X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
יחסי אירופה-ישראל - בחינה מחודשת ראשי האיחוד האירופי החליטו כי ב-2016 יערכו רוויזיה כוללת במטרה לגבש מדיניות חדשה שתכליתה לתת מענה גם למציאות המזרח תיכונית החדשה
▪  ▪  ▪
[צילום: AP/Yorgos Karahalis]
הסתה לרצח
בצד שיתוף פעולה כלכלי וביטחוני, אירופה מסמנת סחורות מתוצרת מתנחלים ומממנת הסתה לרציחת יהודים.

חברי ועדת החוץ של הבונדסטג הגרמני שביקרו השבוע בישראל נדרשו לדון עם מארחיהם, ביניהם ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, גם בבעיה המתמשכת ביחסים בין ישראל לאיחוד האירופי שגרמה ההחלטה לסמן את המוצרים לייצוא שמקורם בהתנחלויות. ההחלטה התקבלה כאמצעי לחץ על ישראל לקידום צעדים בעלי משמעות ליישום נוסחת "שתי מדינות לשני עמים" גם במציאות העכשווית.
הדרישה לסמן מוצרים רחוקה מלהיות צעד טכני לנוחיותם של פקידי מכס. את ההחלטה קיבל בית הדין של האיחוד האירופי עוד לפני 6 שנים, והדרישה ליישמה כיום היא ביטוי מובהק של מדינות האיחוד להבחין בין ישראל של קווי 67' לבין שטחי יהודה ושומרון. האיחוד מייחס חשיבות להשגה מיידית של הסכם בר-קיימא בסכסוך הערבי ישראלי ולניהול משא-ומתן בנושא בהשתתפותם הפעילה של נציגי האיחוד האירופי ושליחיו.
ראשי האיחוד האירופי החליטו כי ב-2016 יערכו רוויזיה כוללת במטרה לגבש מדיניות חדשה שתכליתה לתת מענה גם למציאות המזרח תיכונית החדשה והשלכותיה ברובד הפנים-אירופי. המטרה העיקרית היא לתת פתרון לבעיה ההומניטרית מס' 1 הנובעת מזרם הפליטים שהגיעו לאירופה ועדיין מגיעים אליה.
מדינות האיחוד האירופי הן הספק הגדול ביותר של סחורות לישראל. ישראל מצידה היא המדינה השישית בעולם בייצוא טכנולוגיות צבאיות שחלקן נרכשות על-ידי מדינות אירופה. בעקבות רכישות אלה צמצמו מדינות אירופה משמעותית את תקציבי הביטחון שלהן. בנוסף לכך, משתפת ישראל פעולה עם האיחוד האירופי בתחום המודיעין. היא בעיקר מעמידה לרשות מדינות-אירופה את נסיונה בלוחמה בטרור המוסלמי, ובכלל זה מספקת גם מל"טים מתוצרת מפעלים בישראל למטרה זו. בנוסף, גילוי מקורות הגז הטבעי בישראל עשוי להציע למדינות האיחוד אלטרנטיבה אנרגטית לספקים אחרים.
נגד כל אלה מדינות אירופה מזרימות כיום כספים לרשות הפלשתינית ומבצעות תוכניות סיוע בתחום השיכון הכוללות לעתים בנייה בלתי חוקית ובניגוד לתכנון.
בשם האיסלאם
בתחום החינוך, האיחוד האירופי מממן במלואם בתי ספר ביהודה, שומרון ועזה ומתעלם מכך שבספרי הלימוד הנלמדים בהם הגיבורים האמיתיים הם השהידים ומבצעי הרצח בשם האיסלאם. כספי האיחוד האירופי זורמים במישרין גם לקיומם של חלק מהמוסדות המדיניים של הרש"פ, מבלי להתחשב בפעילותה נגד ישראל באירופה ובמוסדות בינלאומיים.
28 המדינות החברות באיחוד האירופי מתקשות כיום להתמודד עם מציאת פתרון לבעיה המקרבת בצעדי ענק את הרגע שבו יחליטו חד-צדדית מדינות אחדות החברות באיחוד לסגור זמנית והדרגתית של הגבולות הפתוחים כיום. למעשה, החלטות אלה יגרמו נזק בלתי הפיך לאמנת שנגן שהיא מאושיות קיומה של אירופה המאוחדת.
לפני כשבועיים התכנסו שרי הפנים של מדינות האיחוד לפגישה שהסתיימה בהחלטה כוללנית ובקריאה למדינות החברות למלא אחר הסכמי שנגן. בפועל, אוסטריה והונגריה חוסמות את כניסת הפליטים, בלגיה החליטה לאייש מחדש את עמדות ביקורת-הגבולות עם צרפת נוכח הגל הצפוי של אלפי פליטים שיידפקו על שעריה, לאחר שבריטניה דחתה אותם.
הונגריה דורשת לקיים בכל אחת מהמדינות החברות באיחוד משאל עם שיקבע את מספר הפליטים שיתקבלו. יוון שאינה יכולה לפקח על זרם הפליטים לאורך חופיה, קובלת על זליגה של אלפי פליטים לתחומיה ועל חוסר האפשרות שלה לקלוט אותם. נציב סוכנות ההגירה של הקהילייה האירופית התריע כי התפרקות האיחוד האירופי היא עניין של ימים.
ב-7.3.2016 צפוי להתקיים מפגש פסגה של ראשי מדינות-האיחוד עם טורקיה. מדינות האיחוד הבטיחו להזרים עשרות מיליוני אירו כדי לספק את צרכיהם של הפליטים השוהים לעת עתה על אדמת טורקיה. נוצר מצב שבו כמעט כל מדינה החברה באיחוד מנסה להטיל את נטל הפליטים על כתפי האחרות. יש להניח כי לא תתקיים הנבואה האפוקליפטית שהאיחוד האירופי יתדרדר למצב של קריסה. אך יש לצפות לבחינת דרכו, ובכלל זה גם היחס המתמשך לישראל, שהוא בבחינת ידידות משונה.

לאתר מגזין מראה
הכותב הוא עיתונאי ופרשן המתמחה במדיניות חוץ של מדינות אמריקה הלטינית, ספרד ופורטוגל.
תאריך:  06/03/2016   |   עודכן:  06/03/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ידידות משונה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
שבץ חלובה חסר אמונה...
אדיר 1  |  7/03/16 21:53
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אסתר שניאורסון גרי
אנשי המגן הישראלים לוקים קשות בפוסט ציונות. הם כבר לא מביטים אפילו כמו אנשים מהאו"ם, הם התמזגו לחלוטין עם האויב, הם אינם מבחינים בצדק שלנו וברוע שלהם, הבסיס לציונות נשמט לחלוטין מתחת לרגליהם, הם איבדו לחלוטין את האמונה בצדקת הדרך
יצחק מאיר
האותיות כורות אותם ממרבצי הזמן שאינו יודע מה טמון בהם, ודולות את שירם האובד בהמיית נהרות שאינם שבים למקורם. אות היא לעולם
מוטי היינריך
זכותו של כל אדם, וגם לשרה נתניהו, להתנהג "לא יפה"    הרושם הוא שלגב' נתניהו אין תומכים בציבור
אוריה עמרני
למה מנדלבליט, אתם שואלים? כי מנדלבליט עבד כבר עם ביבי. מכיר טוב מאוד את המטרייה. ומנדלבליט משמש כזרוע הארוכה, זו המשפטית של ביבי. זה שמכשיר לביבי את השרצים בדיעבד, ובהווה
מנשה שאול
קיצונים וקיצונים יותר באירן, ועוד על חסנין הייכל    המאבק, שהוא על השגת מספר גדול יותר של מושבים בפרלמנט, התנהל בעיקר בין הזרם הקיצוני לזרם המתון
רשימות נוספות
אפילו לא תמורת נזיד עדשים  /  דפנה נתניהו
דמוקרטיה של שבטים   /  מרדכי קידר
מסע אל הגאולוגיה של הנפש  /  אורנה ליברמן
לכבד אבל לחשוד   /  טל בן דור
הפירמידה הרביעית - סוף עידן  /  מנשה שאול
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il