X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  ספרים
הספר "לשמור על השפיות" מאגד בתוכו חמישה סיפורים אותם שוזרת המחברת, באופן מרתק, לעלילה אחת
▪  ▪  ▪

ברומן "לשמור על שפיות", עוסקת מרים דובי-חזן בפעילות הרוחשת מתחת לפני השטח של החברה בישראל. במרכזו עומדת רבקה, בעלת הוצאה לאור המתמחה בביוגרפיות, אשר בשם התיעוד מוצאת את עצמה, באישון ליל, בתל מגידו, על סיפו של אסון.
שתי עמותות, בעלות סדר יום הפוך בתכלית, האחת מנוהלת על-ידי יוצא קיבוץ והאחרת על-ידי פלשתיני, בן העיר טייבה, בוחרות להתחיל את פעילותן דווקא במקום זה שנבואת קץ העולם מרחפת מעליו. סיפוריהן כמו גם סיפוריהם של שלושה ניצולי שואה, הנחשפים בפני רבקה, הולכים ונקשרים בנפשה כמו גם זה בזה. מה מונע מעמותה אחת להמשיך ומה מאפשר לאחרת לצעוד קדימה? באיזו מידה מעורב בכך השב"כ? מה מכל אלה נסתר מהעין? ומה זוכה להגיע למהדורת החדשות? אלה הן מקצת השאלות שרבקה מתמודדת איתן עד לפתרונן המפתיע.
הספר "לשמור על השפיות" מאגד בתוכו חמישה סיפורים אותם שוזרת המחברת, באופן מרתק, לעלילה אחת.
"לשמור על שפיות", בכתיבתו העניינית, הקולנועית כמעט, הינו רומן רלוונטי ומעורר למחשבה.
מרים דובי-חזן, היסטוריונית, עתונאית וסופרת, נולדה ב-1945 במחבוא באמסטרדם, ביום בו מתה אנה פרנק. ב-1962 עלתה ארצה לבדה, בהיותה בת 17. בעלת תואר ראשון בהיסטוריה של עם ישראל, תואר שני בעתונאות ותעודת לימודי גרונטולוגיה. פרסמה 8 ספרים בעברית ובהולנדית, ביניהם: "שיחות ביני לבין עצמי באושוויץ" (2002); "ביום שאנה פרנק מתה" (2004); "מלון מולדת" (2014); "התיק של אלפסי" (2016) ו"לשמור על השפיות" (2016). כמו-כן, חיברה ופרסמה מאמרים רבים.
מרים מקדישה את חייה לתיעוד סיפורי חיים במסגרת הוצאת "דוקוסטורי", אותה ייסדה לפני כ-19 שנים (1998).

פרק ראשון מתוך "לשמור על שפיות"

נקודת האל-חזור
מודעה אחת בעיתון, שיחת טלפון, והוא נכנס להרפתקה. איך הוא יוכל לדעת עם מי הוא מדבר, האם זאת הוצאה לאור ידועה ומנוסה, כמו שהם מפרסמים באתר האינטרנט? איך יוכל להבטיח שהם אכן עושים עבודה טובה? השאלות הללו הטרידו אותו, אך אין ספק כי המודעה שנתקל בה - ובראשה הכותרת הסיפור שלך שווה ספר - שיחקה על בימת דמיונו.
הפרסום הזה, בעיתון היומי, משך את תשומת לבו כבר יותר מפעם אחת, עד שהחליט לבסוף להתיישב מול המסך ולבקר באתר. הוא ראה שם רשימה ארוכה של ספרים שיצאו לאור, רובם ככולם נראו לו מעניינים, אך השאלה שהעסיקה אותו יותר מכול הייתה - האם יכולה ההוצאה להתחייב על שמירת סודיות?
שיחת הטלפון הראשונה התנהלה ברוח טובה. רבקה, מנהלת ההוצאה, הציגה את עצמה כתיעודנית. "כן, אני תיעודנית," אמרה בתגובה לשאלתו, "ואני אפילו זאת שהציעה לאקדמיה ללשון את המינוח הזה... והוא התקבל," כך הוסיפה ואמרה. משהו בישירות שלה ובכנות גרם לו להרגיש בטוח.
מאז קבע להיפגש איתה היה ראשו סחרחר. הוא חשש מתגובתה לבקשתו לשמור על סודיות מוחלטת. תהה כיצד היא יכולה לפרש בקשה זו. כבר בשיחת הטלפון ציין במפורש כי זהו תנאי בל יעבור, "חשוב מאוד שתתדרכי גם את אנשי הצוות שלך," ביקש לאחר שהציג את עצמו במילים ספורות.
"אני כמו כספת," הבטיחה לו, "וכך גם כל אלה שיעבדו איתי על הספר שלך." זאת לא הפעם הראשונה שהיא נדרשת לחיסיון. "כל המעורבים בנושא יחתמו על סעיף של שמירת סודיות בחוזה... יש מקרים שבהם חומרים מסוימים צריכים לעבור צנזורה, אבל אין סיבה להקדים את המאוחר. אני מציעה שניפגש, נשוחח, כדי שאני אוכל ללמוד את הנושא, ולהבין מהן הציפיות שלך ולקלוע בול למטרה."
ברגע שהוזכרה המילה סודיות היא הפסיקה לשאול שאלות נוספות, חשב. בנוסף, טון הדיבור המרגיע שלה, השאלות הענייניות, החשיבה המטפורית, מעבר לרצונה המובן מאליו למכור את עצמה, כל אלה הצביעו על חשיבה הגיונית מצד אחד ועל רגישות מצד שני. שני מאפיינים שיכולים להקל עליו לנווט את דרכו.
"אתה נוסע ברחוב אחוזה, אחרי הרמזור השביעי אתה פונה ימינה, נוסע עד לכיכר ואחר כך פונה שמאלה. כדי לחנות אתה צריך סבלנות. רעננה ידועה במחסור במקומות חניה." כל זה חלף בראשו כאשר צלצל בפעמון בית ההוצאה בדיוק בזמן שקבעו. לבו הלם בחוזקה. הוא ידע כי חייו עומדים להשתנות.
כשעה לאחר מכן כבר גלש יאיר באטיות ונעצר לפני תמרור עצור ביציאה הצפונית של רעננה. הפגישה הייתה טובה. נדמה לו כי פגש את האישה הנכונה לצורך העניין. סקרנית, רצינית ובעלת השקפת עולם דומה לשלו, ככל שהספיק להתרשם.
ארבע עיניים של שוטרי תנועה עקבו אחריו כדי לתפוס עברייני תנועה, בחנו את יציאתו מהעיר בשעה שפנה שמאלה. שני שוטרי התנועה, שארבו לנהגים אחרי הצומת, החמיצו קרוב לוודאי את חיוכו המלבב, שנמתח מאוזן לאוזן, מתחת לקסקט הכחול שחבש לראשו.
מאחוריו צפר נהג שהחל מאבד את סבלנותו, אחד שלא ידע מה או יותר נכון מי מצפים לו בהמשך. עם פתיל קצר כמו שלו, חשב יאיר, יש להניח שהוא לא יעצור עם ארבעה גלגלים כנדרש, וזה יכול לעלות לו גם בנקודות, לא רק בקנס. עוד הוא מתלבט אם להזהיר אותו עקף אותו הנהג ונעצר במקביל אליו. השניים פתחו חלונות. "כדאי שתדע," אמר יאיר לנהג קצר הרוח, "ששני שוטרים מחכים מעבר לסיבוב, וכל מה שהם רוצים הוא למלא את קופת המדינה על חשבוננו."
הנהג, שכבר הפך אותו לאחיו, עם כל התודות שהזרים לעברו, נפרד ממנו לשלום והמתין בסבלנות עד שיאיר פנה שמאלה. רסיסים מהפגישה עם רבקה הבזיקו בראשו. הוא ידע שהפגישה איתה הייתה נקודת מפנה, וברגע שהיא הסתיימה הוא התחייב בפני עצמו לעשות את הנדרש ממנו. זהו רגע מכריע, כך חש, הרגע שאין ממנו חזרה. עליו לבצע את המשימה שהחל בה סבו לפני שנים רבות.
הוא חלף באטיות על פני השוטרים והמשיך בנסיעה עד רחוב ויצמן. לפניו נסיעה של שעה וחצי עד שעתיים, תלוי בעומס התנועה, הרהר. מניסיונו ידע כי מהירות הנסיעה משפיעה על תחושת הזמן. רק אחרי שחצה את הצמתים המרומזרים החל סוף-סוף מצפין במהירות. הרגשה של שליחות מילאה אותו בעת שחלף על פני היישובים שבדרכו. אני בדרך הנכונה, חשב.
שוב חלפו בראשו קטעי שיחה מהפגישה עם רבקה, כמו היו נקודות ציון בדרך הארוכה שעליו לעשות עד שיגיע למחוז חפצו. הוא ידע כי מעתה ועד השגת המטרה הוא ימשיך וישנן את המהלכים הצפויים פעם אחר פעם.
"ומה אם זה גדול עליי?" שאל אמש לפני השינה את יונה אשתו. "מה יהיה אם, בסופו של דבר, כל זה יתפוצץ לי בפרצוף?!" הוא ליטף בעדינות את ראשה ופרס בפניה את חששותיו לקראת הפגישה.
"אני חושבת שהאנשים שאיתנו, שאנחנו מעריכים ומוקירים, לא יהססו, " אמרה יונה, "כי גם הם וגם אנחנו יודעים שזאת לא רק הדרך הנכונה, אלא הדרך היחידה." כה פשוט וכה נכון. יונה שלי היא כל כך חכמה חשב, וגל חום הציף את חזהו. הוא ידע כי רק הודות לתמיכתה ולמסירותה יוכל לבצע את המשימה. יונה תלך אחריו גם למדבר אם צריך.

לשמור על השפיות * מאת: מרים דובי-חזן * עורכת: אילנה ברנשטיין * הוצאת דוקוסטורי
תאריך:  07/09/2016   |   עודכן:  07/09/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ציפי לוין
מרים דובי-חזן, היסטוריונית, עתונאית וסופרת, נולדה ב-1945 במחבוא באמסטרדם, ביום בו מתה אנה פרנק
ציפי לוין
הסיפורים משקפים אמונות, מנהגים ואורחות חיים ששררו בחברה הבדווית עד לפני זמן לא רב. הקורא הישראלי הצעיר ילמד מהם על מנהגי הכנסת האורחים, הנדודים, העלייה לרגל למכה, כבוד המשפחה והיחס ליתומים
ציפי לוין
סמוך לגיל ארבעים, בתום נישואים מייאשים, מתוך תחושת עקרות, מחליט יוני לנטוש את העולם שהכיר ולצאת למסע כדי לחזות בענק הימי שממנו הוקסם בילדותו    ספרו של רון דהאן
נורית צדרבוים
"מה שנשאר על החבל".... ומה שרואים הוא לא רק מה שיש (התבוננות בשיר 'תחתונים לבנים וגרב שחורה על החבל' עמ' 81 בספר 'בובת האשבול' של ד"ר רחלי אברהם - איתן)
ד"ר אורי מילשטיין
בימים אלה יצא לאור ספרו החדש של ד"ר אורי מילשטיין, "גלגל המנוף של ההיסטוריה – התגבשות הציונות הביטחונית של ז'בוטינסקי" בהוצאת מכון ז'בוטינסקי והמדרשה הלאומית. להלן קטע מפתיע מספרו, על מורהו של ז'בוטינסקי בתחום הביטחון, יוסף מרקו ברוך, שהשיח התרבותי הציוני והישראלי השכיח אותו, משום שנולד בטורקיה והיה ימני קיצוני ולפיכך הזוי וזניח בעיני מורי הדור השמאלנים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il