ברוב המרכולים מוצגת הסחורה בקדמת החנות ובבולטות רבה, על-מנת לפנות אל לשוננו ובטננו. נכון ברוב החנויות הסחורה ארוזה, אולם עדיין קיימות חנויות בהן הסחורה היא בתפזורת.
האם הסופר מפסיד מזה שאנו מפלחים קצת? בעיקר לקראת סופי השבוע, שם תנועת הקונים גדולה יותר, ישנם דוכני טעימות, השקות של מוצרים חדשים, לפעמים גם אפשר לנשנש פירות יבשים בתפזורת במיוחד לקראת טו בשבת, בקיצור ארוחת ערב קטנה.
האם הסופר מפסיד מזה שאנו מפלחים קצת? האם הסופר מעודד זאת? ואיך זה בדיוק עובד?
דוכני טעימות מוקמים בדרך כלל כחלק ממסע פרסום למוצר חדש ו/או טעמים חדשים, כחלק מתקציב קידום המכירות והפרסום של הספק, כאשר איש המכירות והמוצרים הם על חשבון הספק (בעקיפין על חשבון הלקוח, שכן תקציב קידום המכירות הוא חלק מהמחיר אשר מועמס על הצרכן הסופי).
שקית במבה
האם הסופר מפסיד שאנחנו מפלחים נגיד סוכריה מערימת הסוכריות, או לוקחים טעימה קטנה מערימת הזיתים? תשובה - לא. הספק מזוכה לפי משקל יציאה ולא לפי משקל כניסה, במילים אחרות הספק מקבל את כספו לפי הכמות/המשקל שעברה את מערך הקופות ולא לפי הכמות/המשקל שנכנסה דרך מחסן החנות, אך אל דאגה, הספק מגלם זאת במחיר המוצר.
ישנם גם מקרים שלקוחות אוכלים ואו שותים משקאות ולא מעבירים אריזות אלה בקופה (לא יפה!) ונשארת בסופר אריזת מוצר ריקה, כמו שקית שוקו ואו שקית במבה. אז תשאלו האם הסופר מפסיד מזה? תשובה - לא.
הרשת אוספת את האריזות הריקות ומזכה את עצמה, קרי הספק סופג עלויות אלה.
ישנם מקרים שלקוחות מחזירים מוצרים לרשת בכל מיני סיבות. מה עושה הרשת במקרים אלו, האם זה על חשבונה? תשובה - לא. החזרות אלו חוזרות לספק וחלקן גורם לו נזק ממשי, שכן ישנם מצבים בהם הוא נאלץ להשמידן. גם כאן זה לא על חשבון הרשת, למעט מקרים שהרשת היא היבואן וכמו תמיד בעקיפין הכל מגולם במחיר לצרכן.
תשאלו ובצדק, מה קורה אם לקוח גנב מוצר ו/או קופאית עשתה טעות לרעת הרשת, האם אז הרשת סופגת את מלוא העלות?
כאן התשובה אינה חד-משמעית, שכן רשת חזקה יכולה להכתיב לספק גם אחוז פחת מסוים, במילים אחרות עד פחת של -1% לדוגמה, יהיה זה על חשבון הספק ומעבר לזה על חשבון הרשת, או פחת מלא על חשבון הספק, כאשר יחסי הכוחות ביניהם הוא בדרך כלל לרעת הספק, אשר לוקח את זה בחשבון ומגלם זאת במחיר המוצר, או במילים אחרות - הכול, אבל ממש הכול על חשבוננו - הצרכנים.
הידעת?
למרות הדימוי "הטבעי" של הפירות היבשים, פירות אלה מכילים סוכר לרוב, אשר לחלקם הוא מוסף גם בדרכים לא טבעיות, כמו בהשריה.
מבין פירות טו בשבת, נחשבים כמה מהם ליותר בריאים וגם אותם מן הראוי לצרוך במתינות והם, שקד, אגוז מלך ותמרים.