X
יומן ראשי
חדשותתחקירים
כתבותדעות
סיפורים חמיםסקופים
מושגיםספרים
ערוצים
אקטואליהכלכלה ועסקים
משפטסדום ועמורה
משמר המשפטתיירות
בריאותפנאי
תקשורתעיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורהלכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונתמיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עתוידאו News1
פורמיםמשובים
שערים יציגיםלוח אירועים
מינויים חדשיםמוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טוריםבלוגרים נוספים
רשימת כותביםהנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישיםפירמות
מוסדותמפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורתאירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומייםאירועים כלכליים
אירועים מדינייםאירועים משפטיים
אירועים פוליטייםאירועים פליליים
אסונות / פגעי טבעבחירות / מפלגות
יומנים אישייםכינוסים / ועדות
מבקר המדינהכל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
[צילום: אלברטו פזאלי, AP]
בריטניה חוזרת למציאות אחרי פנטזיות ג'ונסון
אקונומיסט טוען שהשמרנים והממשלה הבאה חייבים להפיק את הלקחים הנכונים מנפילתו של ג'ונסון: חשיבותו של האופי המתאים להנהגה, הימנעות מפנטזיות והתמודדות עם הבעיות הכלכליות והחברתיות הקשות

בוריס ג'ונסון ביקש מחברי מפלגתו להניח לו להישאר בראשות הממשלה עד הסתיו, אבל הוא חייב ללכת מיד – סבור אקונומיסט. ג'ונסון נפל בשל חוסר היושר שלו, כך שיש העשויים לחשוב שדי בשינוי במנהיגות כדי להחזיר את בריטניה למסלול. הלוואי. למרות שטביעות אצבעותיו מרוחות על פני כל הבלגן הנוכחי, הבעיה עמוקה יותר מאשר אדם אחד. אם המפלגה השמרנית לא תכיר בכך, הבעיות הכלכליות והחברתיות של בריטניה רק יחמירו.
ג'ונסון נאחז בקרנות המזבח עד הרגע האחרון, בטענה שיש לו מנדט ישיר מהעם. שטויות; הלגיטימיות של ראש הממשלה באה מן הפרלמנט. כמו דונלד טראמפ, ככל שהתעקש יותר שלא לפרוש – הוא הוכיח יותר שאינו ראוי לתפקיד. בפרישתו, כמו בעת שלטונו, הפגין ג'ונסון התעלמות מהאינטרסים של מפלגתו ושל האומה – מאשים אקונומיסט. עשרות ההתפטרויות בימים האחרונים הן אחת ההוכחות לכך שג'ונסון אינו יכול להמשיך בתפקידו.
המפלגה השמרנית תקווה שייסוריה מתקרבים לקיצם, אבל זה תלוי בשאלה האם תפיק את הלקחים הנכונים מכשלונו של ג'ונסון. אחד מהם הוא חשיבותו של האופי בעולם הפוליטי. ג'ונסון דחה את הגישה לפיה שלטון פירושו לבחור; חסרה לו היכולת לקבל החלטות קשות לטובת האומה גם אם יפגעו בפופולריות שלו. חסרות לו גם ההתמדה וההעמקה בפרטים הדרושות כדי לוודא שהחלטות מבוצעות. בבסיס סגנונו עמדה אמונה בלתי מעורערת ביכולתו להתגבר על הכל בעזרת מילים מתוחכמות. כאשר נדחק לפינה, ג'ונסון יכול להיות מקסים, מאיים, שקרן; לפעמים אפילו התנצל.
כתוצאה מכך, על הישגיו – כמו החיסונים לקורונה והסיוע לאוקראינה – האפילו שערוריות בלתי פוסקות. את מקומו של החזון תפס חלל ריק. משברים לא היו הפרעה בדרכה של הממשלה; הם הפכו להיות דרכה של הממשלה. וכאשר השערוריות התרבו, כך גם שקריו של ג'ונסון; לבסוף לא נשאר שום דבר אחר.
השמרנים מיהרו לתלות את האשמה באופיו של ג'ונסון, אבל לכתו תהיה נקודת ציון רק אם יכירו באמת פחות נוחה: הוא היה התשובה לסתירות במפלגתו. רבים מחברי הפרלמנט השמרנים תומכים במיסוי נמוך ושוק חופשי, אך אחרים תומכים בהוצאה ממשלתית גדולה ופרוטקציוניזם. ג'ונסון הכריזמטי הצליח לאחד אגפים אלו, כי לא היה צריך לפתור את הניגודים אלא הביע תמיכה בכל הצדדים.
המדינה ענייה מכפי שנדמה לה

זוהי הפוליטיקה של פנטזיות שעקבותיה מוליכים עד הברקזיט, מאפיין אקונומיסט. ג'ונסון הבטיח אז לבוחרים שיוכלו לקבל הכל: יותר עושר, פחות אירופה; יותר חופש, פחות רגולציה; יותר דינמיות, פחות הגירה; ושהאיחוד האירופי יתחנן בפני בריטניה להגיע להסכמה. זה עבד כל כך טוב, עד שהפנטזיה הפכה להיות העיקרון המנחה של השמרנים – במיוחד בכלכלה. וזהו הלקח השלישי. ג'ונסון טען שהעולם כולו מקנא במשק הבריטי, אך גם זה היה בלוף. הוא מותיר בריטניה הניצבת בפני בעיות חברתיות וכלכליות ענקיות. האינפלציה בה היא הגבוהה ביותר במדינות G7 הצמיחה היא 1.7% בלבד, לעומת ממוצע של 2.7% בעשור שקדם למשבר הפיננסי של 2008. התפוקה נמצאת בשפל של 15 שנה.
יתרה מזאת: מנועי הצמיחה ניצבים בפני מכשולים קשים. סכסוכי עבודה מקיפים עובדי רכבת, עורכי דין ורופאים. כאשר יוקר המחיה עולה, יש צורך בממשלה יציבה ונחושה כדי להימנע מפריצת מסגרת ההוצאה. בריטניה מזדקנת: ב-2010 שיעור בני 65 ומעלה היה 16%, כעת הוא 19% וצפוי להגיע ל-25% בשנת 2035 – מה שיכביד עוד יותר את הנטל על מערכת הבריאות, הקורסת ממילא.
בריטניה גם צריכה להאיץ את המעבר למשק נקי מפליטות פחמן, מה שמצריך השקעות עתק. יש לה שאיפות למלא תפקיד משמעותי בעולם בו סין ורוסיה מטילות את כובד משקלן, אך הצבא שלה קטן וסובל מחוסר בציוד. הישארותן של סקוטלנד וצפון אירלנד בממלכה המאוחדת אינה מובטחת, וללונדון אין תוכנית להשביע את רצונן.
אקונומיסט מסכם: בריטניה מצויה במצב מסוכן. המדינה ענייה מכפי שנדמה לה. הגרעון במאזן השוטף שלה התנפח, הליש"ט צנחה והריבית עולה. אם הממשלה הבאה תתעקש להגדיל את ההוצאה ולקצץ במיסים בעת ובעונה אחת, היא עלולה להוביל למשבר. חלפו הזמנים בהם הכל היה אפשרי. עם עזיבתו של ג'ונסון, הפוליטיקה חוזרת להיות מחוברת למציאות.

תאריך:  08/07/22   |   עודכן:  08/07/22
מועדון VIPלהצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כלליחדשותרשימותנושאיםאישיםפירמותמוסדות
אקטואליהמדיני/פוליטיבריאותכלכלהמשפט
סדום ועמורהעיתונות
בריטניה חוזרת למציאות אחרי פנטזיות ג'ונסון
תגובות  [ 0 ]מוצגות  [ 0 ] כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
כמה מן הטניסאים הגדולים בהיסטוריה ממשיכים לשחק בעשור הרביעי ואף החמישי לחייהם. יש לזה סיבות אמוציונליות, פיזיות ומסחריות – מסביר ניו-יורק טיימס
איתמר לוין
חקירת פשעי המלחמה בשטח וייחוס מלחמת תוקפנות לוולדימיר פוטין נמצאים על סדר היום    וושינגטון פוסט בודק האם ייתכנו שינויים מרחיקי לכת בחוק הבינלאומי
איתמר לוין
ניו-יורק טיימס חושף: בשנים 2019 ו-2021 נדרשו ג'ים קומי ואנדרו מק'קייב, שהיו ראש הסוכנות וסגנו, לעבור הליך שומה מעמיק    הסיכוי שייבחרו במקרה היה לפחות אחד ל-20,000    הנציבות: הנציב - מינוי של טראמפ - אינו מעורב בתיקים ספציפיים
איתמר לוין
עדותה של קאסידי האצ'ינסון בוועדת 6 בינואר הייתה חריגה מצורת העבודה הרגילה שלה, בעיקר מחשש להדלפות שיפגעו בדרמה ובשל סכנת הלחצים של אנשי טראמפ - מנתח וושינגטון פוסט
איתמר לוין
למרות מצבו הבריאותי הרופף ולאכזבת מתנגדיו בוותיקן, האפיפיור אינו מתכוון ללכת בעקבות קודמו הממשיך להטיל עליו את צלו - מדווח ניו-יורק טיימס
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il