X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
צריכים תנועה כמו האדם הקדמון [צילום: מרטין מייסנר, AP]
לעבודה מהבית יש מחיר בריאותי - גופני ונפשי
רופא הספורט ג'ורדן מצל מציין בניו-יורק טיימס, שהעדר תנועה מספקת גורם למחלות, בעוד העדר קשרים חברתיים מוביל לדיכאון וחרדות

הדיון על כן/לא עבודה מהבית מול כן/לא חזרה למשרד מתרכז בתפוקת העובדים. היא חשובה, אך לא ניתנה תשומת לב מספקת להשלכות הבריאותיות השליליות האפשריות, הן הגופניות והן הנפשיות, של העבודה מרחוק – מתריע רופא הספורט ד"ר ג'ורדן מֶצְל במאמר בניו-יורק טיימס.
לאחרונה פורסם ריכוז של מחקרים מקיפים בנוגע להשפעות הגופניות והנפשיות של העבודה מהבית, והתוצאות מעורבות. יש עובדים הפורחים באווירה המרוחקת מן המשרד, עם יותר זמן להתנהגות בריאה, כולל פעילות גופנית וקשר טוב יותר עם המשפחה. אחרים הופכים לפחות פעילים, מעלים במשקל ומדווחים על תחושות של בידוד ודיכאון.
רוב ההשלכות הן ביולוגיות; למרות כל השינויים המתרחשים סביבנו, גוף האדם נותר כמות שהוא מזה 300,000 שנה. בני אדם צריך לנוע. מחקרים מלמדים על קשר בין תנועה מוגברת לבין הפחתת הסיכון לפיתוח בעיות לב כמו כולסטרול, מחלות כרוניות כמו סוכרת וכמה סוגים של סרטן, כמו גם מניעת מצבים נפשיים כמו דיכאון וחרדות. ככל שאנחנו נעים יותר, אנחנו בריאים יותר – קובע מצל; וככל שהאדם יושב יותר ומתנועע פחות, הוא בריא פחות. הן תוחלת החיים והן איכות החיים נפגעים מחוסר פעילות ממושך.
למרות ההתקדמות הטכנולוגית המדהימה, גוף האדם צריך בגדול את אותה כמות תנועה לה היה זקוק לפני 100,000 שנה. למרבה הצער, הטכנולוגיה והנוחות פועלות לעיתים נגד בריאותנו. עם כל התקדמות טכנולוגית – הכרכרה והמכונית, המטוס, המחשב והסמארטפון – אנחנו נעים פחות. בחינת שלדים מלפני המהפכה התעשייתית מלמדת על פחות בעיות ברכיים מאשר היום.
שלוש השנים האחרונות החמירו משמעותית מגמות אלו. מספר הצעדים שלנו צנח משמעותית – לא הצעדים בחדר הכושר, אלא בהליכה לארוחת הצהריים ובעלייה במדרגות בעבודה. בעוד תשומת לב רבה ניתנת לאימוני הכושר, לצעדים היום-יומיים – המצטברים לאורך ימים, שבועות וחודשים – יש חשיבות במניעת מחלות. נכון לעכשיו, רבים מאיתנו לא צועדים מספיק. מצל מציע לקוראים למדוד את צעדיהם באמצעות יישומון בריאות, ומי מהם שעובדים חלקית במשרד וחלקית בבית, יגלו שמספר הצעדים גדול בהרבה בימי המשרד.

חזרה למשרד טובה לבריאות
חשיבות רבה לצעדים היום-יומיים [צילום: טיי אוניל, AP]

חוסר פעילות עלול להיות מתורגם לתחלואה, מזהיר מצל. ארה"ב מוציאה מדי שנה 4.3 טריליון דולר – 18% מהתמ"ג – על בריאות, אך למרות שזהו שיעור כפול מרוב המדינות העשירות האחרות, היא שייכת רק לדרג השני במערב בתוחלת החיים. שתי הבעיות הבריאותיות הנפוצות ביותר – לב והשמנה – עולות למעלה מ-500 מיליארד דולר בשנה; את שתיהן ניתן במידה רבה למנוע בתזונה בריאה ובתנועה קבועה. האמריקנים מוציאים הכי הרבה ונעים הכי פחות. כעת 50% מהם עודם עובדים מהבית, לעומת 30%-25% בלבד באירופה ובאסיה, מה שכאמור יחמיר את הבעיה.
מצל עובר להשלכות הנפשיות של העבודה מרחוק. בני האדם הם חיות חברתיות, מה שמתקשר גם לצורך שלהם בתנועה. למרות ההתקדמות הטכנולוגיות, המוח שלנו משווע לקשרים אנושיים, המאפשרים לנו לקרוא שפת גוף, להבין תקשורת בלתי מילולית ולעבוד טוב יותר בצוות. מחקרים מצביעים על עלייה בדיכאון ובחרדות בקרב העובדים מהבית. מחקרי אא"ג של תנועות המוח מלמדים, שהקשרים הפסיכולוגיים טובים יותר וממושכים ביותר בעת מגע פנים אל פנים מאשר במגע מקוון.
אין זה אומר שכל מי שעובד מן הבית מצוי בסכנה בריאותית, מדגיש מצל. ישנם רבים הפורחים בעבודה מרחוק. להורים יש יותר זמן לבלות עם משפחותיהם; לאנשים יש יותר זמן לטייל עם כלביהם ואפילו ללכת לשיעורי כושר. אבל יש גם מי שמפתחים כאבי גב וצוואר, ובכלל הפכו לפחות בריאים בשנים האחרונות - ומדובר במגמה לאומית.
בכמה מובנים, העבודה מרחוק אינה הולכת לשום מקום ונראה שהמסלול המועדף יהיה שילוב של בית ומשרד, מה שיאפשר גם מגעים חברתיים ותנועה גופנית יום-יומית. למי שעובד בצורה מלאה מן הבית, מצל ממליץ לקבוע זמנים לפעילות גופנית. ואם מקום העבודה דורש חזרה מלאה או חלקית למשרד, הוא עושה טובה לבריאותם ארוכת הטווח של המועסקים.

תאריך:  17/03/23   |   עודכן:  17/03/23
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לעבודה מהבית יש מחיר בריאותי - גופני ונפשי
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
האסיפה הלאומית צפויה לדחות הערב את העלאת הגיל מ-62 כיום ל-64 ב-2030 - והנשיא יפעל באמצעות צו    הצעד עלול להחריף את המאבק הציבורי הקשה ועשוי להוביל לנפילת הממשלה
איתמר לוין
אקונומיסט צופה: רבים יבקשו להתמודד על ירושת SVB, חברות ההיי-טק יקבלו יחס פחות מפנק, ובעיקר - הפעילים בענף יבינו שהם בני תמותה
איתמר לוין
הבנק המרכזי השווייצרי הלווה 54 מיליארד דולר לבנק שאיבד אתמול רבע מערכו    אקונומיסט: יש סיכוי לשיפור, אבל המשקיעים יושבים על הגדר
איתמר לוין
החילוץ בידי הממשל יוצר סיכון מוסרי העלול להוביל לנפילות נוספות - והדרך למנוע אותן הוא פיקוח הדוק, כותב קרוגמן בניו-יורק טיימס
איתמר לוין
אקונומיסט סוקר את העידכון למדיניות החוץ והביטחון, ובמרכזו יצירת קשר בין הזירה האירופית לזירה הסינית    האם התקציב יגיע ל-2.5% מהתמ"ג?
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il