עכשיו אחרי יום העצמאות, אחרי שטעמנו כמעט מכל סוגי החומוס האפשריים ומכל המותגים, לבטח התשובה תהיה קלה וברורה יותר.
מבחן הטעם הוא כמובן סובייקטיבי מאוד, אולם קל יותר להשיב על השאלה איזה חומוס הוא ישראלי יותר, שכן רק על חומוס אחד מבין המותגים, צבר (מקבוצת אסם), סלטי מיקי ואחלה (מקבוצת שטראוס), מוטבע הלוגו מיוצר בישראל בעוד האחרים נמנעים מלציין זאת ובמקום זה מקדישים מקום רב ובולטות "מוגזמת" לסוג הכשרות רחמנא לצלן.
נשאלת השאלה מדוע אסם אשר מייצר את מוצרי מותג צבר בישראל, אינו מקפיד על סימון הלוגו, אשר הופק על-מנת לעודד את התעשיה המקומית? האם בגלל חששו מהאוכלוסייה הערבית או שמה מציבורים חרדיים אשר מעדיפים לראות את הכשר הכשרות על המוצרים מאשר את אזכור מדינת ישראל ?או שמה חשבו שמספיק לקחת סמל ישראלי אחד?
אפשר לקחת את זה גם לידי האבסורד, שכן החומוס עם הסלנג הערבי (אחלה) נושא את הסימול מיוצר בישראל ואילו החומוס (הכי ישראלי שיש= צבר), אינו נושא לוגו זה, כאילו מתבייש במולדתו?!!