X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
מתי פרסום פרטי התקשרות על אודות אדם המפורסמים במאגרים ציבוריים יכול להיחשב כפגיעה בפרטיות? על מנכ"לית פייסבוק עדי סופר-תאני נגד עו"ד גיא אופיר
▪  ▪  ▪
החלטה שגויה. עדי סופר-תאני [צילום: יח"צ]
נאסר פרסום פרטי מנכ"ל פייסבוק ישראל
איתמר לוין
עורך דין המנהל מאבק נגד הרשת ביקש לפרסם את פרטי ההתקשרות הפרטיים של עדי סופר-תאני * ביהמ"ש: מדובר בפגיעה ודאית, קשה ובלתי מוצדקת בפרטיות של סופר-תאני ובני משפחתה
לרשימה המלאה

מתי פרסום של פרטי התקשרות על אודות אדם המפורסמים במאגרים ציבוריים יכול להיחשב כפגיעה בפרטיות? זו השאלה בבסיסה של ההחלטה של כב' השופט יהושע גייפמן בתא 29564-05-15 עדי סופר-תאני נ' גיא אופיר. הפרשייה היא די פשוטה וכוסתה בעיתונות לא מעט: עו"ד גיא אופיר זועם על כך שלא ניתן ליצור קשר עם הרשת החברתית פייסבוק בכל מקרה שבו מתפרסמים תכנים לא ראויים, ועל כן החליט כי הוא יפרסם את פרטי הקשר של המנכ"לית לידיעת הציבור. עו"ד אופיר פנה לעורכי הדין של הגב' עדי סופר-תאני, מנכ"לית פייסבוק ישראל, והתריע על כוונתו. מנכ"לית פייסבוק החליטה לפנות לבית המשפט ולבקש צו שיאסור על הפרטים, והשבוע בית המשפט נעתר לבקשתה.
לשיטותיי, בהחלטת בית המשפט נפלו מספר שגיאות, ואני אצביע עליהן. הדבר לא אומר שהיה נכון (מוסרית) לפרסם את פרטי הקשר של הגב' סופר-תאני, אבל בהחלט שההחלטה שגויה.
לצורך המסד, אניח כמה פרטים שפורטו בתגובתו של גיא אופיר [קישור], שכדאי לקרוא בכל מקרה: ראשית, הגב' סופר-תאני מכהנת כדירקטורית בחברת ג'ינגר, כלומר: כל אזרח יכול היה לגשת לפרטי תיק החברה באמצעות תשלום של 11 ש"ח, ולקבל את כל המידע שגיא אופיר ביקש לפרסם (או לפחות את כתובתה בבית). מעבר לכך, גם אם פרטיה של הגב' סופר-תאני חסויים במאגר 144, הרי שבמאגר "נט המשפט", בו מפורטות התביעות, מופיעים פרטים אלו (כנדרש בתקנה 9 לתקנות סדר הדין האזרחי).
אבל אלה נימוקים טכניים, שבית המשפט פוטר על-ידי טענה כי יש מספר טוקבקיסטים שהתריעו שאם הפרטים יפורסמו הם יבואו ויצבאו על דלתותיה של הגב' סופר-תאני. הטיעון הזה, מלבד שעובדתית הוא לא ממוסמך ומגובה, הוא קצת לא נכון: אם הפרטים פומביים, וכל אדם שבאמת היה רוצה להטריד אותה היה יכול להשקיע את אותם אחד עשר השקלים (פחות מכרטיס האוטובוס הלוך ושוב לביתה של הגב' סופר-תאני) ולקבל את כתובתה. הבעיה היא שאת ההפטר של בית המשפט לא גיבו בעובדות אלא בשלל טוקבקיסטים.
כלומר, אין תשתית עובדתית לפגיעה ממשית בגברת כתוצאה מפרסום הפרטים שלה. ההפך הוא הנכון: למרות שהפרטים שלה פומביים ונגישים במספר דרכים, אין כיום חשש ממשי לפגיעה בחייה. מעבר לכך, עצם הטענה כי פגיעה בחופש הביטוי כדי להגן על זכות הנפגעת לשלום, כאשר הפוגעים אינם נמנים בקבוצת המתבטאים, אלא חיצוניים לה, היא טענה בעייתית.
במקרה של בג"ץ 8988/06 משי זהב נ' אילן פרנקו, פסק בית המשפט העליון כי לא ניתן לעצור את מצעד הגאווה (ביטוי של קבוצה א') בטענה לאלימות מצד קבוצה ב' (הנפגעת): "לסיום, רואה אני להעיר כי חלק מהעותרים בחרו להדגיש בטיעוניהם את החשש מפני שפיכות דמים ופגיעה בחיי אדם בשל עריכת המצעד בעיר, על-אף שהחשש מפני מעשי אלימות מקורו בציבור שמתוכו באים העותרים ובשמו הם טוענים. בנסיבות אלה, הדגשת הטיעון בדבר קיומו של חשש לחיי אדם, מותירה רושם קשה ואינה ראויה להישמע מפי מי שמבקש ללבות את אש האלימות במקום לתרום להרגעת הרוחות, ועל כך ניתן להצטער".
במקרה שלנו יש שלוש קבוצות: הקבוצה המפרסמת (עו"ד אופיר), הקבוצה שפרטיותה נפגעת (הגב' סופר-תאני), והקבוצה (הלכאורית) של הפוגעים העתידיים בפרטיותה של קבוצה ב'. בהעדר קשר סיבתי בין הפרסום של הקבוצה המפרסמת לבין הפעילות של הקבוצה הפוגעת, הרי שלא מתבצעת כאן עוולה, אלא יש כאן פגיעה בפרטיות שנוצרת על-ידי שלושה גורמים שונים, שכל אחד מהם אינו פוגע בפרטיות.
כלומר, מר אופיר לא מגלה לציבור כל מידע חדש שלא היה ידוע לו, ועל כן ללא פעילות של הסתה לאלימות (שהיא לכשעצמה עבירה פלילית), לא ברור כיצד הוא מתכוון לפגוע בפרטיות, שהרי קיומה של אסיפה מחוץ לביתה (ולא הטרדה טלפונית) היא פעולה מותרת במסגרת החוק.
בהערת אגב, כאשר אדם נושא בתפקיד ציבורי, הרי שמותר למחות מול ביתו בהיקף מסוים (בג"ץ 2481/93 יוסף דיין נ' ניצב יהודה וילק, מפקד מחוז ירושלים פ"ד מח (2) 456): "לכל אדם הזכות לקיים אסיפה, תהלוכה או משמרת. זכות זו אינה מוגבלת אך למרכזים השלטוניים או המסחריים של העיר. זכות זו משתרעת - מבחינת היקפה הפנימי - גם על קיום אסיפה, תהלוכה או משמרת בשכונות מגורים... אדם זכאי לקיים בישראל אסיפה או משמרת צמודה בשכונת מגורים. הוא זכאי לקיים את האסיפה או המשמרת הצמודה ליד ביתו של איש הציבור. עם זאת, בנסיבות קיום האסיפה או המשמרת יש להבטיח איזון ראוי בין זכותו של אדם לקיים אסיפה או משמרת לבין זכותו של איש הציבור ושכניו לפרטיותם בדירותיהם. איזון ראוי זה משקף את האינטרס הציבורי, עליו מופקדת המשטרה".
הסיבה השנייה לדחיית התביעה לדעתי היא סיבה ערכית, והיא מותנית בהוכחת הטענה העובדתית כי הגב' סופר-תאני היא באמת "שגרירת מדינת פייסבוק" בישראל (דבר שטעון בירור עמוק, שעד היום טרם נדון בפסיקה, וראו ה"פ 12816-08-13 עמרי וייל נ' Facebook, Inc ואח'). פייסבוק היא גוף מסחרי בעל פעילות בהיקף של מדינות, ולא בהיקף של חברה מסחרית כזו או אחרת. האמירה הערכית לפיה לגוף בסגנון כזה יש צורך במינוי נציג שיקבל את טענות הגולשים (בין אם מדובר במשרד עורכי דין או במזכירה), וכי אותו אדם נושא בתפקיד ציבורי, היא אמירה ראויה.
אלא, שלצורך כך אין צורך לתת את כתובתו הביתית ומספר הטלפון שלו, אלא די בלתת מען למכתבים (נניח תא דואר) או מספר טלפון קווי ייעודי. אולם, ככל שכאלה לא נמסרים, הרי שיש על הציבור לכתת רגליו ולנסות לאתר את המקום שייתן מזור לבעיותיו.
עד שעניין זה יוכרע, אולם, יש זמן ויהיו מקרים קלים יותר משפטית מאשר המקרה של גיא אופיר.

פורסם במקור: Intellect or Insanity - יהונתן קלינגר (8.6.15)
הכותב הוא בעל תואר שני במשפטים ותארים ראשונים במשפטים וממשל, וסטודנט בתוכנית למדע, טכנולוגיה וחברה בבר-אילן לקראת תואר שלישי. פעיל למען זכויות אדם בעולם הדיגיטלי וחברה חופשית.
תאריך:  10/06/2015   |   עודכן:  10/06/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מתי פרסום פרטים אישיים הוא פגיעה בפרטיות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
דבורה צרויה
בשנים האחרונות חלה התפתחות טכנולוגית מרשימה במגוון החומרים, המידות, הצבעים והמרקמים הקיימים    מספר חברות אף מציעות אריחים בהדפסה דיגיטלית בהזמנה אישית לפי תמונה רצויה
אריאל שפירא
TravelersBox מספקת מענה לבעיה מאוד שכיחה ומוכרת שמכיר כל מי שאי פעם טס לחו"ל: מה עושים עם הכסף המקומי שנשאר מהביקור?
ראובן לייב
ההיסטוריון והעיתונאי גד נחשון מניו-יורק סומך את ידיו על מחקרה המאלף של הניצולה, פרופסור יפה אליאך, האוצר בקירבו את סיפוריהם עוצרי הנשימה של חסידים יהודיים, שלא הרימו ידיים גם בעת היותם אסירי מחנות התופת הנאצית
לירן ענתבי
ההתייחסות הצרה של האו"ם למערכות נשק אוטונומיות בלבד והתעלמות ממערכות אזרחיות, היא בעייתית בפני עצמה. משמעות הדברים היא החמצת הזדמנות לפתח את השיח והפעילות דווקא סביב הנושא החשוב של הגבלתה של בינה מלאכותית באופן כללי
עליס בליטנטל
התערוכה "מהפכת העין - האמנות המודרנית והולדת הטלוויזיה האמריקנית" ב-JEWISH MUSEUM בניו-יורק מענגת, מרתקת כל צופה בכל גיל, ומהווה חוויה שאסור להחמיצה לכל מי שיש לו קשר או זיקה לתחומים אלה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il