X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  ספרים
הספר, המשלב ידע וכלים מתחום הפסיכולוגיה והקואוצ'ינג, עם יהדות, קבלה וחסידות, הוא מדריך מעשי קצר-יריעה וקל לקריאה
▪  ▪  ▪
משמעות לכל אחד [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

את השם המפוצץ והיומרני הזה, העניק משה שרון, מרצה לקבלה ומאמן אישי וזוגי, לספרו השלישי.
העולם לא יכול להתקיים בלעדיי? בתי הקברות מלאים באנשים שחשבו כך... אבל כן. עיון בספר מגלה שהמחבר לא רק מצטט מפיהם של חז"ל, וגדולי המחשבה היהודית, ומביא הוכחות לטענתו שלכל אחד מאיתנו יש שליחות שאיתה הגיע לעולם, ושהעולם יחסר אותו אם לא ימלא את שליחותו, אלא גם מציע נוסחה בת חמישה מרכיבים איך למצוא את השליחות הזאת.
בניגוד לספרי אימון אחרים, העוסקים בהשגת מטרות, סיפוק וקידום אישי, ספר זה עוסק בשאלה כיצד תוכל להועיל לזולת ולכלל. אתה חשוב, אבל לא רק. אתה חלק מפסיפס. "העולם לא יכול להתקיים בלעדיך" מעניק לך את אחת המתנות החשובות ביותר שאדם יכול לבקש - איך לחיות בתחושה שאתה משמעותי.
הספר, המשלב ידע וכלים מתחום הפסיכולוגיה והקואוצ'ינג, עם יהדות, קבלה וחסידות, הוא מדריך מעשי קצר-יריעה וקל לקריאה. בסופו של כל פרק יש סיכום עם דף עבודה שיעזור לקורא ליישם את הרעיון בחייו. לספר מצורפת הקדמה מאת ערן שטרן, מנטור עסקי, מחבר רב המכר "להגשים - מימוש אישי וכלכלי בעולם מלא אפשרויות", מרצה מבוקש ומומחה ליצירת שינויים גדולים ופריצות דרך בחייהם של אנשים.
משה שרון (38) מרצה לקבלה ומאמן אישי וזוגי. עובד כמרצה עצמאי באוניברסיטאות, מכללות, גופים פרטיים ועסקיים, קתדראות להעשרת הקהל הרחב ועוד. ייחודו והתמחותו הם שילוב וחיבור בין עולם הקואוצ'ינג והפסיכולוגיה, לבין יהדות, חסידות וקבלה. בעל אתר אינטרנטי ללימוד קבלה, אליו נכנסים למעלה מ-10,000 איש בחודש, מכל העולם. באתר אלפי מאמרים ומאות שיעורים להאזנה בחינם.
בין תלמידיו לא מעט מפורסמים: רמי קליינשטיין, נתי רביץ, עדן הראל ועודד מנשה, צופית גרנט, גאלה קוגן ורותם זיסמן-כהן.

כל אדם הוא גאון
אין אדם שלא רוצה להרגיש משמעותי וכיוון שאין אדם שאין לו כישרון ייחודי שהוא רוצה לבטא
▪  ▪  ▪

מתוך המבוא לספר "העולם לא יכול להתקיים בלעדיך, מאת משה שרון
כל אדם הוא גאון, אבל אם תשפטו דג לפי היכולת שלו לטפס על עץ, הוא יחיה כל חייו באמונה שהוא טיפש [אלברט איינשטיין].
קחו לרגע הפסקה מעיסוקיכם הרבים, צאו לפארק או לבית-קפה סמוך, שבו על ספסל מרוחק והתבוננו על האנשים סביבכם - מה אתם רואים? איש עסקים ממהר לפגישה, אֵם מטיילת עם ילדיה, תלמיד בדרכו לבית-הספר, אדם סוחב שקי מצרכים, עובד עירייה מנקה את הרחוב, בחור ובחורה בפגישה רומנטית ראשונה.
מה הם רוצים? מה מניע אותם? מדוע יצאו מבתיהם? למה הם קמים בכל יום למציאות מורכבת ומתישה לעתים? פסיכולוגים, פילוסופים ואנשי דת רבים, יענו על שאלה זו בתשובה פשוטה לכאורה: בני-האדם מונעים ממגוון של צרכים - החל בצרכים בסיסיים, הישרדותיים (אוכל, שינה ועוד), עבור דרך צורכי ביטחון (מדיני, כלכלי, בריאותי ועוד) ועד צרכים של שייכות, הכרה, סטטוס חברתי ועוד.
הפסיכולוג היהודי-אמריקני בן המאה העשרים, אברהם מאסלו, תיאר זאת בצורת פירמידה של צרכים: כשצורך נמוך יותר בפירמידה מתמלא, מתפנה האדם להתפתח ולממש צרכים גבוהים יותר כגון אמנות, מודעות עצמית ועוד. צרכים שלא ניתן למצוא אצל שותפינו על פני הכדור, בעלי החיים.
אף תרנגול כידוע, לא יוותר על-מנת הגרעינים שלו בעבור קונצרט.
אך אם נחדור לרגע אל עומק הצרכים של בני-האדם ונברר אִתם מה הם באמת רוצים, מה מניע אותם מבפנים ולא רק מעל פני השטח, נגלה שהם רוצים להיות משמעותיים.
בהיבט אחד - להיות משמעותי עבור ההורים והמשפחה, בן/בת-הזוג והילדים, החברים, הסביבה, וכיוצא באלה. הצורך להיות משמעותי הוא צורך אנושי כה בסיסי, עד שאם יחוש אדם מן היישוב שלאיש לא אכפת מקיומו, תקרוס אישיותו אל תוך פחדים, חרדות, מרמור, שנאה, רוע, ייאוש ושאר רעות חולות.
בני-האדם זקוקים לתחושה הזו שמישהו אוהב אותם, מאמין בהם, חושב עליהם, אכפת לו מהם. לא בכדִי התבטא הרב קרליבך במילים, כל מה שילד צריך הוא מבוגר אחד שיאמין בו.
בהיבט נוסף - הרצון להיות משמעותיים מתבטא גם במימוש ייחודיות, עצמיות, ברצונו של האדם להוציא אל הפועל כישרון מיוחד שקיים בו, או ברצון להשאיר חותם. בני-האדם רוצים להרגיש שהם בעלי ערך, שזקוקים להם, שהם אינם צל עובר חולף. הם צריכים להרגיש ש"היינו כאן" - שלא חיו לשווא - שדעתם חשובה, שמכירים בה, בייחודיות שלהם, שכישרונותיהם אהובים ורצויים, שהנתינה שלהם מתקבלת באהבה.
שואל זאת הרב יהודה אשלג בשאלה קולעת אחת, מה תפקידנו בשלשלת המציאות הארוכה, שאנו טבעות קטנות ממנה (הקדמה לספר "הזהר")? או במילים פשוטות, אם חיו כאן כל-כך הרבה אנשים בעבר ועוד יחיו לא מעט בעתיד, מה התוספת שלנו? איזה ערך ייחודי יש לחיינו? האם נכון לומר שכולם מחפשים להיות משמעותיים? כולם בלי יוצא מן הכלל?
העיסוק בשליחות מעורר כמה שאלות טובות, אמיתיות, שאני נשאל אותן בכל פעם שאני מדבר על לבו של מישהו בנוגע לחשיבותה:
שאלה ראשונה: מי אמר ששליחות היא משהו שמתאים לכל אחד? אולי לי זה לא מתאים? האומנם? שליחות או ייעוד הם מושגים שמתאימים רק לחלק מהאוכלוסייה? האם ייעוד, שליחות או השארת חותם הם בגדר מותרות לשאר האנשים החיים ופועלים בעולם? אם כך, נצטרך לשאול מדוע אנשים צריכים להשאיר אחריהם זיכרון, מצבה, ספר, סיפורי גבורה?
מדוע אנשים תורמים ומבקשים שייכתב שלט עם שמם באותיות קידוש לבנה? מדוע אנשים רוצים להיחקק בדפי ההיסטוריה? מדוע הם משאירים צוואות שמעבירות מסר לצאצאיהם? או במילים אחרות, אם אנשים מתים בשלב מסוים, מדוע הם זקוקים להשארת חותם אחרי לכתם?
מספרים על חניכי תנועות הנוער הציוני בקרקוב, שהחלו למרוד בגרמנים למרות שידעו מראש כי סיכויים לנצח אפסי. המנהיג שלהם, אהרון דולק ליבסקינד, אמר להם את הדברים הבאים, בנובמבר 1942: אנו נלחמים בשביל שלוש שורות בהיסטוריה, ובלבד שלא ייאמר שהנוער שלנו הלך כצאן לטבח.
מספרים על ססטרטוס, האדריכל שבנה את אחד משבעה פלאי תבל, "המגדלור של אלכסנדריה", לבקשת המלך תלמי השני. אותו אדריכל רצה ששמו יישאר לדורות ושייזכר כמי שבנה את המגדלור, אך ידע שהמלך יהרוג אותו אם יעז להנציח את שמו על המגדלור ולא יפאר את שמו של המלך. מה עשה? חרט את שמו על לוח השיש של המגדלור והניח מעליו שכבת סיד שעליה חרט את שם המלך. לאורך הדורות, הרוח, הגשם והשמש שחקו את שכבת הסיד, ושמו של ססטרטוס נחשף לעולם במלוא הדרו.
התשובה לשאלה הראשונה היא: כיוון שאין אדם שלא רוצה להרגיש משמעותי וכיוון שאין אדם שאין לו כישרון ייחודי שהוא רוצה לבטא, מכאן שרעיון השליחות או הייעוד נוגע לכל אדם וכל אדם עושה שליחות זו אחרת. כולם, בלי יוצא מן הכלל.

משה שרון. ספר טוב - הוצאה לאור. (182 עמודים, 78 שקל)
תאריך:  10/08/2016   |   עודכן:  10/08/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ציפי לוין
סדרת מאורעות מאלצת את האחים לחקור את התאונה בעצמם    מסעם לפתרון התעלומה עובר דרך עברו הלא ידוע של האב וילדותו בשכונה חרדית בירושלים
יהודית מליק-שירן
הקורא חרד לגורל הדמות השרועה על הכביש בתוך שלולית בוץ, הוא גם חרד באותה מידה לדמות המספרת את סיפורה
ציפי לוין
מתוך הנובלה "מדובר בסך-הכל בשישים וחמישה ילדים חסרים" מאת עמלה עינת
יוסי ריבלין
"היופי הזה שיש" מכיל עשרות שירים וצילומי טבע פרי עטו ומצלמתו מונסונגו אמן רב-תחומי – משורר וצלם - נולד בצפת ומתגורר היום ביישוב גן-נר שלרגלי הגלבוע    "היופי הזה שיש" הוא שירת חייו, שירים שכתב ותצלומים שצילם מתוך הקשר האינטימי שלו עם המילים ועם המראות
ציפי לוין
״התותח״, מאת ססיל סקוט פורסטר, הוא סיפורם של חבורת גברים בני ספרד, שנסיבות המלחמה בה כבשו צבאות צרפת הנפוליאונית את ספרד, ליכדו אותם סביב תותח ארד גדול וכבד, שביכולתו להכריע את המערכה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il