X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
דילמה ראוסף נופלת כמו שליטי שמאל נוספים באמריקה הלטינית ראוסף, שלפני כשנה נבחרה שנית ברוב דחוק לנשיאות ארצה השנייה, תידרש להשיב להאשמות במעשי שחיתות מתמשכים בתקופת כהונתה כשרת המכרות והאנרגיה וכראש תאגיד הנפט הלאומי של ברזיל "פטרובְּרָז"
▪  ▪  ▪
דילמה ראוסף [צילום: AP/Pablo Martinez Monsivais]
גורמים עויינים
נשיאת ברזיל המושעית המשיכה בדרכי קודמה בתפקיד בטיפוח קשרים עם אירן וגורמים עויינים לישראל בעולם הערבי.

בתי הנבחרים של ברזיל, בתמיכת החלטת בית המשפט העליון של המדינה, אישרו סופית את התהליך החוקתי הכרוך בהפיכתה של נשיאת ברזיל דילמה ראוסף, שעמדה בראש המדינה ב-5 השנים האחרונות, לנאשמת המושעית מכל סמכויותיה לתקופה של ששת החודשים הקרובים.
ראוסף, שלפני כשנה נבחרה שנית ברוב דחוק לנשיאות ארצה השנייה, תידרש להשיב להאשמות במעשי שחיתות מתמשכים בתקופת כהונתה כשרת המכרות והאנרגיה וכראש תאגיד הנפט הלאומי של ברזיל "פטרובְּרָז". כמו-כן היא מואשמת במניפולציות ובעריכת שינויים בלתי חוקיים בתקציב המדינה בתקופת נשיאותה, ובכלל זה בשימוש בכספי בנקים ממשלתיים על-מנת לרמות את אזרחי ברזיל ולשכנעם לשוב ולבחור בה בשנית לנשיאות כמועמדת של מפלגת הפועלים השמאלית.
הרחקתה של הנשיאה מתרחשת בזמן שכלכלת ברזיל שקועה במיתון עמוק המלווה באינפלציה ובשיעורי אבטלה הולכים וגדלים מדי חודש, ערב עריכת המשחקים האולימפיים במדינה.
הפגנות המוניות
מישל טמר בן ה-75, פרופ' למשפט חוקתי המשתייך לימין השמרני הליברלי, שכיהן כסגן נשיא בממשלותיה של ראוסף ב-5 השנים האחרונות, מונה למלא את מקומה. בימים אלה הדיח טמר את כל השרים המכהנים, והחליט כי ליד שולחן הממשלה ישבו 24 שרים במקום 31 בממשלת קודמתו. השרים שמונו הם גברים שצבע עורם לבן, חרף העובדה שהנשים והאזרחים כהי העור מהווים כמחצית מאוכלוסיית ברזיל המונה כ-205 מיליון בני אדם. כתגובה על מינוי הממשלה החדשה והרחקתה של ראוסף, עורכים האיגודים המקצועיים ומפלגות השמאל כמעט מדי יום הפגנות המוניות סוערות בערי ברזיל. הנשיא טמר מפעיל כוחות רבים להשתלט על המפגינים, כשמולם מתרחשות הפגנות נוספות התומכות בהשעיית הנשיאה.
טמר הודיע כי הוא נתקל במציאות שבה נחקרים, מלבד ראוסף, 3 שרים בממשלתה, בעוד ש-58 אחוז מהנבחרים לפרלמנט, כולם נציגי מפלגת הפועלים המרקסיסטית, חשודים במעשי שחיתות ובקבלת שלמונים בדרכים בלתי חוקיות. עיקר המהומות מתרחשות בעיר סאן פאולו שבה מתגוררים 21 מיליון תושבים.
ראוסף יכולה להימנע מהליכי ההדחה הממתינים לה אם תחליט להתפטר לאלתר וייערכו בחירות חדשות לנשיאות.
ראוסף פנתה לראשי מדינות אמריקה הלטינית וביקשה את התערבותם לטובתה "בשם הדמוקרטיה". קריאותיה נענו בקול ענות חלושה. קודמה, נשיא ברזיל לשעבר לולה דה סילבה - שטיפח את ראוסף וראה בה כלכלנית מבריקה, ומואשם כיום בעצמו בשחיתות - נחלץ לעזרתה
בהוקירו את פעילותה של ראוסף כשרה בממשלתו בתפקידים בכירים ביותר בתחום הכלכלה והאנרגיה וכמובילה תוכניות למיגור העוני. פעילותה כללה בין השאר חיבור מיליוני ברזילאים לרשת החשמל והענקת דיור ציבורי ללמעלה מ-2 מיליון נזקקים ברחבי ברזיל המשתרעת על פני 8.5 מיליון קמ"ר - שטח הדומה בגודלו לשטחה של ארצות-ברית. בתקופת כהונתו של דה סילבה חיו בברזיל 40 מיליון בני אדם מתחת לקו העוני.
חלוקת משאבים
ראוסף, בת 69, ליוותה את דה סילבה בקידום תוכניות לאנרגיה חלופית - הביו-מתנול מקנה סוכר והביו-דיזל מסויה - שזיכו את ברזיל בנקודות זכות ובעמדת בכורה בין מדינות אמריקה הלטינית אצל ארה"ב והמדינות המתפתחות (BRICS), גם כשהמשטר בברזיל תמך בתנועות שמאל קיצוניות ביבשת הדרומית, ובכלל זה באחים קסטרו בקובה, בהוגו צ'אבס בוונצואלה, בקריסטינה קירשנר בארגנטינה, באוו מוראלס בבוליביה, ובחוזה מוחיקה באורוגוואי. רוסף נבחרה לפני כ-3 שנים לאשה החשובה ביותר בעולם אחרי אנגלה מרקל והילרי קלינטון. הנשיאה המושעית המשיכה בדרכי קודמה בטיפוח קשרים עם אירן, גם בעת שהטיפה לכיבוד זכויות אדם, וכן עם גורמים עויינים לישראל בעולם הערבי.
ממשלתה של ראוסף לא אישרה את כתב האמנתו של דני דיין, לשעבר ראש מועצת יש"ע, לשגריר ישראל במדינתה, ונהגה לקרוא לשגריר ברזיל בישראל להתייעצויות בעת מבצע צוק איתן. עם זאת, ממשיכה ברזיל לקיים שיחות הבנה תקופתיות עם ישראל ותוכניות לפיתוח טכנולוגי בפרופיל נמוך.
מעבר להשלכות הפנימיות בברזיל, הייתה רוסף חלק מסדרת המושלים הפופוליסטיים השמאלניים באמריקה הלטינית, שהחליפו אליטות צבאיות במשך שלושת העשורים האחרונים. תופעה דומה התרחשה במדינות היבשת שזכו, בדומה לברזיל, לשגשוג בזכות מחירי הנפט הגבוהים והביקוש הרב לחומרי גלם תעשייתיים ולמוצרי חקלאות. בדומה לברזיל, שמו ראשי המדינות דגש על חלוקת המשאבים ברוחב יד, על מינוי מקורבים ועל הקמת מנגנונים מלאכותיים על-ידי הלאמות של ענפי כלכלה שונים. הם זנחו את יצירת מקורות ההכנסה, את עידוד ההשקעות ואת ביזור הייצור החקלאי. ממשלות רבות לא נאבקו די בביורוקרטיה ובשחיתות. כיום, בהיות המדינות שקועות בקרח המיתון ובבוץ השחיתות, מתרחש שינוי במשטרים, ואלי השמאל, נשואי הערצת-ההמונים, נופלים זה אחר זה כמגדל קלפים, כדוגמת הקירשנרים בארגנטינה, הוו מוראלס בבוליביה ומוחיקה באורוגוואי.
נשיא ונצואלה ניקולס מדורו, יורשו של צ'אבס, מסתמן בימים אלה כמועמד הבא לנפילה. יורשו של צ'אבס זועק על כי מתרחשת מתקפה אימפריאליסטית וקונספירציה מצידה של ארה"ב, כשארצו בניהולו נאבקת מדי יום במחסור במצרכי מזון בסיסיים, תרופות ומוצרי היגיינה. מיליון מאזרחיה כבר חתמו על דרישות להדחתו שהוגשו לפרלמנט של ונצואלה שלעת עתה הצר את סמכויותיו של הנשיא.

לאתר מגזין מראה
הכותב הוא עיתונאי ופרשן המתמחה במדיניות חוץ של מדינות אמריקה הלטינית, ספרד ופורטוגל.
תאריך:  22/05/2016   |   עודכן:  22/05/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ברזיל - בקרח המיתון ובבוץ השחיתות
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
תחושת הבטן שלי אומרת שהמוסד
שבץ חלובה  |  22/05/16 17:13
2
להבין מה קורה כאן
רון ה.  |  22/05/16 19:01
3
ממש
שמ  |  23/05/16 08:01
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עילי צוף
בגלל יקי מהמכולת יהיה טורניר שחמט    החברה שלי מאוד צחקה עלי אחרי שגילתה שנשארו לי על כל הפנים סימנים של שפתון מהנשיקות של השמנה, והייתי צריך לנקות את עצמי ולהחליף את הבגדים, כי היה בהם ריח של שום ובצל
יוני בן-מנחם
מצרים תמלא שוב תפקיד מרכזי בניסיונות לתווך בין פתח וחמאס. שתי התנועות מברכות על היוזמה המצרית אך מדובר במס שפתיים והן מעוניינות בהמשך המצב הקיים
יובל ברנדשטטר
האימפריה הערבית-מוסלמית שבריטניה עמלה להקים במזה"ת על חשבון היהודים תוקעת יתד דווקא בלונדון
יצחק מאיר
הבוטות הלכה גשר אחד רחוק מדי. כל גאוניה יידעו עוד מעט כי מעריציהם היו שבויים בחוסר האונים שהם גזרו על עצמם, אבל למן הרגע שהגשר היה לגשר אחד רחוק מדי, הם לא יחצו אותו עמהם, הם יעמדו, יפנו כה וכה, ויאמרו 'את אחי אני מבקש', ימין ושמאל, וכלל ישראל
יהודה שלם
האלוף גולן הוזמן לטקס זה כמי שעומד על המשמר בכדי למנוע את חזרתם של מראות השואה. לא כל כך ברור האם העניין הזה, שהיה מובן לאלו שהזמינו אותו, נמצא על לוח לבו. והאם הוא עדיין מבחין בין אויב לאוהב כמו בימים שהיה מח"ט הנח"ל
רשימות נוספות
אפילו לא תמורת נזיד עדשים  /  דפנה נתניהו
דמוקרטיה של שבטים   /  מרדכי קידר
שיער בלונדי  /  יהושע ייבין
"ידידתנו ובעלת בריתנו" - ארצות-הברית  /  מוטי היינריך
תרבות הגנרל המקסיקני קסטנייטס  /  איציק סיבוש
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il