X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
האם בני העדה האתיופית אכן סובלים מגזענות שעולה וגואה במדינת ישראל? האם יש מספיק נכונות מצידם להתערות בחברה הישראלית?
▪  ▪  ▪
הפגנת בני העדה האתיופית, אתמול, 3.5.15 [צילום: בן קלמר/פלאש90]
"חבר שלי אמר לי להוריד את כל הסממנים האתיופיים מקורות החיים שלי, ובאמת רק אז התחלתי לקבל זימונים לראיונות עבודה". (שמעון סולמון, ח"כ לשעבר)

שוב הפגנה לא חוקית במדינת ישראל, שוב הקיפוח והכאב המגזרי בוקעים, כאילו היו מטען לחץ עצור מאחורי קיר זכוכית סדוק, קיר שהיה שנים אטום וחסר רגישות. הסיבה הפעם - אלימות המשטרה כלפי בני העדה האתיופית.
אמנם הפגנה אשר אינה בתיאום עם המשטרה אינה חוקית, אך עם זאת את מי בכלל מעניינת זעקתם של צאצאי עדה שמהווה 4% מאזרחי המדינה? האם את המשטרה זה אמור להטריד? נכון, ישראל אמורה להתנהל כמדינת חוק! אם כך הנידון, האם יש שוטרים במשטרת ישראל, שמרגישים שהם מעל החוק? האם אלימות שמגיעה בצורה כל כך קלילה, כלפי בני עדה שנמצאת במיעוט מנוצל ומופקר כבר למעלה מ-30 שנים, היא משהו שניתן לטייח איכשהו ולהעביר הלאה?
קהילה בסבלה
'ביתא ישראל', יהודי אתיופיה אשר עלו למדינת ישראל בכמה גלי עלייה, נחשבים כיום מיעוט עדתי שמתקשה לשבור את חסמי הכניסה לחברה הישראלית במלואם.
להבדיל מעולי חבר העמים לשעבר, סובלת עדיין קהילת יהדות אתיופיה בישראל של שנת 2015, מגזענות, מעוני, מאפליה, מסלידה, מאטימות, מניכור ומסטיגמטיות קיצונית. אין זה פלא, שמשפחות הקהילה עדיין חיות בגטאות שכונתיים.
ממצאים רבים על אודות בני העדה האתיופית בישראל, מצביעים על מגמת משבר הרבה יותר מאשר על מגמת התפתחות וצמיחה. כתוצאה ממצב הזוי שכזה, רבים מבניה אינם לוקחים חלק בשוק העבודה, או שהם עובדים בעבודות בלתי מקצועיות ומנצלות.
דוח של בנק ישראל מתאריך 4.4.2013, מצביע על כך ששיעור העוני בקרב יוצאי יהדות אתיופיה, הוא הגבוה ביותר במדינת ישראל ומגיע לכ-53.3% משפחות עניות.
בגלל הצבע
כאשר מדובר בבני הנוער שנולדו בישראל, דוח פדגוגי המתאר תמונת מצב של בני נוער עולים, מציב בעיה מרכזית בה בני הקהילה מרגישים במידה פחותה, שיש להם כתף ומענה הולם בבתי הספר בהשוואה לשאר מגזרי העולים לישראל. שיעור הפשיעה בקרב בני העדה, מעיד על אחוז יחסי גבוה פי שניים משיעורם הכללי של בני הנוער בישראל.
הממצאים על אודות תחושת השייכות של יוצאי אתיופיה לחברה הישראלית אינם מצביעים על מגמה חיובית, עולי יהדות אתיופיה נתקלו במערכת בה מתקיים תהליך מתמיד וסמוי של פיצול גזעי בין שחורים ללבנים. בהתאם לכך, הממצאים מצביעים על סבירות אפשרית לכך שמופנות כלפי צעירים בני העדה, ציפיות מאוד נמוכות במישור המקצועי כסטיגמתיות מקובעת לכך שעל אף מאמציהם, הם אינם לוקחים חלק מספק בחיי החברה הישראלית.
היות שצבע העור נמצא במחקר כקטגוריה שלטת בחווית חייהם של בני העדה בישראל, חוויה שלעתים קרובות משפיעה על יתר תחומי החיים, באות לידי ביטוי אצל צעירים מבני העדה תחושות של ייאוש וחוסר תקווה.
על-פי מידע המגיע מאכ"א, נכון לסוף שנת 2012, אחוז הגברים בני העדה האתיופית המתגייסים לצה"ל הוא 81%, לעומת 67% באוכלוסייה הכללית. יותר ממחציתם, זקוקים לסיוע ת"ש (תנאי שירות).
הממצאים בעיקר מצביעים על תפיסה אמביוולנטית של יוצאי יהדות אתיופיה, כלפי הערכים החברתיים שאפיינו את תרבותם. בקרב עליית יהדות אתיופיה, ערכים כמו חברות וכבוד למבוגר, הינם ערכים בעלי חשיבות רבה מאוד, ובמסגרת הישראלית, לרוב ערכים אלו אינם משתקפים עבורם. הרבה צעירים ממוצא אתיופי מבינים היום שהערכים שהקנו להם מבית, כבר אינם יעילים ולא מתאימים להתמודדות החברתית במדינת ישראל.
ישנו מסר שהולך ומתגבר בקרב בני הקהילה האתיופית, מסר אשר קורא לפעול באקטיביות ובאסרטיביות במגעים החברתיים שלהם בישראל. עדיין, במקביל, ישנו פער בין קריאה זו לבין ההתנהגות בפועל אצל מרבית הקהילה האתיופית. קהילה שנתפסת כחלשה ביותר מבחינה סוציו-אקונומית במדינת ישראל וזקוקה יותר מכל אף לאפליה מתקנת.

תאריך:  04/05/2015   |   עודכן:  04/05/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
שקופים וכהים
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ישראלים מבינים כח
אהרון שחר  |  4/05/15 10:33
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אברהם פכטר
עם החתימות על ההסכמים הקואליציוניים מתבררים גבולות ההבטחות, המחיר שישולם וכנראה גם גבולות הסחיטה המפלגתית. מי שבוכה ומצטער על הסחיטה, על המחיר הכבד, על הנסיגה לאחור הם אלה מבינינו שהצביעו בהמוניהם למפלגות הקטנות: כחלון, ליברמן, בנט, ש"ס, יהדות התורה
ראובן לייב
שר האוצר המיועד, משה כחלון, עתיד להוציא את המשק מן המצוקות שהוא שרוי בהן. רק תנו לו לעשות את שלו מבלי להפריע
יוני בן-מנחם
אירן מודאגת מהמצב בסוריה ובתימן והיא נחושה לשמור על מאחזיה במזרח התיכון. הפעילות הצבאית המוגברת של אירן, סעודיה, מצרים וארה"ב במפרץ עלולה להביא להתנגשות בלתי נמנעת
רפי לאופרט
התבצרותה של מפלגת העבודה באופוזיציה אינה מעידה על התפכחות ופריצת דרך. אולי משתקום ממשלה חדשה ותפעל ותנצל עד תום את המנדט שנתן לה העם, ייתמו האשליות והשמאל יעמוד סוף-סוף על נפסדות גישתו וקוצר הראיה המאפיין אותה, וישנה את גישתו - המוקד הוא במפלגת העבודה
עו"ד ארתור בלאייר, עו"ד יצחק איתן (פרנלדס)
קשישה נבהלה כאשר רכב הגיח לעברה, נחבלה והפכה לסיעודית    בית המשפט קבע: מדובר בתאונת דרכים למרות שלא היה כל מגע פיזי בין הנפגעת לבין הרכב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il