדליקות ענק, בצורות, הצפות ומתחילים לגבות חיי אדם - וגם כופים ביטול הרגלים קבועים, מדווח וושינגטון פוסט
איתמר לוין
העדויות על שהתרחש בעת ההסתערות על הקפיטול מציגות גיבורים אלמונים שסייעו לשמר את הדמוקרטיה - לצד בכיר בשירות שעבר לבית הלבן והיה אומר הן של טראמפ, מתאר וושינגטון פוסט
איתמר לוין
נמאזי הוא בן הערובה לתקופה הממושכת ביותר בתולדות ארה"ב    ניו-יורק טיימס מביא מאמר ששלח מן הכלא, בו הוא מוחזק מאז 2015
איתמר לוין
הרוב המוצק של ששת השופטים השמרנים פסק לא רק בנושא ההפלות, אלא גם בסוגיות הנפיצות של הזכות לשאת נשק ודת ומדינה    גם לממשל ביידן היו כמה נצחונות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il