X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
ימים יגידו, אם מסעדת "הברון" תצליח, אם לאו. סימני היכולת וההצלחה ניכרים ובולטים בה. השאר הוא עניין של השקעה והתאמה של התפריט והמחיר לטעם ולכיס הישראלי. ואתם - אתם כשאתם נכנסים למסעדת "הברון" וחושבים שזה עדיין "קפה לואיז", תנו צ'אנס למסעדה החדשה ולעולה החדש מפריז
▪  ▪  ▪
מסעדה חדשה בשדרות רוטשילד [צילום: איתמר לוין]

כמה מוזרות הן דרכי האל. רצינו אתמול לאכול סלט ב"קפה לואיז", בשדרות רוטשילד 9, בתל אביב ובמקום זאת מצאנו עצמנו במסעדה ששמה: "הברון". מה זה שאלנו? איפה לואיז? "לואיז", אמרה לנו המלצרית, "כבר איננה. התחלפו הבעלים וכעת אנחנו נקראים הברון". "טוב", פלטנו אנחה כבדה מעומק הבטן, בשל החום הכבד וצנחנו - עייפים ותשושים בצד אחד השולחנות, שעד לפני שבועיים נשבע אמונים ל"קפה לואיז" ועכשיו הוא מצדיע ל"ברון".
הרבה מלצריות ושני מלצרים, ממין זכר, לדוגמה - הסתובבו בשטח המסעדה וניכר היה שהמסעדה נמצאת בתחילת דרכה. פביוז, המנהל, ניגש אלינו ובעברית מצורפתת למשעי, הסביר לנו שהמסעדה החדשה נמצאת בהרצה. זו הייתה גם הסיבה מדוע קיבלנו תפריט שמודפס על דף לבן, שעליו מפורטים 29 מנות שונות, ללא הפרדה בין מנות הדגים, למנות הבשר, ללא הפרדה בין המנות הראשונות, לבין המנות האחרונות. "נו מילא", הפטרנו בקול, אלה גלגוליה של כל מסעדה, בתחילת דרכה ולא נקפיד על בעלי מסעדה זו, בקטנות, כגון אלה.
האישה שמולי הזמינה הדבר הבטוח ביותר - סלט ישראלי, מספר 26 בתפריט. נו, מה כבר אפשר להגיד על סלט ישראלי. שהעגבניות אצלנו מלאות טעם ועסיסיות יותר, מאלה שמגדלים, בארצות אירופה. שהמלפפונים שלנו עסיסיים ביותר ואין להם טעם של מי שהוציאו מהם לחותם. ששאר הירקות בארץ, טעימים יותר, מחו"ל. כמעט התפתיתי לצטט דברי רבי יהודה הלוי, לפיהם: "ארץ ישראל גבוהה מכל הארצות" - שריד זיכרון שנותר לי, עודף, מהבחינה משלשום, שהייתה באוניברסיטה בקורס של פרופ' חנה כשר, "תולדות הפילוסופיה היהודית בימי הביניים". האישה לא התלוננה ולא גילתה כל סימני התלהבות. אכלה והסתכלה בי בסקרנות, בשל מצמוצי העונג שהשמעתי.
אני החלטתי ללכת על פריט 14 בתפריט, שהיה: "קרפציו סלק עם סלט". המלצרית הסתכלה עלי בחיוך של צער - שבגלל החום היה נראה צער עמוק במיוחד - ואמרה לי במבט של השתתפות בצער: "אתה בחרת דווקא ת'מנה היחידה שאין לנו - היום - בתפריט". נו מילא מלמלתי לעצמי, בשקט, שלא תשמע המלצרית, אכזבתי. ראיתי שפריט 19 בתפריט, הינו: "פירה תפוחי אדמה וכמהין" וכמי שמורגל בכך שמנות צד, אינן מהוות מנות עיקריות, הזמנתי לעצמי גם את פריט 16 בתפריט, הלא הוא: "דג היום בחמאת רוטב עגבניות".
המלצרית הביאה סלסלת לחמים (שהיו לחמניות אפויות וטעימות), חמאה וזיתים, שכל אחד היה בגודל של בלורה, שהיה הכינוי של גולות הזכוכית "הערסיות" - אלה השוות יותר מגולות הזכוכית "הפושטיות", שהיו תענוג לחיך. בהימור שקול וזהיר, קובע הייתי שהם נרכשו באזור המעדניות של רחוב לוינסקי, אולי אצל "חיים רפאל". דג המוסר, היה עשוי טוב מאוד ועל גבו גיבב השף, צ'אטני חמוציות. הדג עצמו נסבב בחמאת רוטב עגבניות, טעימה מאוד.
אז אם כל כך טוב, אז איפה הקטש, שואל הקורא שמבין שאין סתם אליה, שלא תקוע איזה קוץ נסתר בה? אז אני אספר לכם איפה הקטש. דג המוסר, שהיה עשוי - אחלה אחלה - היה כזה קטן שאפילו זכוכית המגדלת שלקחתי, כדי לראות אותו גדול יותר, לא הספיקה. חוץ מזה, הוא תומחר במחיר של 55 שקלים. הפירה ברוטב כמהין, היה שילוב קטלני ובכמות מספקת, אבל ראבאק - למה אני צריך לאחד שתי מנות למנה אחת ולשלם עוד 37 שקלים עבור הפירה, ברוטב כמהין וביחד עבור מנה אחת, אמיתית וראויה, סכום של 92 שקלים. הגזימו כאן - הגזימו כאן, לאללה.
למנה אחרונה התעלמנו מהקרמבל תפוחים עם הגלידה, מצלחת פירות העונה ומפונדנט השוקולד. המלצרית גילתה לנו שיש עוגת גבינה שהוספנו לה סורבה שוקולד ויצרנו מנה אחרונה, מהסרטים. פתאום הופיע - מאי שם - השף. כנראה שבחוש שלו, בחוש חש הצרפתי המולד שיש לכל שף אמיתי, הוא הבין שמשהו לא בסדר בעניינים, שמישהו - בכל הכבוד הראוי - לכלך. לא וויתרנו לו. אז מה אם הוא צרפתי ואז מה אם הוא עלה (לא עולה, עלה - זו לא טעות!) חדש. שילמד, שהישראלים לא פראיירים.
מכאן ואילך התחילה שיחה מרתקת אודות אוכל, בכלל וקולינריה, בפרט. מסתבר שלאיש קוראים פייר לוי והוא לא פראייר, בכלל. האיש סיים לימודיו בבית הספר לוזאן (Ecole hôtelière de Lausanne) או בקיצור EHL, הממוקם בעיר לוזאן. זה הוא הידוע ביותר מבין בתי הספר השוויצרים למלונאות ואחד הידועים בעולם, הפועל משנת 1893 ואילך. משפחתו כולה, מעורבת בענייני המזון והוא אף מנחה תוכנית קולינריה, בטלוויזיה הצרפתית, במסגרתה ראיין הוא בכירי השפים של המטבח הישראלי. כמעט שעה תמימה, ישב האיש אתנו - ישב, רשם ובעיקר הקשיב - קשב מלא. לישראלים כמותנו הרגילים - בעיקר - להשמיע ולא לשמוע, הדברים היו מרשימים מאד. "ייתכן שאתם צודקים", אמר הוא, "אני שומע, לומד ומתקן". שותפו למסעדה, דוד, העלה רעיון של הכנסת מיני טפאסים לתפריט והשיחה הסתיימה בכוס פרנו עם קרח, משיבת רוח ומצננת חום לוהב ולוהט של תל אביב הלחה עד כדי הטפת זיעה אל ריצפה.
ימים יגידו, אם מסעדת "הברון" תצליח, אם לאו. סימני היכולת וההצלחה ניכרים ובולטים בה. השאר הוא עניין של השקעה והתאמה של התפריט והמחיר לטעם ולכיס הישראלי. ואתם - אתם כשאתם נכנסים למסעדת "הברון" וחושבים שזה עדיין "קפה לואיז", תנו צ'אנס למסעדה החדשה ולעולה החדש מפריז, שיש לו יכולת ללמד אתכם, פרק אחד ואפילו שניים, בענייני קולינריה. אני - אישית - מעדיף מסעדות ייחודיות שאינן חלק מרשת מסעדות, שאולי אינן מהוות חלק מהטעם המקומי השליט והשולט, כמו רשת בתי הקפה "ארומה", אבל יש להן פוטנציאל של הפתעה ולא טעם שגרתי - טוב לכשעצמו - אך מוכר ושחוק, עד לעייפה.
מסעדת "הברון", שדרות רוטשילד 9, תל אביב. טלפון: 03-6494947. משעה 12:00 ואילך.

הכותב הוא השותף-המייסד של ד"ר חיים שטנגר, משרד עורכי דין ומשרדו מתמחה בתחום המשפט הפלילי, דיני מעצרים, כמו-גם בתחומי המשפט העסקי, דיני חברות, פירוקים ופשיטות-רגל, דיני ירושות וסכסוכים עסקיים-משפחתיים ודיני משפחה, כמו-גם בהופעות בבג"ץ ובענייני עתירות מנהליות, קניין רוחני ומקרקעין. ד"ר חיים שטנגר, יצא לחופשת שבתון ובמקומו פועלים - בתקופת השבתון שלו - עורכי-הדין אורי פנטילט וארנון שצמן.
תאריך:  05/08/2015   |   עודכן:  05/08/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חיים שטנגר
מהופעה בינונית "שעברה במכס", זכה הקהל ובכללו גם אנחנו להופעה של שעה ו-40 דקות כש-40 הדקות האחרונות של ההדרנים היו ההופעה ב-ה הידיעה ובכל יתר 21 אותיות ה"אלף בית" העברי ובנוסף ארבע האותיות הסופיות, גם יחד. יצאנו עייפים, אך מרוצים, אל הלילה האיטלקי
איתן אראל
10 שנים חלפו מאז יצאה מדינת ישראל מגוש-קטיף    עדיין לא פרספקטיבה היסטורית, אך ניתן כבר ללמוד מן המציאות כמה דברים - בתנאי שפותחים את העיניים
יוסי ברנע
מתי תשלם חברת הפניקס עבו תביעה פשוטה מיום 3.12.14?
חיים שטנגר
אגרות משפט חדשות ונוספות על ציבור אזרחי המדינה הנזקקים לשירותים משפטיים ולסעדים מבתי-המשפט, לא יגבירו בהכרח הנגישות לבתי-המשפט. העניים וחסרי האמצעים יימנעו מלהגיש תביעות או לשכור שירותי עורכי-דין אל מול גל התביעות שיגישו נגדם בעלי היכולת
חיים שטנגר
חשיבותה זו של החלטתו החדישה של בית משפט העליון שניתנה בסוף השבוע החולף הינה כי נאשם שעבר גלגולי חקירה ודיונים משפטיים ארוכים ומתישים בבית משפט ובסופם של דברים, זוכה הוא, זיכוי מוחלט, מכלל העבירות שיוחסו לו, בכתב-האישום שהוגש נגדו זכאי גם לכך, כי הציבור ידע שהוא זוכה, זיכוי מוחלט, מכלל עבירות אלה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il