X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  כתבות
סוזי קגן יועצת פסיכולוגית אונ' בר-אילן
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
תפקיד התקשורת המסורתית והמדיה החברתית, הוא לסייע לבעלי זכות הבחירה לגבש דעתם ולהישאר אוביקטיבים, אך זה לא תמיד המצב אם כך, מי יכול לעזור לנו להחליט במי להצביע? האם להאמין לכל מה שמפרסמים בכלי התקשורת? איך ניתן לסמוך על המתמודדים שהם דוברי אמת?
▪  ▪  ▪
לבחור נכון [צילום: פלאש 90]

הבחירות לכנסת ה-20 יתקיימו ביום שלישי ה-17 במרס 2015. בימים אלו נראה כי אנחנו בעיצומה של מערכת בחירות סוערת, וכי אוסף המפלגות הישנות והחדשות תותיר אותנו מתחבטים בשאלות - במי כדאי לנו לבחור? ואיך בוחרים נכון?
תפקידה של התקשורת המסורתית והמדיה החברתית, הוא לסייע לבעלי זכות הבחירה לגבש את דעתם ולהישאר אוביקטיבים, אך זהו לא תמיד המצב. אם כך, מי יכול לעזור לנו להחליט במי להצביע? האם להאמין לכל מה שמפרסמים בכלי התקשורת? איך ניתן לסמוך על המתמודדים שהם דוברי אמת? ועד כמה הסביבה שלנו משפיעה על הבחירה שלנו?
להלן מספר טיפים להתמודדות עם הקשיים עד ליצירת דעה מגובשת וברורה.
צריכת תוכן אוביקטיבי ומגוון
כדי לקבל את המידע האוביקטיבי ביותר, אני ממליצה לכם לנסות ולהיות פתוחים וקשובים לכל אמצעי התקשורת. כלומר, לצרוך את המידע התקשורתי מכמה ערוצי טלוויזיה, מכמה עיתונים ואתרי חדשות. כמו-כן, תוכלו למצוא ברחבי הרשת ובערוצי הטלוויזיה מדי פעם עימותים בין מועמדים, שם הם חשופים ללחץ רב ומטבע הדברים האמת מצליחה גם להיחשף יותר.
התעלמו מרחשי הסביבה
לרוב, הדעה הפוליטית שלנו מושפעת מהקרובים אלינו ומהסביבה שלנו. אך כמו בכל הבחירות החשובות, עליכם לחשוב מה הם הצרכים שלכם, ומה הם הנושאים המדיניים והכלכליים שבוערים בכם. בכדי לייעל את הליך הבחירה, שבו לכתוב את השינויים שהייתם רוצים שיקרו במדינה ובדקו איזו מפלגה או נבחר ציבור עונה על רוב הדרישות והצרכים שלכם. אין זה מן הנמנע שתגלו כי היום אתם מזדהים עם מפלגה אחרת.
אל תשחו עם הזרם
בסביבתו של כל אדם קיימת דעה רווחת, שלרוב משפיעה על הבחירות שלנו בחיים, כמו גם בבחירות פוליטיות. כאשר אנו חושבים אחרת מהסביבה שלנו, אנחנו מעדיפים לשמור אותה לעצמנו ו"שוחים עם הזרם". ההליכה עם העדר הופכת את האדם לפסיבי, הוא מפסיק לצרוך את המידע הרלוונטי לו ולבסוף גם מזניח את דעותיו האמיתיות לטובת הדעה הרווחת. לאנשים שמרגישים כך, אני ממליצה לצאת מהפסיביות, לבחור באקטיביות ולחזור חזרה לזירה הפוליטית בכדי לצרוך את המידע המתאים לכם והמשקף את דעותיכם. הבחירות הן אנונימיות בדיוק מהסיבה שקיים קושי בלשתף אחרים בדעות המנוגדות. אינכם חייבים לשתף את סביבתכם, הכי חשוב שתצביעו כאשר אתם נאמנים לעצמכם.
היו פתוחים לשינויים
אני שומעת על מקרים רבים בהם אדם אינו מרוצה מהמפלגה בה תמך לאורך כל חייו הבוגרים. הוא מאוכזב, כועס ואינו מאמין לחברי המפלגה, אך אפילו לרגע אחד אינו חושב לבחור במפלגה אחרת. הוא אפילו נמנע מלקבל מידע חדש אודות מפלגות אחרות. אם אתם מאותם אנשים שחשים אכזבה מהמפלגה שלכם, פתחו את הראש והיחשפו לכמה שיותר מידע חדש. אולי הרצונות שלכם נענים דווקא במפלגה אחרת? אל תתקבעו, אל תפחדו משינויים, הפחד משינוי הוא זה שיוצר תלות כובלת שאינה בריאה, ולבסוף גם לא משרתת את האינטרסים של הבוחר.
נצלו את הרשתות חברתיות
היום, בעידן בו הרשתות החברתיות הן חלק בלתי נפרד ממערכות בחירות, אנו מוצאים את עצמנו חברים בקבוצות המזוהות עם מפלגה או עם מתמודדים היוצרים אצלנו תחושת שייכות. תחושת שייכות זו מאפשרת ביטוי של דעות לגבי מפלגה זו או אחרת או לגבי מצע מפלגתי מסוים. השתתפו בשיח הפוליטי לקראת הבחירות, אתם תראו כי לעיתים תקראו ביטויים של משתתפים אחרים איתם תזדהו או להפך. ביטויים אלו יכולים לחזק, להחליש ואפילו לשנות את דעתכם ובכך לסייע בהליך הבחירה. כמובן שחשוב לשמור על שיח תרבותי ומכבד.
השתמשו בזכות הבחירה
אל תוותרו על זכות הבחירה. סקרו את התקופה שעברה מהבחירות האחרונות ועד היום. בחנו את הקשיים אותם עברנו כמדינה, הסתכלו קדימה, היו אופטימיים ולכו לבחור מתוך התפיסה כי הבחירה שלכם היא זו שיכולה להוביל לשינוי אליו אתם מייחלים.

הכותבת היא מטפלת זוגית ומשפחתית, בעלת מרכז לטיפול רגשי בילדים ומבוגרים
תאריך:  09/03/2015   |   עודכן:  09/03/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
איך בוחרים נכון? טיפים לקראת הבחירות
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
אם יורשה לי לחלוק
ה.א.  |  9/03/15 14:16
 
- כחלון לא אחראי לסלולאר
ה.א.  |  9/03/15 17:01
2
לדוגמא אולמרט וביבי הגדולים
ה.א  |  9/03/15 17:19
3
לדוגמא: דירה להשכיר 150 אלף יח
ה.א  |  9/03/15 17:25
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות 2015
איתמר לוין
המדינה קיבלה את המלצת השופטת חיות, לנוכח העובדה שלא קיימת ועדה לבחירת הזוכה, נתניהו כבר איננו שר החינוך ויש לפרסם את שמות הזוכים שלושה ימים לאחר הבחירות
רפאל בוכניק
הניצול המתוחכם של כלי תקשורת "מזוהים" והכוונה ייעודית באמצעות רשתות חברתיות וטוקבים מגמתיים, נועד "לפמפם" באוזני הציבור דימוי של מנהיג כושל המוליך את צאן מרעיתו שולל. ההישג הנדרש בראיית מעצבי הקמפיין הוא לגרום לכך שגם דבר שקר הנאמר באופן חוזר ונשנה מתקבע בתודעה כאמת
גד פניני
ד"ר שמעון שושני ופרופ' אניטה שפירא לימדוני היסטוריה, אסור לעוות את ההיסטוריה כל פעם שלמישהו מתחשק
דרור אידר
כוחות אדירים מופעלים בחודשים האחרונים נגד המחנה הלאומי כולו. כולם מבקשים למסך את התודעה ולפזר על כולנו ערפל מחשבתי, כדי שניפטר ממחשבת העוועים הזאת, לדבוק באידיאולוגיה וברעיונות שמרניים-ימניים, עד שניכנע ונצביע לחבר'ה שברנע, אברמוביץ' וחבר מרעיהם חפצים ביקרם
שמעון זיו
מפלגת הליכוד מגיעה היום למצב של בחירות כשהיא עייפה ואינה יכולה להשיב מלחמה שערה לכחלון יציר כפיה ולא ליאיר לפיד שחורש את הארץ. למרות זאת כנראה שהיא תנצח בבחירות ותרכיב את הממשלה הבאה, אולם זה צריך להיות כרטיס צהוב להמשך הדרך
רשימות נוספות
סקר חדש: פער של 5 מנדטים לטובת הליכוד  /  מחלקה ראשונה
מצביעים בלשון  /  מחלקה ראשונה
האיש של נתניהו הסכים לגבולות 67'  /  עידן יוסף
האם התקשורת מעוותת את המידע?  /  רו"ח עידו רחמני
המערכת הפוליטית המושחתת בהיסטריה  /  נסים גבאי
תהיו כחלונים  /  יעקב שטרכר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il